nej då jag är inte alls skrockfull

juventus låg under med 0-2 mot bate i champions league. då satte jag på mig min juventuströja, min juventushalsduk och hängde min juventushandduk över stolen där jag sitter. nu står det 2-2.

det bästa med min söndag del 2

även fast det där med domaren måste räknas som dagens höjdpunkt så kvalar nog det här också in ganska högt på listan.. här följer en sammanfattning av samtalet mellan mig och maja som handlade om trekanter och sagan om ringen: (först och främst, fråga inte hur vi kom in på det! vi är bara så här underliga). ungefär det första som hände var att maja paxade frodo (genom att ställa sig upp på stolen, slita av sig tröjan, svinga den över huvudet, dregglandes och skrikandes FRODO. typ) och det följdes givetvis upp med aragorn från min sida! efter det följde hårda diskussioner och många förslag, här har vi våra favoriter:

julia, gandalf och saruman : även kallad de vithårigas pakt. majas förslag från början men julia hade inte alltför mycket emot det verkar det som. hon mumlade någonting om att kamma gandalf långa hår och att det någonstans långt inne i saruman så finns det en snäll liten rädd pojke som behöver uppmuntran och ömhet för att dyka upp. typ.

julia, aragorn och legolas : här har julia önskat rakt ut och väldigt spontant. kommentar är egentligen överflödig. och hemskt onödig. men när hon tänkte igenom det hela en gång till så insåg hon att hoppa i säng med legolas kanske inte är det man vill göra för att öka självförtroendet. tänk er komplexen! alver är ju liksom felfria. fast han får plus för att han är en blondie (har ju alltid var julias svaga punkt).

maja, frodo och aragorn : det här är majas drömelva (eller trea kanske man ska säga). inte så många överraskningar där inte. frodo var ju liksom given och att hon kastade in en till mörk kille var väl kanske inte största överraskningen i år!

julia, merry och pippin: här har vi en outsider! också julias eget förslag. här kommer de långt på dialekten (som julia och maja förgäves försökte placera. de hoppades järnet på nya zeeland men fick inse att det bara är en önskedröm). riktiga sötnosar med långt lockigt hår och stora fötter, kan det vara en vinnare på gång?

julia, aragorn och arwen : ingen vet egentligen hur de kom in på arwen, men kommentaren "jag skulle lätt kunna tänka mig att bli bisexuell för arwens skull" kan ju kanske förklara någonting? och en viss fascination för alver också (obs, underdrift). men det finns vissa nackdelar med den här trean också. komplexen och det felfria fortfarande, plus att det är väl kanske inte direkt lätt att komma mellan aragorn och arwens odödliga kärlek. när maja sedan lite skakad nämnde att julia alltid snackat så mycket om att maja är lik arwen blev spänningen lite tryckt och julia tvingades dra tillbaka sitt förslag för husfridens skull..

maja, frodo och gimli : maja ger sig inte med sina mörka män med mycket hår utan fortsätter på den inslagna stigen. hon ska ha frodo till vilket pris som helst! här har hon kompletterat med dvärgen (fråga inte varför, jag tror inte ens hon själv vet, kanske behöver hon någon som kan hugga mycket ved?)

maja, frodo och harry p : här någonstans började förslagen spåra ut och blandas (obs, maja var väldigt bestämd att det skulle vara harry p i fjärde filmen, i badkaret) julia kontrade då snabbt med:

julia, harry p och draco : (draco i andra filmen, JA där han är ungefär tolv år) harry får hänga med på ett hörn eftersom han är ganska häftig med sitt ärr

bubblare:
maja frodo och spindelmannen : spindelmannen i dräkt, absolut inte peter parker
julia aragorn och captain jack sparrow : två mörka män med långt hår, vad är det hon försöker säga här? har hon helt övergett sina principer? jo, det verkar inte bättre.
julia och elrond : majas förslag och ja de vet om att det bara är två och inte riktigt kvalificerar sig för en trekant, men som maja sa "behöver man någon mer än han"?


kärlek till alla och mest till maja (jag ska aldrig mer säga att du är lik arwen jag lovar)

det bästa med min söndag del 1

först och främst var det här nog roligast på hela dagen igår: domaren ramlade (platt fall) över sargen, och in på planen samtidigt som han lyckades välta ner hela kortsidan ! jag och maja grät av skratt  (enda sanna glädjen osv .. )


nu är det måndag igen !

jag överlevde gårdagen, woho! sån där dagen efter-känsla blandat med lite vanligt hederlig söndagsdepp var ingen bra kombination! sen att lägga på det där med ex-treårsdagen, njaa. men jag lyssnade lite på håkan h och jag sitter ju liksom här nu. sen kan det kanske ha någonting att göra med att majsan följde med mig på innebandyn (jaa passande nog så spelade exkexet och eftersom detta var enda hemmamatchen jag skulle hinna se innan vi åker så passade jag på) och muntrade upp mig! och jaa, självklart skrattade jag åt att hennes fot var blå och att hon gick som en 80åring. skadeglädjen är enda sanna glädjen ni vet !

min kväll (i nyktert tillstånd den här gången)

ja alltså att sätta sig och fylleblogga klockan fyra på natten, det är ju ganska klokt. verkligen! alltså hjälp. men jag hade väldigt roligt igår måste jag säga. jag och lina värmde på ganska bra med vin och bingolotto (ja vi var faktiskt ett nummer ifrån, himla 57an) och sen vandrade vi vidare i natten, hamnade hos johan virke och sen en snabbis på station där någon blev itvingad en drink av några. tack för den ni! den satt där den skulle. men jaa, sen vandrade vi lite mer och sen fick simon skjutsa hem mig, fruktansvärt bra! sen kom ju det där mindre bra att jag satte mig vid datorn men det kan jag ta. att jag däremot ringde till exkexet är väl kanske nästan för obra. men det var ett svagt ögonblick! idag är det nämligen tre år sedan den där kvällen i stockholm. osv.

jag försökte iallafall

okejokej, jag försökte vara trevlig så länge jag kunde men vääääääääääääääärt! för att vara riktigt otrevlig så kunde jag säga dra åt helvete. men sånt gör väl inte jag? eller? nästan nu. 28e september. riktigt bra dag. eller? hur det nu var. nu ska jag dra täcket över huvudet. godnatt!

min kväll

jojo, det har varit en trevligt kväll!! och den är inte slut än! men det är jag. jag vill krypa ner under mitt gosiga täcke NUU! jag var otroligt nära på att ringa maja och tvinga henne at5t sova här, men det hade nog inte varit jätteuppskattat. jag och lina var ett nummer ifrån att vinna åtta kilo guld på bingolotto,det ni! nu ska jag sova, sovgott allihopa! och jaa, du jaa, jaa! inget om det! sovgott allihopa iställlet, sovgott :)

oväntat men fruktansvärt roligt

alltså wow, vad hände inte igår? jag var ju som inte jättetaggad och det visade sig vara helt rätt recept som vanligt (det och kanske en liter vin) ! jag hade så fruktansvärt roligt igår! helt galet var det, och så fick jag äntligen dansa så idag kan jag knappt gå. det kan inte maja heller men hon har en uppsvullen fot med skärsår så hon har ju iallafall någonting att visa upp.
förra helgen startade jag ju en fin tradition med att tappa bort saker (i lite fel läge skulle man kunna säga) och givetvis följde jag upp förra helgens bravader ordentligt igår! först så försvann min mobil på dansgolvet. hoppsan sa jag. sjukt nog ringer det plötsligt i sofias mobil och det är min mobil som ringer?! jaha ja, perfekt då hade någon hittat den och känt igen sofias nummer eller något jag vet inte? så jag fick tillbaka den! sinnes alltså, jag har ju sjukt tur ibland. fast sen när vi skulle hem så var min sjal helt försvunnen och den är fortfarande borta. så ett litet offer fick jag allt göra. men kul var det! och herregud, vad ska jag med en sjal i nya zeeland?? tretton dagar kvar nu!

våran jojje han är snabb

om jag inte hoppar in i duschen nu ska kommer maja strypa mig. på riktigt! jag har lovat att vara snabb idag, men vi får väl se. jag kan ju faktiskt inte göra mer än mitt bästa. jag känner mig som jonatan nu som "bara måste lyssna på en bra låt först". duscha på fem ?


nu smäller det

mina axlar värker och jag är hungrig men orkar inte göra mat. tada, min dag börjar bra idag! men jag ska nu styra upp den på riktigt och sluta tjura. först blir det promenad med vovven och sen ska jag måla naglarna och efter det så hoppas jag att partyhumöret har infunnit sig! så det så. (våga bara inte göra det säger jag). ikväll går vi troligtvis ut hårt (det är ju ändå bland annat jag och maja det handlar om) så hittar ni en vilsen liten flicka i stan någonstans efter klockan tolv, skicka hem henne! puss

hon gjorde det igen

jodå, nog fick hon mig på bra humör igen alltid! vi har: sett sjukhuset (majas val), sett idol (mitt val), sett lyxfällan (bådas val), ätit glass (definitivt bådas val), ätit mackor (båda igen) och kört bil i en timme (min idé men maja var inte sen att haka på). värsta händelserika kvällen. och imorgon är det spikat fest nu ! blir det inte roligt så vill jag ha mina pengar tillbaka. punkt.

nej vi var luft, luft och inget mera

ibland när jag lyssnar på håkans jag har varit i alla städer blir jag sådär tung i magen och mår lite lagom illa. som typ nu. och nu skulle jag enkelt kunna lyssna på den på repeat resten av kvällen (kanske bryta av med lite brännö serenad också lite då och då, för att tynga ner mig ännu mer) samtidigt som jag mår sämre och sämre. för det är sånt jag gör, helt frivilligt! som tur var är maja på väg hit. och om hon visste om det här skulle hon bråka med mig lite och säga åt mig att stänga av musiken och rycka upp mig! gärna skrika lite också. det är tur att jag har henne. min lilla skrikare (akta er för henne)

inte riktigt i vårt rätta element

jag och maja trivs inte alltför bra på stan. men vi lyckades trots allt snubbla omkring där i två och en halv timme! bra jobbat. sedan fixade jag nya linser så nu ser jag saker igen, kan vara bra det. och så köpte jag världens mysigaste tröja som jag ska ha i nz. sen var det liksom över. eller jo, vi köpte ju en trisslott också. och båda ble helt förstörda när vi inte vann! vi hade ju liksom räknat med ett litet tillskott till reskassan... två veckor imorgon!!

upp med hakan

1-1 mot catania och tjugosju missade frisparkar av del piero. det är ju som man vill gråta. men gråta ska jag inte göra! för nu är det torsdag och det betyder en dag kvar till helg (som att det spelar någon roll egentligen för sådana som jag men ändå, jag kan väl få låtsas kom igen). men imorgon är det också bara två veckor kvar tills vi åker och då är vi på inne på gråtspåret igen. skitsamma, station fredag och vinkväll med lina lördag? nu kör vi hårt sista helgerna, pussss

får och får

man får inte strypa sin syster va? hur irriterad man än blir? hur helt galet vansinnig man än blir? idag var jag ungefär fem sekunder från att starta ett riktigt knytnävsslagsmål hemma i köket. fem sekunder. högst.

all ork tog liksom slut

efter världens finaste dag så tog alla mina krafter helt slut och jag däckade i soffan. nu jag vaknat till litegrann men det enda jag göra är att vänta på att mor och systrar ska komma hem så jag kan få i mig lite mat! jag svälter ihjäl. sen ska jag väl kanske lyckas släpa mig in i duschen också (jag har haft mina renare dagar). kanske.  

piggelin som vanligt

okej, nu hoppas jag att jag ska ha återhämtat mig klart från helgen. fast vidare pigg är jag inte, men sova kan jag göra på planet haha! (eller i soffan om en liten stund, vi får se). först ska jag iallafall ut och rasta vovven och sen så ha rjag bokat en prommis med lina också. vi får se om vi toppar våra tre timmar från förra gången?

det fortsatte som i samma stil

och efter jag hade hämtat börsen på frasses så skulle jag handla lite mat på ica eftersom jag skulle laga middag. jag drog kortet i kassan. och kortet var tomt givetvis (eftersom jag själv förde över alla pengarna från det inatt när jag kom hem till maja och insåg att börsen var borta). min dag är underbar!

man ska aldrig säga aldrig

jag tror jag fortsätter med att inte kommentera helgen. något säger mig att det blir bäst så. fast jag kan ju bjuda på det här: jag och maja pratade i bilen på väg till andra förfesten om att vi lyckats med att aldrig tappa bort någonting i fyllan. idag svängde jag förbi på frasses och hämtade min plånbok som innehöll kort, mitt körkort och majas körkort. jävlar så bra jag är

peppen har inte riktigt infunnit sig än

hjälp. och mer än så kommenterar jag inte gårdagskvällen! istället håller jag andan och tvingar i mig första klunken av min drink. skål!

perfekt kombo

jag är fortfarande sjukt taggad! och bättre ska det bli oja. nu ska jag hoppa in i duschen och skynda ner på stan med maja ett tag. ryggsäck och vin ska ordnas, visst verkar det höra ihop?


hoppas första tentan gick bra älsk :)

det säger väl något det också

är det inte ett väldigt dåligt tecken att när jag sorterar mina låtar efter mest spelade på min ipod så är typ topp femtio bara en massa partylåtar? ett väldigt dåligt tecken skulle jag säga. men jag har ju åtminstone kul.
utgång imorgon och jag vet en som är sjuukt taggad!

men är det inte alla pojkars dröm att leka med vapen?

simon såg helt förstörd ut! tanken var att jag skulle fixa en krock så att han slapp fara men jag vill inte offra min älskade traktor så det blev inget av. han hade som mål att komma hem ikväll men vi får väl se.


nu ska jag ut och springa en liten runda hade jag tänkt, om knäet håller. egentligen var jag tvungen att fara förbi stan också, och el systemo. men varför göra någonting idag som man kan skjuta upp till imorgon? jag tror att det är mitt livsmotto.

maja dregglade när de vände in och ut på tjejens mage

wow, en inte så bra sak är att jag har fastnat jättemycket för årets idol. och varför är då inte det så bra? jo, eftersom vi lämnar sverige om 22 dagar. och det kan bli lite svårt att följa det från nz (fast lina trodde ju på fullaste allvar att jag på något sätt skulle kunna se melodifestivalen där. njaaaaa). igår var delar av järngänget på plats hos mig för att se det, och inte blev jag besviken! sen såg vi en riktigt äcklig dokumentär om plastikoperationer. maja var i sjunde himlen! jag och jonatan höll på att svimma. simon såg oberörd ut (men kämpade säkert som ett djur). och på tal om simon så måste jag snart skynda mig iväg eftersom jag har lovat att skjutsa honom till bussen. han ska och mönstra stackarn och missar elitseriepremiären. HAHA

vår lilla sällskapspromenad urartade

jag är helt slut! jag kunde knappt gå uppför trappen! jag kan inte ens röra mig!
jag och lina skulle träffas och ta en liten promenad idag. jag gick upp till henne eftersom jag skulle passa på och lämna tillbaka Xkexets cykel som han lämnade hos mig i lördags (oväntat att jag fortfarande styr upp honom) så redan där hade jag ju en promenad på cirka fyrtio minuter. och värre skulle det bli.. vi gick via erikslid in i skogen där runt vitberget. och vi gick. och vi gick. och vi gick lite mer. det var så länge sedan vi träffades och vi hade så mycket att prata om att det slutade med att vi hade gått i tre timmar! helt sinnes. jag kommer inte kunna ta mig upp ur sängen imorgonbitti! men det var sjukt trevligt och hon är allt en pingla den där lina !

våldsam avslutning på kvällen

njaa tidigkväll blev det väl kanske inte direkt. jag fick tillsägelse om att spela lugna låtar eftersom maja skulle sova. och det gjorde jag också! typ.. mina lugna låtar dög inte alls så då tänkte jag styra upp stämningen lite och spelade lite icke-lugna låtar. det var inte så populärt. jag blev nästan lite rädd för henne där ett tag men kul hade jag! man får passa på när man kan. till slut slog hon mig och sparkade ut mig ur sin säng så då var det bara att krypa iväg till mitt rum. och på våningen under mig spelade marcus hög musik. man kan nog säga att jag fick igen. ¨



just nu undrar jag mest av allt var lina håller hus?

mitt andra hem

nu ligger jag nedkrupen i majas säng som vanligt. jag bor nästan här på heltid skulle man kunna säga! trots att maja är trött och vill sova så drog jag igång våran ultimata partylåt och nu dansar vi lite liggandes (det där lät halvfel men skitsamma, ni fattar - kanske, måste jag väl tillägga. jag är väl inte helt klar. och jag gör det inte mycket klarare med mina förklaringar heller. så jag slutar nu förklara). det är snudd på att vi korkar upp nu och har en liten efterfest (direkt liksom) här nu. men jaa, nu tog låten slut och maja vände ryggen mot mig så det blir det nog inget av. jag ska smita iväg till mitt sovrum, vilken tidigkväll jag kanske lyckas med!

dumma tv6

ooväntat att dom visar inter ikväll! oväntat oväntat oväntat. panathinaikos-inter, hmmpff, vad är det för skitmatch? det är bara för zlatans skull (ja jag och zlarre har en liten spricka i vårt äktenskap nu sedan han bråkade med petter). jag förväntade mig ju att de alltid skulle visa juventus matcher nu (med två svenskar i laget!) eftersom de alltid visar inters. så när juventus möter zenit i cl-kvalet hade jag ju liksom räknat med den matchen i en kanal som jag faktiskt kan se. och var visar dom den då? jo på viasat sport 2 ?! inte ens på viasat sport 1 som jag möjligtvis skulle kunna ordna. nej på 2an. jamen givet. så gör vi. dumma dumma. någon hjälte med många kanaler som kan förbarma sig över ett stackars juve-fan med för få??


(sen så kommer de garanterat att visa juventus-real madrid, det vet jag ju. men var är jag den 21a oktober då? jo troligtvis på en plats där jag INTE kommer att ha tillgång till tv. grymt.)

världens sämsta minne?

jag har just läst ut en bok som jag nu inser att jag har läst förut. det är en ganska skrämmande känsla vill jag lova. jag mindes verkligen inte att jag redan läst den! hur dåligt minne har jag då? något allvarligt fel måste det ju vara på mig! jag är ju trots allt tjugo, inte nittiofem år. skrämmande. värt att lägga ut en massa pengar på en resa som jag ändå inte kommer att komma ihåg dagen då vi kommer hem.

arbetsam kväll

det blev en brutal promenad! när jag hade gått ungefär en halvtimme ringde fredrik och undrade om jag skulle komma förbi honom och se lite hockey med han simon och jonatan. jamenvisst tänkte jag och fortsatte att knata på (som tur var hade jag åtminstone gått åt rätt håll). efter ännu en halvtimme så hade jag nått fram till älvsbacka och släpade mig upp för trappan. sen kollapsade jag på mattan framför tvn.

men jag återhämtade mig! och det var trevligt! och simon och holm lyckades på något sätt få in att jag är arbetslös i alla meningar. tack för den pojkar! men det kan jag bjuda på. det är ju inte jag som är kvar i skellefteå och går i skolan samtidigt som skellefteås två bästa tjejer (ni vet att det är så;) ) flyr landet och har bästa tiden i livet. mohaha.

fortfarande noll energi

jo jag lyckades göra lite av allt. lite tvätt, lite disk och lite städ. men inte kände jag mig mycket piggare inte! jag är fortfarande helt slut. men jag ska nog tvinga ut mig på en liten promenad nu. jag har fortfarande en massa bra musik kvar att lyssna på och det kan jag lika gärna göra gåendes! men pigg? njaaa.

och inget idol är det ikväll. inget bra alls på tv? varför måste allt vara samtidigt när det väl är något bra?! åh. jag kanske måste plocka fram rent.

att jag ens sitter upp nu är ett under

all min energi liksom bara rann ur mig efter promenaden  med novak och sen lite lunch på det. jag har läst litegrann men efter en stund var jag tvungen att lägga ner boken och bara stirra in i väggen ett tag. jag orkade inte ens läsa! riktigt illa. särskilt som jag har ganska mycket att göra här hemma (om inte mamma ska bli galen på mig) och då har jag inte riktigt tid med att ligga och lyssna på när jag själv andas. nu har jag gjort en pepp-spellista och hoppas att det ska hjälpa. annars är jag ganska körd.
 
och behöver jag mer uppmuntran än så kan jag alltid tänka lite på juves vinst igår. mums.

och behöver jag ytterligare mer kan jag alltid tänka lite på att milan har förlorat sina två första matcher (sorry älskling!). hjälper inte det vet jag inte vad jag ska ta mig till .. !

jag har inget planerat

idag klev jag upp redan elva! vilken seger för mig. nu ska jag ut och gå med vovven, det är liksom det enda som jag har som måste idag. sen får vi se!

vi kirrar det

och grey's anatomy är fortfarande lika bra! det spelar ingen roll hur många gånger jag ser det, jag får fortfarande rysningar på alla de rätta ställena. jag måste klämma in så många avsnitt som möjligt på iopden innan vi far! vilket förövrigt börjar närma sig med stormsteg. och jag har inte ens en ryggsäck än.
men allt löser sig! det ordnar sig! vad spelar det för roll att jag inte har några linser eller att mitt ica-bankkort inte kommer att hinna komma eller att jag borde ha dubbelt så mycket pengar med mig? allt fixar sig alltid. på något sätt (maja ska ju lösa sitt pengaproblem med lite pole dancing. jag har inte riktigt tagit ställning till det än).

klockan är nu tolv och jag ska sova. jag är trött så att det ska bli himla skönt faktiskt. jag vet däremot inte hur jag kan vara trött redan eftersom jag bara har varit uppe i tolv timmar hittills men min trötthet fungerar inte helt klockrent! sussa sött :-*

hej meredith och christina

jag blir lika chockad varje gång jag tvättar håret nu efter att jag har klippt mig (okej det har hänt två gånger men ändå...) ! det känns som om det saknas en massa hår (och det gör det ju faktiskt)! det tar som bara slut helt plötsligt. konstigt. men jag har nog vant mig om en dag.

ikväll blir det att börja på säsong tre av greys! simon kommer hit snart, vi måste ju skynda oss lite nu. två säsonger att se och bara en månad på oss. aja, vi ska nog klara det! det känns ju inte direkt som ett straff.




heja juventus!

vad hände?

det räckte ganska långt! och det var jättehärligt ute men jag började verkligen fundera, vad hände med sommaren? nu helt plötsligt är det höst och röda löv och jag hann aldrig bada och sola ordentligt! usch. tur att jag hade världens bästa vecka i turkiet i våras! det väger liksom upp. nu sitter jag och fryser eftersom jag har det så kallt på mitt rum. mitt element har liksom inte heller fattat att det är höst nu. men snart så åker jag mot våren igen! tre somrar i rad känns som det bästa någonsin tror jag :)

söndag oh söndag

jag städade mitt rum igår klockan ett på natten. fort gick det och effektiv var jag! men jag dammsugade inte. jag tror inte det hade varit så populärt här hemma. så jag tänker visst på andra!
det är en riktig sömdag idag. jag har sovit länge och sedan låg jag kvar ännu längre i sängen och läste lite och sen såg jag reprisen på det idolavsnittet som jag missade. fruktansvärt driv i mig idag. det försöker jag ändra på nu när jag gör en rolig spellista med all musik (som jag snott av maja) som ska peppa mig att gå ut och gå en sväng! vi får väl se hur långt det räcker.

alltid lika bra!

givetvis blev det csi! jag hoppas att ingen trodde något annat. jag är fortfarande lika dominant. sen såg vi lite fotboll också och busade med vovven. det är skönt att vi kan umgås så bra! jag menar, han kommer ju alltid vara min tobbe, även om han inte är min tobbe längre. han sa att jag inte fick åka till nya zeeland. jag kontrade med att han inte fick ljuga för mig om mamman (en tjej som är tio år äldre än han och som är värsta tonårsförälskad i honom, nämnde jag att hon har man och barn? ja det är precis lika pinsamt som det låter). sen var vi båda tysta en stund. nu blir det bara sanningen (för han påpekade ju att jag liksom gjort ungefär samma sak när det tog slut. men det var bara för att skona honom! det slog lite fel. och blev en massa tjafs. olika grupper julia, ooolika grupper) ! men jag kommer åka till nz. snart. paniksnart.

en bil och två övertrötta tjejer

det blev väl inte riktigt sömn direkt igår, vi såg lite idol och maja fyllepratade litegrann och luktade gammal ölfylla. myysss. men det gjorde inte så mycket, vi kom fram till att man liksom har vant sig vid det. hrrm. på något vis kanske. idag var det min tur att ta hand om henne (vi har ju vårt tursystem, jag tror att jag är skyldig några sedan dagen efter min katastrofkväll) men hon behövdes inte tas hand om så jag antar att hon får spara sin dag! men jag fick köra henne lite överallt (bland annat till hennes jobb) och sedan skulle vi se när mattias spelade lite fotboll men eftersom maja städade så sakta så hann vi inte det. istället käkade vi lite och sen for vi ut på äventyr med yarisen. tur att vi inte är så lättroade iallafall.....

nu väntar jag på att exkexet ska dyka upp! jag har bestämt att vi ska se csi men det vet han inte om.

värsta duktig (nu igen)

jag är så stolt över mig själv just nu! alla festar utom julia som är chaufför och det har jag varit hela kvällen. nu har jag äntligen fått hämta sista personen (maja givetvis, vem annars?) och jag och maja ska krypa i säng. jag är något trött eftersom jag ju steg upp åtta imorse (det händer ju inte precis varje dag!). maja har föreslagit att jag ska ta några shotar direkt efter varandra för att komma ikapp men jag passar nog....

sovgott nu, det ska jag göra!

inte riktigt mitt bord..

det är tur att maja finns. vad skulle jag annars ha att skratta åt?

maja ringer:
duu, vad har vi för luftfuktighet i sverige?

helt ok!

jag blev faktiskt hyfsat nöjd! mindre slitet och aningens uppklippt. jadå! och mitt enda krav (att luggen skulle gå att sätta upp, nz ni vet) uppfylldes så jag kan ju inte vara annat än glad över det.
nu när jag börjar känna efter känner jag hur trött jag är. men mor min är ledig idag så jag vet inte riktigt hur jag ska göra! det blir bastun eller under sängen igen tror jag. jag måste ta mig en tuppis! jag har en liten tanke om att smita hem till maja och mitt andra sovrum för där kan mamma inte stoppa mig! men njaa, kanske inte. det kändes för långt att gå (ingen bensin som sagt). var kan man gömma sig för sin mamma när man vill sova ifred?! 

god morgon (faktiskt)

vad gör jag uppe den här tiden?! det är inte jag.

helt oväntat så gick det faktiskt riktigt bra att stiga upp. och någonting måste ha hänt under alla mina sovmorgnar för jag var snabb som en blixt! jag underskattade mig själv grovt. jag har ju till och med tid och sitta här och läsa lite bloggar samtidigt som jag borstar tänderna. vad mysigt. nu ska jag iallafall sticka iväg och försöka få lite fason på håret. det kan bli svårt men vi får se hur det går! jag ska sno mammas bil också för min har slut bensin (och eftersom jag lever som en fattig student, trots icke-studier, resonerar jag så att man ska passa på när man har chansen).

härligt med lite fräscha toppar

sådärja! då har jag plötsligt bokat en klipptid till imorgon, det känns väldigt bra. men jag vet inte hur jag vill klippa mig än. det får vi se! bort med lite ris bara, och så lättskött som möjligt eftersom det inte blir mycket tid till håruppsättningar på nya zeeland direkt..

just nu är annars stora frågan: har exkexet hämtat sig från sin magsjuka så pass mycket att jag vågar sköta om honom lite imorgon?

dricka med måtta julia

nu har det hänt igen (och tro mig, det händer oftare än önskvärt)! mamma har köpt samma juice som jag använde till mina drinkar i lördags. det är lika otäckt varje gång det händer.

jag dör

jag har hittat en skattkista! typ. eller iallafall världens roligaste sak! jag har hittat alla mina bilder från typ nian på brännan och så alla bilder genom gymnasiet. och jag gråter av skratt! hur sjuka var vi?! och vad gjorde vi?! och var har jag fått alla bilder ifrån?! för det är inte bara på mig och mina kompisar, nejnej! sanslöst. sanslöst roligt. och ett par hetingar. oja. vad hände med alla hockeypojkar ingrid haha? jag skulle vilja lägga upp alla bilder här men det är nog itne så populärt tror jag.. men när jag kollar på alla bilderna så inser jag hur mycket jag SAKNAR flocken!!

myysss

igår våldgästade jag maja och hennes säng (jag sov inte ens i "mitt" sovrum! det är lite ovanligt). det var exakt en månad igår kvar tills vi lämnar skellefteå och jag var förberedd på att få lite panik sådär mitt i natten så jag ville inte sova själv. och att sova med maja är alltid en upplevelse! inatt berättade hon för mig (okej att hon sov men ändå) att hon hade dreggel i örat. okeeej sa jag och försökte att inte börja gapskratta och väcka henne.

men paniken uteblev som tur var! jag tröttade ut den genom att vägra somna och överanvände majas dc istället. jag knarkade musik. och på tal om det så tror mamma att jag kommer att börja använda droger! det är skönt att veta att familjen tror på en, verkligen. mamma har just läst mia törnbloms(blads?) bok "så dumt!" och ser nu knark överallt. schysst.

tv-kväll på gång

nu ska jag se idol och sen ska jag och simon äntligen fortsätta se greys! jag minns knappt var det var vi slutade, alldeles för länge sedan. och eftersom det är slutet på andra säsongen är det alltså gråtvarning ikväll.. men först idol! ge oss lite bra nu (vi kan alla tänka en sekund extra på lars från förra avsnittet, mer sånt åt folket!), idioterna lär ju dyka upp ändå. trevlig kväll allihopa!

MAALIN KOLLA HÄÄR!!

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/recensioner/spelnytt/article3289420.ab

duktiga jag

jarå jag klarade det! och det var faktiskt inte alls så farligt. det tog typ tre sekunder. jag hann knappt få panik. det var värst ute i väntrummet. men nu sitter jag här med ett fint (mini-litet) plåster på överarmen och känner mig duktig. jag är lite besviken att jag inte fick ett fint klistermärke men det är sånt man får ta.

första av tre (varför kan det inte räcka med en?!)

snart ska jag då iväg och ta den där otäcka sprutan (eller snart och snart, om tre timmar ungefär) och jag ser INTE framemot det! jag blir alldeles svag i händerna och armarna bara jag tänker på det så jag vet inte riktigt hur det ska gå. det blir spännande helt enkelt. kanske svimmar jag, kanske inte. och maja den fulingen som berättade hur stor sprutan var, tack för den! nu känns det ju genast mycket bättre.

hon jobbar på ett äldreboende

Maja säger:

BTW

Maja säger:

jag fick två pussar på jobbet idag

Maja säger:

Man är ju eftertraktad


vad ska de tro ....

jag hatar äckliga gubbar som inte kan köra bil och som kör jättesakta och som får motorstopp när de ska svänga av vägen!
och jag älskar filip och fredrik!

och nu är jag jättetrött men jag orkar som vanligt inte ta av mig linserna så det känns rätt kört. det vore skönt att komma i säng hyfsat i tid för jag vill sova och bli frisk! min hals tar livet av mig. imorgon ska jag vaccinera mig mot hepatit a & b. jag gjorde den väldigt passande saken att skrika "det där ska jag vaccinera mig mot" när reklamen för twinrix (vaccinet) kom på tv när vi satt hela familjen plus alla som kommit för att fira pappa framför tvn. och ja, jag skrek det under sekvensen när det står "kan även smitta vid sexuella kontakter" eller liknande. bra jobbat julia!

hundtricket

hundtricket fungerar verkligen! om man nu vill ha kontakt med människor mellan tre och åtta år.. det bara vimlar av dom och alla vill klappa novak och fråga vad han heter och vad jag heter osv osv. mycket trevligt på ett sätt, men som sagt är jag inte ute efter en sjuåring. 
- heej, vad heter hunden?
- novak heter han
- får jag klappa honom?
- javisst får du det, känn så mjuk han är! nästan som ett får
- jag känner ett får. jag brukar få klappa honom


OKEJ

en härlig morgon med kärlek och tårta

det blev en vanlig kaosmorgon som alltid i den här familjen! pappsen min fyller hela 47 år idag (grattis!!) och givetvis skulle han firas med tårta på sängen. och eftersom jag inte riktigt är van att gå upp klockan kvart i sju på morgonen nu för tiden och pratade i telefon alldeles för sent igårkväll så stod jag som en zombie och väntade på att alla andra skulle bli klara. min ena syster var av någon anledning helt sjukt stressad och ville att alla skulle bli klara snabbt. okej för mig som bara ville krypa ner i sängen igen. så när vi står där i trappen och ska gå ner med tända ljus och tårta och allt så upptäcker vi att min andra syster saknas! och när vi börjar leta så hör vi hur den skvalar från duschen. syster1 får något vilt i blicken och springer ner för trappen och står och viskskriker utanför att hon ska öppna dörren (ungefär tre meter bort ligger pappa och "sover"). visk visk utskällning visk skäll skäll är allt vi hör men hon lyckas iallafall få syster2 att öppna dörren och komma med oss upp. vi tror att allt är frid och fröjd när då mamma kläcker ur sig "jag ska bara borsta tänderna först". jag trodde att hon skulle bli strypt. om blickar kunde döda ni vet..
men vi sjöng litegrann och pappa fick lite tårta och lite presenter (syster2 vägrade äta tårta och prata med någon och var på väg att gå och sätta sig i rummet bredvid med en tidning när mamma ingrep. syskonkärlek när den är som bäst!). sen så fick jag äntligen krypa ner i sängen igen och nu sitter jag här nyvaken (Igen) och segast i världen.

jag tar det som lugnt

jag är så mätt att jag börjar bli ordentligt sömnig men eftersom klockan bara är halv åtta så kanske det inte är sängdags riktigt än. en lite tuppis hade suttit fint nu iallafall. sen så blev jag lite besviken när jag upptäckte att det inte är idol ikväll? jag var sugen på att bara ligga i soffan framför tv och slötitta. men icket. det var ungefär sämst på tv idag? jag kanske styr upp en rent istället. eller en juno (jag kan ju inte få nog av michael cera som sagt). eller så ser jag på det mamma vill se och somnar i soffan.


det finns ju knappt ens en trappa!

alltså en sak som jag inte fattar är varför jag har sån sjuk träningsvärk i låren igår och idag? som sagt tog vi det ju som lugnt på olles och om jag inte nu har glömt bort att jag typ dansade på bardisken eller sprang maraton där någon gång under kvällen så vet jag inte riktigt varför jag har så ont?! jag vet att jag är världens kanske mest otränade människa men det får väl ändå finnas någon hejd kan man tycka. tydligen inte.

jag får panik lite nu och då

hej och hå en ny vecka på gång! nedräkningen startar på allvar på onsdag då det bara är en månad kvar tills vi åker. sinnesssss. lördagen slutade med utgång inte särskilt oväntat nog och jag börjar nu vara sjukt less på olles. kan inte mina kära minderåriga partykompisar växa upp någpngång så jag får dansa litegrann?! ska det vara så svårt. det är väl bara att åldras några månader istället för några dagar?

på söndag tog vi det LUGNT kan man minst sagt säga. både jag och maja mådde faktiskt väldigt bra men vi var hemslt sega och gjorde därför inte mycket nyttigt. men sen kom majas syster anna och hennes pojkvän peter hem och eftersom det var länge sen jag träffade dom var det jättekul! och att peter är en riktig fräsching gör väl inte det hela sämre? får man dreggla över sin (typ) storasysters sambo?

ännu mest påklädd

vi värmer upp med mariocart och baileys, värre kan man ha det! nu kom grabbarna också (bara en timme sent, nytt rekord jonatan?) så nu kanske vi går över till bond. jag är ute i mitt sovrum och ska hänga för gardinen för fönstret. det känns som om det kan bli ganska hårt ikväll, så jag vill ha mörker imorgon!!

lite mer påklädd

nu är jag peppad till tusen! ska strax iväg till maja som bjuder på skinkpaj. jadå, detta blir bra. jag har just gjort världens bästa spellista på ipoden, övertagg here we come!

naken

nu har jag tvättat kläder som maja har lämnat här hemma hos mig, har det gått för långt då? sen så åker hennes mor bort i tio dagar nu, kan bli ett seriöst samboskap då! hon ska iallafall utnyttja vårt kylskåp.

det blev inte ut på några tokigheter igår. istället såg jag maja fia och simon världens sjukaste film! naken, har ni sett den? den när han vaknar upp naken i en hiss på sin bröllopsdag om och om igen. fruktansvärt sjuk film iallafall. och jag menar verkligen fruktansvärt.

oplanerat som vanligt men jag gillare och nu ska jag sno nya bilen också

nu sticker jag iväg till maja mätt och belåten! vi har inga större planer för kvällen, men någonting "roligt" måste vi ju tydligen göra så det dyker nog upp något. fia ska också hänga på så det blir kanon! så taggar vi inför fest imorgon (sofia behövde inte taggas upp haha). jag föreslog nattorientering men maja svarade inte ens då. kan det betyda ett nej? men då är det hennes tur att välja. jag är inte så kräsen. kanske dyker grabbarna upp också?

bus på gång

jojo min tidiga kväll igår blev inte så tidig! somnade jag kanske fyra? smart julia mycket smart. men man kan ju åtminstone säga att jag gör min roll som arbetslös rättvisa! sen så fick jag ju sova till tolv också innan maja kom in och väckte mig. kanske dags att börja låsa dörren till mitt sovrum? efter det har jag varit hemma och varit väldigt duktig! jag har jobbat stenhårt med en massa tjafs. men fint blir det. nu ska jag bara bädda nytt i sängen och dammsuga så är mitt rum som nytt! ikväll blir det nog något roligt räknar jag med. jag fick ett sms av maja där det stod "jag känner för att göra något roligt ikväll" så då kör vi på det! (spännande om hon hade skrivit "jag känner för att göra något tråkigt ikväll")

så är det, vare sig du vill eller inte. jag är äldst. jag bestämmer

ibland är det väldigt tur att maja inte läser min blogg (till exempel nu). för nu skulle hon tycka att det här blir jobbigt. känsloklet usch usch, och ingen bamsekram här inte. men vet ni vad? hon är BÄST. och hon är min. bara min (typ, ibland får jag dela henne med, ja vi kan kalla honom för mr.jag-mår-lite-illa). älskade älskobert vad skulle jag göra utan dig? och vad skulle du göra utan mig? vem skulle förse dig med glass? (och ännu viktigare, alkohol!!) och vem skulle säga åt mig att andas när jag panikar? och vem skulle ta hand om sjukvårdsgrejerna om inte du fanns? som sagt, känslor och annat äckel men förhoppningsvis slipper du läsa det här! annars kan du ju himla lite med ögonen och kanske känna dig lite nöjd i smyg :)


fast han var lite för mesig kom vi fram till

maja lurade mig att se a walk to remember ikväll. det var dömt att misslyckas från början (se mitt förra inlägg). det slutade i katastrof. jag grät och maja grät (av skratt för att hon skrattade åt mig. tack för den). jag är verkligen hemsk när det gäller sorgliga filmer!!




...säger hon som grät i en halvtimme efter att ha sett ice age.

jag lär mig ju aldrig

jag är så less på att jag alltid alltid trasslar till det för mig! varför kan jag inte bara sluta trassla?! allt är bara trassel och jag är så less! snälla trassel lämna mig ifred. och red ut saker och ting tack. jag hade ju rekord i trassel för ett tag sen (som faktiskt var yttepytte komiskt också om man tänker efter men ändå). kan inte allting bara vara lätt ett tag nu? till exempel i en månad till så jag slipper mer trassel (i sverige då, jag kommer givetvis trassla till det för mig i nya zeeland också. dum som jag är).


jag tror att jag bara ska ignorera allt trassel nu och gifta mig med michael cera. och ja michael, du får sjunga anyone else but you för mig!

hejdå alla

det var kul att träffa alla igår och det var kul att träffa exkexet igår! det var däremot mindre roligt att säga hejdå till alla flickorna som åker idag. och jag har ett avsked kvar också. det är dåligt. men alla får ha sjukt roligt nu så sammanstrålar vi alla i sommar igen! det blir kul.

nu är jag trött pga alldeles för lite sömn och jag undrar om jag ska våga ta mig en liten tuppis? hittar mamma mig blir jag halshuggen. jag har allvarliga planer på att antingen lägga mig under sängen, eller i bastun. vad verkar bäst? var hittar hon mig inte?

alla bara lämnar mig nu

det gick bara bra att jobba men jag hade ett konstant tjutande i öronen sista timmen pga en dörr på kontoret som inte gick att stänga. hej tinnitus. nu kommer snart maja (och märta?) och ska hämta upp mig för att vi ska se på fredriks nya lägenhet. en del av hans väg till ett anständigt liv som han kallar det. det blir säkert bra. och märta som far på fredag! och frida och jessica som också far på fredag! och ingrid och frida som också far på fredag! det är ju vidrigt det här. men snart så smiter vi ju också iväg.. jag höll på att krisa inatt när jag låg i sängen och skulle somna, det började liksom kännas.. verkligt?

senare ikväll (efter elva, vad hände?) ska jag iväg och träffa exKexet också! mycket mycket bra, vi är sämst på att styra saker med jämna mellanrum. men nuså. påminn mig om att aldrig mer ha ett ex som utövar en sport hyfsat seriöst. det försvinner mycket trevlig tid till träning. fuck innebandy. jag vet inte riktigt hur jag ska be om ursäkt för i lördags (när jag var svinig och onykter och onödigt klängig. vad hände liksom? pinsamt. JÄTTEPINSAMT. tack maja.) men det ska jag nog kunna ordna på nåt sätt. jag brukar vara bra på att be om förlåtelse till honom. jag har tränat ganska mycket.

man kanske borde prova på det oftare

det är värst vad dagen blir lång när man kliver upp tidigt på morgonen (eller jaa, tidigt och tidigt, tidigare kanske jag måste kalla det). jag klev upp halv tio idag, applåder till mig! och det är faktiskt ännu mer oväntat än man skulle kunna tro, eftersom jag inte somnade förrän efter klockan tre inatt. jag rensade majas dator på musik hihi. det kommer finns mycket härligt inför nz att lyssna på och det kan ju verkligen behövas. sen så försökte jag agera nattradio med lugna favoriter för henne men då spelade jag tydligen fel låtar och så blev hon jättearg och sa att om jag inte stängde av skulle hon slå mig. och eftersom man ska akta sig för att bråka med maja när hon är trött så stängde jag av direkt (efter lite lasse förstås, lasse får man alltid spela)!  


nu jobbar jag i en halvtimme till, jag blev inringd för en och en halv timmes jobb. ovärt kan tyckas men icket! det är ju nästan två nätters bostad till hösten! två fler nätter som vi slipper parkbänken.


jerusalems förstörelse

nej det blev ingen tennis, för just när jag skulle iväg så märkte jag att det regnade. massor.
det var en massa småfåglar på vår gräsmatta också. ingrid och malin hade fått det tungt. fast det är kanske duvor som är värst?
så istället för tennis (fast jag kikade just ut genom fönstret nu, ser jag sol?) så ska jag röja på mitt rum. och röja är verkligen rätt ord! mamma tycker oftast att hon är jätterolig, och allra roligast tyckte hon att hon var när hon tog kort på mitt rum när det var lite stökigt och döpte dom till "jerusalems förstörelse". jättekul. haha. jag tror att jag saknar en gen som gör att jag plockar upp efter mig! det hamnar liksom på golvet och så bosätter sig sakerna där. skaffar lägenhet och barn och barnbarn och ny soffa och helt plötsligt är det grejer precis överallt! men jag kan väl inte hjälpa att mina grejer gillar att föröka sig?

kanske lite feber också

godmorgon! (fast jag har faktiskt varit uppe sen elva). dagens skadeglädje: jag klev upp ur sängen samtidigt som simon slutade skolan. sånt kan göra hela ens dag! självklart var peter (en av pappas byggare, nästan samålders och jaa, ja) nere och skulle värma sin mat när jag klev upp. givetvis. jag träffar honom enbart ner jag ser som värst ut. det är ju liksom så att han äter lunch när jag stiger upp. och så var han självklart förbi när jag och maja målade. jaa, ja. men det bjuder jag på! nu ska jag borsta gaddarna lite och sen ska jag spela lite tennis med simon. min hals är helt uppsvälld och jag är helt slut pga förkylning. perfekt tänker jag, då har jag något att skylla på om det skulle gå dåligt! man får inte vara dum.

jag kommer vakna av att hon står böjd över mig med en skalpell

wah vad jag blir trött av att jobba. det blev en liten tuppis efter jobbet. och så grattis till mamma som fyller år idag! nu har jag ännu en gång gått igenom hela min ipod och "fixat" den (jag är ett freak jag vet men jag gillar det och det vet jag att ni gör också!). fast jag är inte lika sjuk som maja. hon är sjuk i huvudet och jag vågar inte resa iväg med henne. hon kommer att operera mig i sömnen och sälja mina njurar när hon får slut pengar. så sjuk är hon.

åhh nu peppar ingrid mig på nya zeeland! jag har fått ett tips om världens godaste hamburgae, sånt gillar vi mera sånt!

som en hamster i ett hjul

jag känner mig som en nyttig och duktig människa som nu har jobbat i två timmar (och varit vaken i tre och en halv), i vanliga fall hade jag kanske i bästa fall stigit upp ungefär nu! men pengar är ju trots allt alltid pengar. och särskilt nu när vi snart åker. jag måste ju försöka undvika vår plan b (maja har nog redan gett upp det där och börjat träna på lite moves). nu ska jag snart hem på lunch och gå en promenix med vovven, väldigt likt "gamla goda tiden" det här. sen får jag försöka stå ut med fem timmars jobb till. och knarka läkerol för halsen.


jag är förslappad

ja alltså jag ska liksom jobba från tio till sex imorgon. och eftersom jag verkligen inte är van att jobba nuförtiden så har jag lite problem med att gå och lägga mig i tid. idag har jag och sambomaja provat något nytt, vi ligger i hennes säng och hon sover och jag tittar på roliga bilder. omväxling förnöjer. fast här har vi faktiskt separata sovrum så jag ska strax packa ihop här, borsta tänderna och krypa ner i min säng. och snart stiga upp igen. oj så jobbigt! sen så har jag jätteont i halsen också (min helg hjälpte visst inte, konstigt) så jag kommer väl att studsa upp ur sängen imorgon, yes

hits