inte så oväntat kanske

givetvis blev det helgalet igår men något annat hade vi knappast förväntat oss med den uppställningen av partydjur. att vissa stod på benen är ett under! (givetvis pratar jag inte om mig själv hrm). om vi säger så här: till och med station blev roligt. nog sagt.

jag som såg fram emot en ohyggligt lugn hemmakväll har nu just duschat (ja jag är inte snabb) och ska alldeles strax ge mig av till en filmkväll som nog kommer att bli stillsam men inte lika stillsam som min tanke var! men jag gillare.

snart så

nu är jag hos maja och väntar på att hon ska bli klar vid spegeln. och så ful som hon är så lär det ju ta ett tagNEEEJ hon är så vacker så:) och nu har märta kommit också så nu är nog festen strax igång. fast jag sitter i mjukis och min backstreet boys-tröja så att jag ligger nog inte riktigt i fas men det kommer!

vi som ska flytta till en kloak måste akta oss för solen

nu är det riktigt påskväder ute! sol och (lite) varmt och det droppar från taket! och vad gör då jag? jo jag sitter inomhus vid datorn. ett utomhusliv är överskattat. och jag har fortfarande kvar lite färg från egypten så jag orkar inte sitta och sola i någon snödriva. istället ska jag krypa ner i min säng (med persiennerna nere såklart) och äta godis och läsa en bok, innan jag så smått börjar tagga upp för kvällen.
och taggad kommer jag att bli!! och jag och maja och märta ska givetvis köra på det receptet som garanterar (faktiskt också det enda sättet) en rolig kväll på 18 på station. resten får ni lista ut själv.

kanske kommer jag att flytta ner i en kloak också

jag undrar hur det kommer att bli nästa vecka när alla andras påsklov tar slut? mitt fortsätter ju liksom i ett par veckor till. kommer jag då själv att hitta på saker sent på kvällarna? se film långt in på nätterna helt ensam? mm, troligtvis. jag kommer att sluta som helt utstött ur samhället, en sån som sover på dagarna och är vaken på nätterna för att slippa umgås och träffa med folk. det blir ett roligt liv.
nu ska jag iallafall iväg och njuta av mitt påsklov MED MÄNNISKOR.  det ni.

reeen tjej

om jag bara orkade skulle jag behöva hoppa in i duschen nu men det kändes verkligen hur jobbigt som helst. så jag tror att jag sitter kvar här och visar mitt rätta jag och bara är skabbig. riktigt skabbig.
och jag är så less på att inte kunna andas! jag blir galen! och snart är jag beroende av nässpray också, det enda som jag lovat mig själv att låta bli.. fast nu har jag tappat bort nässprayen (kanske lika bra) men det betyder att jag går omkring och dregglar för att jag måste andas genom munnen. jag är så jävla fräsch.

mamma addams

är det någon fler som nångång är rädd för sin mamma? just nu sitter jag och panikviker tvätt eftersom jag är rädd för min mamma. och efter det ska jag springa allt vad jag kan upp en våning och hetssteka lite pyttipanna till middag. avslutningsvis kommer jag nog att stresstvätta fem tvättar. mitt hjärta kommer att vara utslitet vid 21 om jag ska fortsätta att bo hemma.

(fast till moders försvar så måste jag kanske tillägga att det är det enda jag gjort idag)

jag är inte bitter jag lovar

idag skulle vi egentligen ha åkt till gran canaria. det är inte helt smärtfritt att vi fortfarande är kvar i sverige alltså. men det får jag ta på mig! så istället för att glida ut till stranden idag ska jag snart sätta på mig mina väldigt oälskade täckbyxor, kanske stövlar också och så pälsmössan på topp för att traska runt mobacken ett varv med en ouppfostrad vovve som jagar brudar och småfåglar. fast före jag gör det måste jag plocka upp en miljon små pappersbitar (som fram till för några timmar sedan var mjölkkartonger) som finns överallt. och jag menar verkligen överallt. och det ungefär samtidigt som jag skulle ha druckit ett glas juice på vår balkong i solen. jag mår bra.

jag har absolut ingenting att säga till mitt försvar


Jullan säger:

jag vet, inte bra alltså! alltså hela nästa vecka alltså?:)


T J säger:
hhaha "hej mitt namn är Julia och jag har missbrukat alltså i 3 år nu"

- Hej Julia


det är väl kanske inte ett ställe jag skulle fara frivilligt till

jag tycker att jag har kommit in i ledighetslunken ganska bra nu. i och för sig var jag uppe vid åtta imorse och skjutsade mamma till jobbet men det var bara för att få ha bilen idag! inte för att det var så värt för nu har jag ingen anledning till att inte ta mig in till stan. jag ska på arbetsförmedlingen. hurv. det är väl kanske inte det roligaste stället att besöka! men har jag tur så går det lika fort som förra gången och det var i princip bara in-ut. sedan återvänder jag hem till min trygga lilla vrå.

det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig

det blev en riktigt trevlig kväll ändå! jag trodde att jag skulle behöva sitta själv i mitt nydammsugade (ÄCKLIGT ord förövrigt) rum och äta apelsiner. onej. långt ifrån.
maja hade på något sätt lyckats övertala holm att se greys (det är en bedrift, tro mig - jag vet) så jag kraschade deras mysiga lilla hemmakväll och så slutade det hela givetvis på frasses. maja behövde sin dagliga dos av smältost. efter att hon hade fått den så satt hon och hängde över bordet så då kände jag att det var dags att köra hem henne. och nu sitter jag här. vilken helkväll!

som vi har längtat

nu är det greys som gäller!

i mack-paradiset

nu har jag dammsugit mitt eget rum också så det är dags för en paus till (fast jag tror att jag har pausat ungefär dubbelt så mycket som jag har städat). jag trodde ju att allting var tvunget att vara klart tills mamma kom klockan två - hon har inte ens dykt upp än. och jag väntar på bilen, lite drygt.
så jag gjorde några ordentliga mackor istället och det var fruktansvärt gott! det är en av sakerna (jo det finns en hel del fler) som jag saknar med Xkexet, hans mackor! och jag behövde aldrig lyfta ett finger själv utan han fixade en massa mackor och ett stort glas mjölk och så var det bara att hugga in. det var tider det!

det var lite mer snö i påsk

våran stuga är kanske världens minsta, världens risigaste och världens enklaste men definitivt världens mysigaste! här är en sommarbild tagen utifrån sjön.

stugan från sjön1

kanske inte mitt mysigaste uppvaknande

morgonen började inte särskilt bra eftersom jag väcktes av att mina systrar skrek helt galet på varandra ca en halv meter utanför min dörr. den fortsatte dock lite bättre när det visade sig att de bråkade om grädden de skulle ha till de nygräddade våfflorna. mums sa jag och klev upp. mätt och belåten skulle jag sedan styra upp min dag som var tvungen (mamma var ganska bestämd igår) att innehålla:
1. köksgolvsskurning
2. tvättning
3. städning av mitt eget rum
inga problem tänkte jag och började dammsuga köket. detta var ungefär tio minuter sedan och jag är helt slut! nu måste jag hinna med resten innan mamma kommer hem klockan två. inga problem tänker ni då. tänk då istället på att jag behövde en paus efter att dammsugit i en kvart! det känns som om jag har rökt i 40 år när det egentligen bara är mina lungor som inte gillade förkylningen jag drog på mig efter egypten.


nu behöver inte ångra er jag lovar

nu har jag kört båda vägarna till stugan och jag lever fortfarande, halleluja! fast nu när vi körde hem ikväll så låg det en rätt hel ren vid vägkanten så jag hade nog bara tur. det blev inte så mycket gjort idag i stugan, jag hann sitta i solen en liten stund och inget skoter alls blev det. jag somnade och sov sedan i tre timmar. hej och hå!

kika på 4an nu (okej rent ut sagt: kika på björn gustafsson på 4an just nu)

det brukar låta så

det absolut roligaste som jag fick höra från maja inatt (givetvis i sömnen): var ska jag spy om jag spy?
så talar bara en äkta järngängare!

nu tar jag tag i sömnen tror jag

jag borde verkligen sova NUUU! eller egentligen för länge sen. om några timmar ska jag upp och köra tillbaka bilen till stugan. majas klocka ringer klockan nio. jag kommer att vara otroligt pigg och bara studsa upp ur sängen tror jag! hittills har maja bara snarkat och inte pratat i sömn någonting. men vänta bara! om några minuter kommer vi att ligga här och prata i mun på varandra. det är nog tur att det bara är vi hemma inatt!

planerna för resten av "påsklovet" (kan jag inte bara få tro att jag är ledig?) börjar så smått bli klarare, men man vet ju aldrig med oss! kryssningen har jag tyvärr fått ge upp eftersom man var tvungen att vara 21?! skulle vi vara oansvariga bara för att vi är några år yngre?!



okej, jo det kan hända.

min lilla farbror som sover bredvid mig

nu har vi gett upp skissa&gissa, maja somnade nästan över sin dator! nu ligger hon här bredvid och snusar så sött (men jag får inte skratta eller göra "intressanta ljud" har hon sagt, för då blir hon så nyfiken och måste titta vad jag tittar på). hon har förövrigt sett ut som en gubbe i långt hår nu ett tag, eller hon har iallafall haft en sån frisyr! om jag hade kunnat hade jag smygtagit en bild och lagt ut men det kändes som ett omöjligt projekt att resa sig ur sängen för att hämta kameran.

jag får vara som alla andra

just nu är jag inte arbetslös, jag har påsklov! eftersom alla andra har påsklov så tänkte jag att jag också kunde ha det? så just nu sitter jag och maja i mammas och pappas säng med varsin dator och ska spela skissa&gissa (tillsammans med linnea som sitter med sin dator i sin säng vägg i vägg). vi mår helt sjukt bra!


man lär sig visst aldrig

jo att fylleblogga är en bra idé julia! och kloka beslut var kanske inte mitt motto den här kvällen? men roligt var det och som vanligt (jag vet att ni hatar mig) så är jag inte det minsta bakis idag. jag vaknade första gången 09.00 men lyckades somna om och steg elva istället. så då städade jag mitt rum och köket (jag städar bäst på sjuka tider som till exempel efter midnatt en vardag eller jaa, klockan elva en söndagsmorgon).

ikväll heter min middagsdejt maja och jag tror att jag ska ta och ringa henne precis nu.

8,5 kopparbergs, jocke vad tänkte du med?

och in i dimman och festen är igång! alla andra har badat och bastat och jag har varit hysat mobbad men det är sånt som man kan leva med! är man förkyld så är man! nu hade jag tänkt gå ut en snabbis och sen så kanske järngänget hämtar upp om man har tur? grattis lina och tobbe på födelsedagen!! och grattis till medlemmen i järngänget som fick napp igår;)

om jag lägger danskarriären på hyllan nångång

då var man hemma från en snabbvisit i stugan! det är alltid lika skönt att vara där, men det räcker med några dagar. lappsjuka kallas det. och förövrigt har jag varit livsfarlig och kört skoter. det är möjligtvis det roligaste jag har gjort på länge!! när vi körde över sjön började jag skratta helt okontrollerbart (typ galen vetenskapsman) bara för att det var så härligt! så jag har nu ett alternativ till högsta önskan (den första är att vara med i let's dance såklart) och det är att bli f1-förare. och köra jättejättefort.

glad påsk!

men visst är såna där påskäggsgodisar typ det äckligaste som finns?! och förövrigt så fick jag världens äckligaste påskägg av jobbet idag (kräsen jag?). men det var fullt av mörk choklad och är det nånting som jag inte klarar av så är det just mörk choklad! vuxengodis kallas det. fast jag är iallafall inte på malins godisnivå. hon är en femåring (gele och gröna grodor jovisst).

nu åker vi snart (allt är relativt) till stugan och det ska bli riktigt härligt att bara ta det lugnt, äta påskgodis (GOTT påskgodis) och köra vilda skotrar.

men lördag är jag tillbaka och då är det feest! puss och hejs

vad gör jag egentligen?

okej, nu är beslutet taget och jag känner mig lättad. fast ledsen också för det blir ingen resa. men klumpen i magen är borta så det var nog rätt beslut. och inget säger ju att vi inte kan fara senare i vår!
och förresten är det nu större chans att jag kan fara på kryssning hihi (fast de andra tyckte inte att det var så stor chans).


jag som inte ens kan välja kläder på morgonen

jag som hade börjat må så bra! så ringde maja igårkväll och frågade om resan en gång till. och nu mår jag inte bra längre. jag skojar inte, ångesten fullkomligt äter upp mig! ska jag eller ska jag inte åka? vill jag eller vill jag inte åka? fast det är ju klart att jag vill åka, hur skönt vore det inte med ännu mer sol och värme? frågan är bara om jag KAN åka. typ inte.

någonting säger det ju att jag har sån här ångest över beslutet, då känns det ju inte helt rätt och känns det inte helt rätt borde man verkligen inte boka en resa för några tusen.


men det blir rätt roligt att lägga fram det för de andra. de har liksom redan typ tagit ledigt från skolan och så. hoppsan. jag får förbereda mig på att bli lynchad kanske?  fast man tycker ju att det kanske borde förstå att jag inte kan åka om det inte känns helt rätt. plus att det är för sjukt att fara på två utlandsresor samma månad!!


pappa byggare gör ett studiebesök och träffar nya vänner

pappa

min vän herr hare

jag hade nästan glömt det bästa med att jobba nu när jag har varit "ledig" ett tag: när man kan titta på klockan och se att det bara är en kvart kvar innan man får gå hem!! ikväll blir det troligtvis att se lite fotboll om jag orkar (fast jag tror nog att jag ska klämma in en liten tupplur när jag kommer hem) och en tur till ica för att köpa lite godis skulle ju inte heller sitta fel. påsken kommer tidigt i år det väl ni väl och det måste väl betyda att påskharen också gör det?


sjukling

nu är jag tillbaka på jobbet igen! de verkar helt enkelt inte kunna klara sig utan mig, men det känns ju bara bra. det känns dock inte lika bra i halsen nu, eller i huvudet. jag trodde att jag hade tillfrisknat men jag har fått inse att jag nog inte ens är nära. jag kan ju inte ens gå upp för trappen utan att bli andfådd (fast det blir jag i och för sig nästan i vanliga fall också) och igår var jag tvungen att lägga mig på sängen och vila ett tag efter att ha plockat upp lite kläder från golvet. men jag kämpar på. nu behöver jag ju iallafall inte bli panikfrisk till nästa vecka (vilket inte bara är positivt)!  


vad hände riktigt?

hm resan ställdes halverst in ikväll. jag fick kalla fötter. eller det var inte bara jag, utan i princip alla utom maja. förlåt maja! jag vet inte riktigt vad som hände? plötsligt fick jag seriös ångest. det värsta är att jag inte riktigt vet över vad. möjligtvis pengarna men nog har jag spenderat massor av pengar förr utan att tveka en sekund. aja. vi bestämde oss för en natts betänketid (fast det vet inte maja eller holm om för de var inte med när vi gjorde det). så det finns fortfarande en chans. jag måste bara sluta kallsvettas först!

favorit i repris

jag tror att jag passar på att gå ut stenhårt med bloggandet! fast egentligen borde jag klä på mig nu (jag har faktiskt lyckats ta mig en dusch men fastnade i morgonrocken den här gången) för om cirka en kvart ska jag vara hos maja och vi ska boka en resa till gran canaria! det är samma gäng som for till tärna för ett tag sen så utan att ta ut någonting i förskott kan vi nog räkna med en kaosresa! det största problemen just nu är bara om jag har råd (vilket jag egentligen inte har, men jag kämpar och blundar för ångesten i magen) och om jag ska hinna bli frisk från min förkylning. glömde jag att nämna det? vi åker på onsdag. hjälp.

vi provar väl igen? (och igen och igen och igen)

okejokej jag vet att jag har sagt det förr men nu ska jag ge bloggen en till chans! den har ju aldrig mått så bra som när jag jobbade heltid framför en dator men det kan ju kanske funka nu när jag bara är hemma också? man tycker att man borde ha hur mycket ledig tid som helst när man är arbetsl...mellan två jobb men icket kan jag tala om för er! tiden bara flyger iväg och här sitter jag, fortfarande i mjukisbyxor och mammas röda tomtefleece. jag är ett totalt misslyckande.

hits