vi prioriterar

det är bra att jag och maja tycker ganska lika om saker. hon har börjat på ett litet häfte om olika hostels i nya zeeland (typ priser och vart de ligger och så). och på ett av dem har hon tagit med kommentaren: snygg kille bakom receptionen.
viktigt.


grattis jonatan och hej åbyn

vilken helg! det har varit en mer eller mindre tung helg för de flesta (förutom för mig då givetvis, jag är ju så sjukt skötsam. hm). stugfesten i fredags var mysig och rolig och jag och frida taggade hårt på alla sällskapsspel vi hade med oss. det var jessica som hade en tung kväll. en väldigt tung kväll. väldigt. väldigt väldigt väldigt. men hon kämpade på och det ska hon ha cred för! det blev lite nattbad och lite ölspel och sen avslutades kvällen med alldeles för många människor i en för liten säng och spökhistorier (jag blev jätterädd även fast det var jag som berättade dom!).

igår firade vi att jonatan fyllde nitton (lillgrabben våran tihi). och han firade på bra! och han fick lite hjälp också, jag menar om man fyller år så får man ju räkna med att bli bjuden på en massa ute och då är det kanske inte så smart att grunda med sju stark hemma? men han hämnades ganska bra. jag tror att det var hans drink där kvart i två som gjorde att resten av kvällen blev typ det roligaste nånsin! vi for hem till maja sen. och där brakade det loss. simon "somnade" i soffan typ det första som hände och jonatan mådde "lite" illa. men jag och maja hade världens bästa efterfest! jag åkte rullskridskor och maja borstade mina tänder och sen gjorde jag ett BUS (som i och för sig blev ganska misslyckat, mina fötter stack fram). MEN JAG HADE KUL!


maja bakade scones åt mig igår


(eller ska vi kalla det försökte)

MALIN JAG SAKNAR DIG SÅ ATT DET GÖR ONT !!


men så länge som du har det bra där borta någonstans alldeles för långt borta så gissar jag att jag får nöja mig med det :)

jag har vant mig nu igen (det var nog jobbigt förra gången jag tvingades sluta)

nu ska jag krypa ner i min (väldigt tomma) säng och försöka sova. det blir nog inga problem. det enda problemet är väl egentligen att jag har så mycket ny(gammal) musik på ipoden att jag inte kommer att vilja sova. i-lands. men jag saknar faktiskt min lilla sängkamrat! maja har sovit hos mig så mycket på senaste att jag nästan har glömt bort hur tråkigt och ensamt det är att sova själv. kom tillbaka och jag lovar att sluta trycka ut dig från sängen! kanske.

godnatt och sovgott nu och håll tummarna för att jag vaknar upp och är frisk och kry som en lärka eller en nötkärna, fritt val

snälla snälla inte en femte dag!

alla vagnar och lådar blev röda och jättefina! jag och maja blev mest.. röda. och jag blev illamående igen (så jag är nu uppe i fyra dagar i sträck som illamående, mums). lite bättre känns det nu men jag fattar inte hur jag ska överleva helgen?! på fredag ska vi till fridas stuga för att typ ha avskedsfest för hela bunten, jätteroligt javisst men hur ska jag kunna festa? omöjligt uppdrag känns det som, men aja, det måste ju lösas på något sätt. det blir till att unna sig något mycket gott att dricka! sen på lördag så är det jonatan som har sin nittonårsfest med utgång och allt och givetvis måste jag ju dit! som upplagt för en ny katastrof alltså. men nu ska jag äta hela dagen innan. det blir ingen repris! usch. malin jag skulle behöva din knapp nu!

pappa vet nog inte vad han har gett sig in på

första dagen jag vaknar sen i lördags och faktiskt kan kliva upp ur sängen utan att det snurrar till! underbart! nu ska jag inte gå så långt som att säga att jag är återställd men jag kan nog försöka börja leva igen tror jag.
jag är blodfläckig över hela händerna och armarna (skulle man kunna tro) pga lite jobb för far. jag och majsan målar om hans skräpvagn, vanliga vagn och verktygsskåp med lås (väldigt viktigt det där med låset), jo gissa vilken färg, RÖD. därför ser det ut som om jag har varit med i motorsågsmassakern. vi blev erbjudna handskar men vi lever efter mottot "handskar är för mesar" så nu ser vi ut så här. fast maja ser ut som en vampyr eftersom hon på något sätt (fråga mig inte hur) fick färg att rinna ner från mungipan. tihi.

KATASTROF

jag gillar verkligen stavningen i mitt förra inlägg. jag tror inte att alkoholen hade hunnit gå ur kroppen då.. idag mår jag lite bättre (men bara lite) och jag har nu varit extremt bakis i tre dagar! jag måste ju ha sabbat någonting i min hjärna?? det här är ju inte normalt! och som holm uttryckte det: "bakis i 3 dar tror jag inte ens simon ha lyckats med". så sant så. men idag vill jag ju iallafall in dö! ett framsteg skulle man kunna säga. men ett litet. bloggen får bli lite lidande nu tills jag har kommit på fötter igen. haha, jag inser själv hur patetisk jag låter ni kan vara lugna. puss på det!

katastrof

jo, och som det smällde. jag har aldrigaldrigaldrig mått så dåligt som jag gjörde igår! ALDRIG! jag vaknade och ville dö, men kunde inte resa mig ur sängen för att hoppa från baklongen. och jag som inte ens blir bakis?! jag tror att det måste vara så att alla gånger som jag inte har blivit bakis hade samlats ihop och sparats för att ge mig en väldigt speciell dag igår.. jag kunde inte sitta upp, jag kunde inte ligga, jag kunde absolut inte stå och jag ville som sagt bara försvinna ut ur min kropp. min räddning heter maja och hon dök upp med en cola och lite godis (som jag åt några timmar senare). jag ska aldrig mer dricka alkohol



(HAHA)

vi ska lite mysa lite med öl som maja brukar säga (även fast hon för ovanlighetens skull inte är med)

ja här slösar vi inte bort några lördagar inte! jag har insett att det inte är många helger kvar innan vi åker och det betyder alltså att det är fest ikväll med! jag ska dricka öl med grabbarna och jag kunde inte vara mer taggad :D om det bara kunde ta sig hit någon gång. men det är garanterat jonatan som är segast i världen som vanligt. aja, taggen nu för nu smäller det!

jag är världens sämsta förlorare

igår blev det en ganska lugn kväll. först bjöd pappa på mat på matfesten och det var riktigt gott (sen är ju alltid gratis gott som maja skulle ha sagt). efter det fixade fredrik datorn (tack!) och sen hamnade vi hos elias där det spelades lite nhl. jag och elias råkade förlora mot maja och simon och sen var den kväll förstörd.. för ett tag iallafall! jag hade tänkt strypa maja men insåg att det nog inte skulle bli så ball att fara till nz själv.
när maja farit hem för att sussa lektes den fantastiska leken "skrämma julia till tårar" och grabbarna körde ut mig efter gamla kågevägen. jag vägrade kliva ur bilen. men jag lever ju nu! och ikväll ska jag verkligen känna att jag lever pusssss

någonting gick snett

jag vaknade lite senare än vad jag hade tänkt mig idag! jag hade tänkt kliva upp där runt halv elva kanske och glida ner till tvn och se os hela dagen HAHA. nej absolut inte, jag har grymt mycket att göra idag, jag gjorde till och med en lista igår (ja jag måste göra det för annars minns jag inte hälften av sakerna jag ska göra), en lång lista som jag behöver mycket tid till och när vaknade jag då?! jo kvart över ett. hoppsan. och nu har jag just fikat världens godaste mackor och jag ligger ungefär hundra år bakom tidsschemat och jag kommer aldrig att komma ikapp! precis den start på dagen man vill ha.

piggelinmaja

nu har jag kämpat länge med att göra ett fint fotoalbum som heter SOMMAREN 08. jag insåg ganska snabbt att det typ är mer bilder på maja än på mig men det speglar väl min sommar ganska bra? jag ligger i majas säng just nu och uttnyttjar hennes dator, hon har nämligen fler bilder än mig. plus att hon har internet på datorn som hon har bilderna på. det har ju inte jag.
jag tror att hon börjar bli hyfsat less på mig nu och det dröjer inte länge innan hon kastar ut mig med våld. jag tror att hon är trött. nyss sa hon "jag tror att jag börjar se bävrar snart" så det börjar nog bli dags att dra sig hemåt så att hon får sussa. nu har hon lagt en kudde över huvudet och vänt sig in mot väggen. jag är inte välkommen längre. over and out!


det sitter i generna

min mamma sitter och spelar ett golfspel på sin mobil. min familj är ganska frisk. har ni mer förståelse för mig då?

jag har gömt bilderna på andra datorn

jahaja så missade sverige en ny guldmedalj. fast de verkar vara sjukt nöjd med ett silver till rolf-göran så då får väl jag också vara det! detta för mig till en viktig fråga, vad ska jag göra när os tar slut? då kommer jag att bli ännu mer arbetslös. men det är okej. det är ju bara en begränsad tid. jag måste be fredrik fixa internet på våran andra dator (jag har försökt själv och det gör jag aldrig om) där jag har alla bilder. då jäklarns ska det bli roliga inlägg!  

jag är en parasit

nu har jag spenderat ännu mer tid till att läsa roliga bloggar HAHA (alldeles för mycket tid) men vad ska man annars göra när man är arbetslös annat än se på tv och sitta vid datorn hela dagen?! jag har ju faktiskt varit ute och gått med vovven och så har jag ätit goda mackor och så har jag tvättat en tvätt. jag känner mig duktig! och trött. kanske en liten tuppis senare? men först måste jag nog röja här hemma, annars blir mor upprörd och då blir det bråk och det orkar jag inte med. inte idag.


mina systrar kom just hem från skolan! det känns bra att slippa. men jag saknar att träffa flocken varje dag!


det hade man kanske kunnat räkna ut

jag hade tänkt lägga mig lite tidigare igår men eftersom jag sov "några" timmar igår efter middagen var jag inte särskilt trött! det slutade med att jag var uppe alldeles för länge och såg på os och läste sjuka bloggar. så kan man också spendera natten. men nu har jag faktiskt varit uppe i en timme redan så jag känner mig ganska stolt. inte speciellt pigg men ändå, jag är ju uppe inte sant?

det blir lite mer os nu, och så ska jag och vovven ut och promenera lite. mitt knä har brutit ihop totalt och jag har superont men jag har väl inget val tror jag. novak måste ju få röra på sig lite! även om det blir i pensionärstakt.

typiskt mig

jag är bara inte gjord för att jobba! det är fastslaget nu. jag jobbade alltså i lite mindre än fyra timmar. och sov sedan i ungefär fyra timmar när jag kom hem. så jobbigt är det faktiskt inte ?! alltså måste jag typ vara allergisk mot att jobba och får allergiska reaktioner varje gång och det är därför jag är så trött! känns skönt att jag har löst det då. inget mer jobb för mig! jag missade lite båtåkning i dereks stuga och det är tråkigt. typiskt. nu är jag bara seg och hungrig.

vilken man!

nu sitter jag på jobbet, och som vanligt räknar jag ner.. nu är jag inne på sista halvtimmen strax och det känns skönt! tiden har väl inte direkt flugit iväg. men det är ganska skönt att tänka att på de här få timmarna tjänar jag mer än vad jag får på hela dagen från ALFA-kassan. brabra.

jag har självklart haft radion på och lyssnade på när bolt tog sitt andra os-guld och slog sitt andra världsrekord, han är ju helt fantastisk den mannen! helt otroligt! jag fick gåshud. fantastiskt. otroligt. ofattbart.  och riktigt riktigt häftigt.


lite extra kosing

maja har också blivit approved som det så vackert heter så nu är vi verkligen en bra bit på vägen! det känns så overkligt..

maten på nordanågården var som alltid väldigt god och det var kul att träffa alla igen! sen så fick jag erbjudande om några timmars jobb idag och det tackar jag ju inte nej till. så halv tre ska jag iväg till jobbet igen, för att stå i kassan. typ jobbigt men väldigt välkommet! egentligen borde jag inte alls sitta här just nu för jag har massor att göra och jag har insett att det bara är en timme kvar innan jag ska iväg och jobba men hur kul är det att tvätta och diska när man kan se på os?  

helt spårat glad

JAG HAR FÅTT MITT ARBETSVISUM FÖR NZ NU!!!!!


tidsschemet är inte riktigt ok

godmorgon!
jag har lite bråttom som vanligt och måste skynda mig att göra mig klar för idag bjuds vi ju på lunch av jb. gott. men lite för tidigt för mig! fast egentligen har jag ingen aning om vilken tid det var, men jag chansar stenhårt på halv tolv! jag behöver ju inte äta någon frukost så där sparar jag några minuter men jag orkar inte stressa heller. jag vill sitta i lugn och ro och läsa min tidning. de är ändå vana att jag är sist. det är nog alla.

nä, om man skulle ta och hoppa in i duschen nu (HAHA jag låter som sahara när jag pratar om duschar, läskigt).

väldigt otydlig så här mitt i natten

här kommer en liten kommentar som jag tror att bara min mamma förstår (nu hoppas jag givetvis att hon inte läser min blogg, och aldrig kommer att göra det men ändå), den kommer faktiskt ursprungligen från henne.



jag är en sko.



inte så lätt att tolka kanske. kanske kanske skulle nog maja och malin kunna förstå.



helvete (ursäkta språket), men jag är en sko.

min mognare sida

jag lyckades lugna ner mig och kunde återigen umgås med de andra. vi var typ många? jag maja frida jessica märta anton fosse redrik och derek. kul! det blev ingen pulkaåkning utan vi spelade lite spel istället och jag kom sistOCH HÖR OCH HÄPNA JAG KASTADE INGET I VÄGGEN ELLER HOPPADE UT GENOM FÖNSTRET! jag tjurade inte ens resten av kvällen. betyder det här att jag börja bli....mogen? det hoppas jag verkligen inte.

nu ska jag gå och lägga mig och sva några timmar. imorgon blir vi alla sommarjobbare bjudna på lunch av jobbet. mums. enda problemet med det är väl att jag måste stiga upp några timmar tidigare än vad jag brukar. men allt för mat. och så får jag träffa linis igen! det ses fram emot extremt mycket.

fina flickor

det blev hockey ikväll! lite oväntat men väldigtväldigt trevligt att hänga med ingrid och frida! det måste styras upp mer saker innan ni åker! alla bara åker och lämnar mig kvar.. fast nu är det ju faktiskt inte så himla länge kvar innan jag också smiter iväg, sinnessss
nu är jag hos maja med en massa folk men jag har dragit mig undan en stund, less kallas det. låt min syster vara! (jag förklarar mer någon annan gång, just nu pyser det ut ånga ur mina öron). jag fattar inte hur jag kan vara så trött heller, jag sov ju faktiskt till halv ett hoppsan hejsan. jag vet inte vad vi ska göra nu men det ryktas om att vi ska åka pulka i en sågspånsbacke som amerikanen så vackert uttryckte det. mys med sågspån innanför tröjan!

väldigt understimulerad

det regnar fortfarande ute kan jag meddela! jag har gått en sväng med vovven och vi blev båda två ganska blöta. nu ser vi lite mer os och jag har vräkt ut mig i soffan och novak på golvet på mammas fårskinn (där han absolut inte får ligga men jag orkar inte flytta på honom) och jag borde laga mat och jag borde tvätta och jag borde ta en dusch och jag borde diska undan och jag borde tömma diskmaskinen MEN jag ligger här och har inte en tanke på att flytta på mig!

kom igen nu

jag sitter och äter makaroner och tittar på stefan holm i höjdhoppsfinalen. jag vet inte riktigt vad sport gör med mig men jag blir inte normalare? jag skriker, jag ställer mig i (den nya, förlåt mamma) soffan och hoppar lite och jag pratar för mig själv. skrämmande. skrämmande är också hur bra silnov hoppar. kan vi vänta oss ett mirakel stefan?

jag tror att det har slutat regna ute men jag är inte säker eftersom det längsta jag gått idag är från sängen till soffan via kylskåpet. har det slutat så kanske jag måste ut och röra lite på mig men regnar det fortfarande så smyger jag nog upp för en tuppis.. 

hon kunde ju ha lämnat en lapp

jag vaknade nyss och maja är spårlöst försvunnen? helt borta och jag hittar henne ingenstans? booooorta. så jag gissar att jag får se höjdhoppsfinalen själv då! och vi som skulle baka scones och mysa framför tvn. vilken svikare.

det var värt det tyckte hon

när vi väl hade lyckats köra ut dom och jag hade lugnat ner mig litegrann så mumsade jag och majsan i oss lite tzatziki och bröd (vi hade låtit den stå i kylen i ett par timmar, den var stark kan jag lova). hon ska givetvis sova här i natt (det finns ju inte en chans att jag skulle sova ensam efter filmen) och jag kan lova att det är tur att vi både åt på ganska bra ur tzatzikin. jag tror inte att en icke-vitlökare skulle vilja ligga mellan oss just nu om jag säger så.. maja fick kramp i magen pga lite för mycket mjölkprodukter och hon låg och vred sig ett tag men nu har hon somnat in. jag tog just världens roligaste bild på henne men jag orkar inte hämta kamerasladden för att visa, förresten skulle nog maja strypa mig då.  


jag lurar mig själv varje gång att det kommer gå bra

livsfarligt är vad det är! mitt hjärta stannade ungefär hundra gånger och så blev jag jätteutskrattad för att jag hoppade till "ibland". jonatan holm är ett svin. vi var typ hyfsat många men sen började dom droppa av en efter en! till slut var det bara jag maja holm och simon kvar och när vi till sist körde iväg dom var jag livrädd att de skulle börja knacka på fönstret för att skrämma mig! maja försvann in på toaletten och jag blev så rädd att jag satte mig i trappen. plötsligt började det banka på dörren och jag skrek att jag vägrade gå dit. maja kunde ju liksom inte heller öppna så det bankades bara högre och högre. jag satt kvar där i trappen och höll för öronen (sen ringde min syster till min mobil och frågade varför vi inte kom och öppnade dörren när de ville in).

regn och skräck

jag tog en sväng förbi maja för att lugna ner mig efter spindelincidenten och det funkade faktiskt! hon bjöd på lite glass och vi spelade lite bond och sen kändes allt mycket bättre. så mycket bättre att jag faktiskt har sorterat klart tvätten nu! och inga panikattacker, jag har lagt locket på.
just nu ser jag ett sammandrag från os och det är väl inte jättekul sådär som svensk. men imorgon är det stefan! snart kommer nog järngänget hit och ska se lite film. "jag vill göra något mysigt ikväll" sa majsan och vips så styrde jag upp lite skräckfilm i regnet! problemet är ju bara att jag inte kommer att se någonting alls men det är sånt jag får ta när jag uppfyller majas önskningar.

jag har tårar i ögonen för andra gången idag

jag skulle ta tag i mitt uppdrag här hemma idag nyss, vilket var att sortera all ren tvätt som har samlats på hög senaste veckan. det gick inte så bra. jag hann bara börja och skakade en tröja och vad ramlar ner? jo typ världens största och äckligaste spindel!! jag har aldrig skrikit så högt tror jag! min syster trodde att jag höll på att dö och det gjorde jag ju nästan faktiskt. när hon kom ner för att se vad som hänt så stod jag bara och skakade. jag har fortarande panikkänslan i kroppen.

och nu skrek ellen också! det visade sig att spindeln på nåt sätt klamrat sig fast i hennes byxor och följt med upp och krupit fram när hon sorterade skor i hallen. vi har nu kommit fram till att vi inte gör något mer hushållsarbete så slipper vi spindeln. allt ont för något gott med sig!

det är synd om mig

nu har jag sagt hejdå till min malin och det känns verkligen värdelöst! jag tror inte ens att jag har fattat att hon åker på onsdag, hur kommer jag då att må när jag inser det? menmen, det är bara att bita ihop! hur långt är det till karlstad egentligen? jag kommer ju garanterat att åka ner och hälsa på henne och stefan och jörgen.

och så är det synd om susanna kallur. igen.

bråttom som vanligt

nuu måste jag rusa! det finns väl egentligen ingen anledning att göra något som helst åt håret i det här vädret? hej skatbo 08. malin älskling nu

första dagen före tolv på en vecka?

det hör inte till vanligheterna att jag är uppe klockan tio nuförtiden men idag så klev jag faktiskt upp tio i tio, den ni! det var väl kanske inte världens bästa väder som mötte mig men det är sånt man får ta. regnet öser ner och så åskade det ganska hårt. lite mysigt ändå! men jag har inte tid för mys just nu för halv tolv ska jag vara på stan för att möta upp malin för lunch! vi får se om vi käkar där eller om vi tar med oss något hem, det råkar ju nämligen vara så att vi båda är hyfsat sugna på att se lite os. ge oss lite kanot eller gång eller segling eller vad som helst!

jag tar det som lugnt

jag är ganska trött ikväll (OBS, inte bakis!) men jag ska ge mig iväg på en liten promenad med vovven nu och så får vi se hur länge jag lyckas hålla mig vaken. maten hos farmor var som vanligt supergod och jag är jättemätt

trevlig omväxling

jag som trodde att jag kunde göra något bra av den här dagen när jag ändå var uppe ovanligt tidigt (jag fick agera morgontidig chaufför hem, deja vu igen. men jag slapp ju iallafall vandra skammens väg ensam den här morgonen. plus). men inte det då, jag hann sätta på mig träningskläderna men sedan la jag mig på sängen för att "vila en liten stund". HAHA. jag somnade och vaknade upp nyss. så kan det gå. jag måste lära mig att sova på nätterna! det har ju för tusan varit sol idag, och jag har legat inne och sovit. smart. nu ska jag strax åka iväg till farmor med systrarna bill och bull för att äta lite söndagsmiddag. gott. tack gode gud för att jag inte blir bakis och tappar matlusten dagen efter.
adjoo

kvällen igår

det enda man kan vara säker på när det gäller jag och maja, är att det aldrig blir som vi har tänkt oss! vi skulle ha en lugn tvåmannaförfest med lite bond och någon öl, och det började precis så också! världens mys. men sen så skulle grabbarna ut på olles och vi (som absolut inte skulle ut), slutade givetvis där vi också. fast ganska sent tror jag? så vi minglade lite där och sen raggade vi ihop lite folk till en efterfest som inte blev en efterfest utan mer en bondtävling. och jag var obesegrad givetvis! sen blev det lite deja vu över alltihopa men det är inte helt fel det heller! inte alls. trots alla glada miner vi fick..


tvåmannaförfester är som vanligt det bästa!


sitter just nu hos majsan och dricker lite öl. vi har just förlorat i bond för första gången nånsin! men stämningen är på topp ändå. snart tar vi revansch på kiko och black ops! snövakter är en mes. maja är sugen på m9k och jag håller mig till min raptor! vad som händer senare är fortfarande ett mysterium. tjiiiiiiing

det krävdes någon som hon


jag har fortsatt att lyssna på winnerbäck men ändå lyckats kliva upp ett steg på depptrappan (och medans passade jag på att dammsuga mitt rum, det kunde ju knappast bli värre, inte sant?). men så ringde jag maja och vips ser jag ett ljus i mörkret! det blir maja ikväll. och lite bond. och säkert lite chips (det är ju trots allt maja jag talar om). och kanske lite öl (det är ju trots allt julia och maja det handlar om). som sagt, mitt ljus i mörkret.

när inte ens mat hjälper är jag illa ute

tröstätningen och blod-mord-lemlästningsboken fungerade inte alls. så jag ut och gick en stund. det fungerade inte heller. vem är det som har sagt att lite frisk luft gör att allt känns bätttre? jävla skitsnack. inget kändes bättre. och så sänkte jag mig själv ännu mer genom att lyssna på brännö serenad med håkan och så lite lasse winnerbäck. väldigt uppmuntrande. särskilt som jag inte ens vet varför jag ser allt i grått just nu? varför kommer det så plötsligt?


kanske har det att göra med att jag först nu har insett att jag inte kommer att träffa min bästaste bästa vän på mer än ett halvår? kan det ha med saken att göra?

vi är alltid lika sociala

igår hängde jag med exKExet ock det var en äkta julia-tobbiskväll! först åt vi en massa onyttigheter och sen somnade vi till filmen! jag tror att jag somnade efter kanske tio minuter? högst? sen vaknade jag upp halv fem på morgonen och insåg att det kanske var dags att åka hem innan jag blev efterlyst.. mitt uppdrag igår var annars att övervaka majas alkoholintag och det gick ju alltså sådär. jag lyckades ringa henne före förfesten och sen sov jag ju liksom resten av kväll så det var som ingen idé! men tydligen hade det gått bara bra. tur för henne.
idag är jag seg och vill inget göra. jag har blivit utskälld av kära mor hela morgonen och är allmänt less på att vara hemma. nu ska jag tröstäta lite och fortsätta läsa min bok. den handlar om mord. solskenshumör just nu alltså!


jag kommer att bita av maja huvudet

nu har vi ansökt om visum också och själva resan är ju som klar (förutom den lilla jobbiga detaljen att vi måste betala den också. det kommer att svida) så nu är vi på god väg! även fast en del verkar vara väldigt negativa mot våra resplaner, tyvärr. men jaja, vad ska man göra åt det? det var länge sedan vi slutade bry oss om sånt! majsan var väldigt imponerad av planet vi skulle åka tydligen och det verkar ju bra. väldigt bra skulle jag vilja säga, eftersom vi ska åka först två och en halv timme, sedan tolv timmar, och till sist elva timmar till! jag vet två stycken mycket trötta tjejer som kommer att villa bort sig på aucklands flygplats.. och maja blir typ helt borta när hon är trött och blir yr och vet inte var hon är och jag, ja jag blir världens argaste människa. vilken oslagbar kombination! 

nästan bosatta

nu börjar reseplanerna klarna lite! det känns hur bra som helst men jag fick lite panik idag när jag duschade och verkligen började tänka efter. jag är nervös! fast det vore ju faktiskt konstigt om jag inte var det. jag menar, det är ganska långt till nya zeeland. och fyra och en halv månad är ganska lång tid (vi ändrade hemresedatumet till andra mars idag, fast det vet inte våra föräldrar om. majas mamma tror att vi ska komma hem i januari). arton veckor. arton veckor. ARTON VECKOR! sinness

riktigt äckliga

jag och maja är verkligen de ultimata arbetslösa! vi är äckliga och skabbigt klädda och ligger i sängen hela dagen och är uppe på natten och ser os och festar mitt i veckan och spelar tv-spel resten av tiden. som sagt, ultimat. nu sussar hon snart här bredvid mig och jag ska också komma i säng strax. imorgon ska vi faktiskt vara lite mindre äckliga och fara förbi resebyrån igen och höra lite mer om reseförslaget vi har fått! TAGGEN
usch jag såg just sylvester på tv. uusch

för stort hjärncellsbortfall tror jag

det här gjorde jag tydligen inatt (eller imorse kanske det räknas som):
maja sov kvar hos mig efter att jonatan satt sig på cykeln hem där klockan kvart i sex (sköönt) och vi hade släckt lampan och tvn och jag låg vänd in mot väggen och vi höll på att somna. då hör hon plötsligt:
hahahahahahahah (en julia som ligger och fnissar jättehögt, fortfarande vänd in mot väggen).
maja blir givetvis lite fundersam på vad det är som jag kan tycka är så fruktansvärt roligt och frågar:
- vad gör du?
och får till svar:
- jag vet inte. vad gör du själv?

HEJ OCH HÅ

det blev en äkta stationkväll! jag var alldeles för nykter först och sen blev det lite ostadigt och sen dansade vi och sen fick jag och jonatan en hel öl över oss och sen luktade vi ganska mycket öl och vi var genomblöta så då blev det utgång lika med hemgång! nu är jag jonatan och maja hemma hos mig och ska se os och spela bond, inte tråkig efterfest!


förberedelserna har väl inte direkt varit de bästa

det blev inga timmar sömn utan snarare ungefär en halvtimme. ajdå. men det är bara att bita ihop! nu ska jag ta en dusch och så ta mig en macka (jag kommer att svälta ihjäl annars) och sen försöka göra något åt mitt fågelbo till hår. dömt att misslyckas men det är sånt man får ta. nu taggar jag till!

alldeles för länge sedan sist!

egentligen måste jag gå och sova några timmar till nu (och det ska jag göra också) för jag måste absolut vara pigg ikväll när jag ska träffa de här världsbästa brudarna! vi ska ut och äta för att avtacka malin (ja det är faktiskt ett heltidsjobb att vara en i flocken, du kanske till och med får en guldklocka av oss) och sen vet man aldrig vad som händer. en lite station-runda är ju inte direkt en omöjlighet. förresten så försöker jag låtsas som att malin inte ska fara om en vecka. blä.



(kortet är taget i turkiet vid vår pool, 2006 va?)

jag måste sluta umgås med dom

det blev ingen åkning för mig igår! det var kallt och det jobbigaste som finns måste väl vara att bli blöt? så kvällen började ganska normalt och sen sen spårade det iväg som vanligt! efter att alla åkt klart så for vi hem till derek och spelade lite bond (jag var klart bäst. typ.) och mariocart, sjukt underskattat! och efter det blev alla givetvis taggade på att se en bondfilm! givet. självklart. (här var klockan alltså runt halv två på natten). så vi såg goldeneye och jag dregglade lite över en ung pierce (sorry malin, jag vet att han är din) och sen dregglade jag lite till när jag somnade och sov i tjugo minuter. det roliga är att det inte gjorde någonting alls, för jag hade inga problem att hänga med i filmen igen när jag vaknade haha! hög standard där.
sen när filmen slutade klockan fyra så kan man ju tänka sig att det var dags för hemfärd och lite sömn.. men icket då! os hallå? så vi såg simning och lite gymnastik till klockan halv sju på morgon, en idé som har visats sig vara mycket sämre så här dagen efter! jag käkade lite frukost med resten av familjen (som skulle upp och jobba) när jag kom hem och sen fick jag äntligen sova...i fem timmar

femton grader är femton för lite

ikväll ska vi tydligen iväg och åka båt och wakeboard i dereks stuga har jag fått reda på nu! jag trodde att jag och maja skulle återuppliva vårt samboskap och bara ligga i min säng och se på os men nu måste jag tydligen engagera mig! vi var där i söndags också men då var det så kallt att det bara var fredrik som ville åka. jag är lite sugen faktiskt (men då blir det ring, det finns inte en chans att jag kommer upp på en wakeboard!) men är det lika kallt som i söndags vet jag inte om jag klarar av det. femton grader i vattnet är ingenting för mig!

typ moder theresa

alltså svackan beror på att jag har varit en god människa i helgen faktiskt! så alla som trodde att jag är hin håle själv kan numera glömma det.... fest i fredags och det började riktigt bra och vi hade hemskt trevligt. så trevligt som bara tre barndomskompisar som känner varandra utan och innan och som inte är rädda för att bjuda på sig själv kan ha! men någonstans mellan vinet, shotarna och juniorjeopardy var det något som gick snett och helt plötsligt så vet faktiskt ingen vad som hände? det kallas dimma mina vänner. och för vissa var den värre än för andra, läs; maja kunde inte stå på benen. vi tog oss ut på något sätt, fråga mig inte hur och hej alla som jag mötte ute, jag kommer inte ihåg er! maja åkte hem där runt klockan ett medan jag och linnea kämpade oss kvar till klockan två. kämpade.
sen fick jag ett brådskande samtal från jonatan som tagit hand om maja och utan att gå in på några detaljer kan jag ju säga att majsan har bott hos mig i helgen.
väldigt mysigt har det varit! jag hade det tungt inatt när jag skulle sova själv för första gången sen i torsdags! det är nästan läskigt så fort man vänjer sig vid att inte sova själv.

det är tortyr

kan dom bara inte sluta spela sanna nielsen på radio?!?!?!?!


äääääääckligt

kanske världens bästa sällskap just nu! och kanske världens mest överpeppade julia! men nu kör vi
min bästa vän och jag har begett oss till maja och linnea och nu ska vi spela kort och dricka vin och lyssna på håkan och må bäst i världen!

taggad till tusen (men det syns inte)

vad hände med mitt sega jobb liksom?! både igår och idag har jag haft massor att göra och idag hann jag till och med inte göra klart allting innan jag slutade (kan ha någonting med att göra  med att jag fikade "ganska" länge också). men nu är det äntligen sluut! jag har sommarlov på obestämd tid kan man kalla det! det känns väldigt passande med tanke på att jag sitter och ser på os-invigningen just nu. kan bli lite os närmaste tiden.........

egentligen är jag jättestressad och har jättebråttom men så sjukt nog (eller inte oväntat alls) så sitter jag här i mina jobbkläder och tar det väldigt lugnt. fast jag funderar på att ta tag i mitt liv just nu för min bästa vän (nej det är inte maja, se föregående inlägg) väntar och jag måste erkänna att jag är otäckt sugen på fest ikväll!

och det här är min bästa kompis imorgon


värsta bagarn

idag har varit en upptagen dag (nåja) ! jag har till och med haft massor att göra på jobbet! jag och lina är snart klara med vår storstädning av förrådet där vi har hållit till i typ två veckor nu. vi har lyft saker idag. tunga saker. och min rygg mår inte   bra nu. men fint blir det! sista dagen imorgon. det kommer att vara fika överallt imorgon när alla som sommarjobbar jobbar sista dagen. jag har bakat pitepojkar. först trodde jag att jag hade misslyckats totalt men så kom mamma in och sa att det luktade gott hela vägen ner i backen. så då gissar jag att de är ganska ok!
och eftersom (och på grund av) att jag gjorde annat än bara svarade i telefon idag var jag helt slut när jag kom hem så jag somnade och sov i några timmar. underbart. sen bakade jag kakan och sen såg jag criminal minds och nu vill jag sova igen!
nu kom pappa hem med en lax och jag måste tydligen titta så hej så länge!

hihi


värsta duktig

jag hittade flera böcker om nz så nu blir det att läsa på! och så lånade jag en bok på engelska också men det blev lite bråttom där i slutet så jag fick bara ta första bästa jag hittade. när vi kom hem så for jag ut och sprang och nu känner jag mig sjukt duktig! men mina knän bråkar igen, jag blir så less. nu gjorde det ont igen, jag orkar inte paja dom igen! nu när jag äntligen har kommit igång igen vill jag inte behöva vila i hundra år som vanligt.
men nu vilar jag iallafall för det har jag gjort mig förtjänt av! jag och systrarna ser på project runway och äter kesomackor, mums! egentligen borde jag gå och sova men det var visst dubbelavsnitt idag och det kan jag ju inte missa! sova kan jag göra nästa vecka när jag är arbetslös (risken att jag ska sova när det är os är ju ganska liten men skitsamma, jag får sova i höst. ja just ja, då är jag ju i nya zeeland och har the time of my life. sova får jag göra när jag är död.).

nu blev det bråttom

det blev en snabb macka innan vi for och det var jag glad för när vi kom till stan. jag tror att jag hade hungrat ihjäl annars. men nu har vi varit in på resia iallafall och det lät då bra. hon skulle sätta ihop ett förslag till oss, förhoppningsvis i veckan, och sen får vi se! jag är så sjukt taggad (på gränsen till över) ! vi hann aldrig på biblioteket så jag och pappsen åker nu istället, tjiing

less som aldrig förr

just nu är jag så less att jag inte vet vad jag ska göra. jag har ingen ork och inget att göra utan sitter bara och stirrar rakt in i skärmen. en kvart känns som en hel evighet! men när jag väl har kommit mig hem så blir det roligare! jag och maja ska iväg till resia och höra lite med dom om flyg osv och sen ska jag på systemet och köpa en flaska vin till på fredag. bara godbitar att se framemot alltså! plus att jag ska försöka hinna förbi biblioteket också, har tänkt låna några böcker om nz och även någonting på engelska. det gäller ju att börja försöka avrosta engelskan nu igen! tolv minuter kvar nu, har tiden stannat eller?!


livsfarligt att lyssna på när man kör bil

det var mys igår! och så kom ingrid och thomas förbi som en jättebonus. mer mys! fast de försvann lagom i tid till morden i midsomar (som jag och malin faktiskt båda två hade lite svårt att hålla ögonen öppna under). det var bra som vanligt! jag skulle inte ha något mot att ha tom barnaby instoppad i en garderob någonstans så jag skulle kunna ta fram honom när jag behöver lite engelsk landsbygdskänsla.


och jag har äntligen lyckats lyssna på håkan igen nu! jag har haft lite svårt att göra det sedan vi såg honom live på pdol. det blev bara deprimerande och jag längtade tillbaka för mycket. plus att jag mådde så dåligt för att jag hade möjlighet att se honom (i östersund) men inte skulle/kunde. men nu gjorde jag det igår i bilen igen och han är lika bra som vanligt. lite jobbigt var det ju men jag blev mest glad. överlycklig faktiskt.


sluta dröm om det ljuva livet

vi kommer aldrig va med om det

och be aldrig mer om ursäkt

för sakerna du aldrig gjorde

 

men det äter upp dig när du

ligger i din säng

åh gud det gör så ont att nåt

så nära kan va så långt bort


värsta bästa kvällen

ikväll blir det morden i midsomar med malin och jag kunde inte se fram emot det mer! MYS. och så ska jag äntligen äta grönsaker med ranchdip som jag har längtat efter så sjukt länge nu! urs nästa

bästa tiden i livet är på ingående !

kameran var hos maja! hon hade tydligen sovit med den i sängen några dagar så det är inte bara jag som har dålig ordning i mitt rum.. men hon var förbi med den igår så nu kan jag ladda upp bilderna snart! vi hade en peppkväll igår. och peppade järnet! det fanns inte en chans att jag skulle kunna somna när hon for där runt halv elva, heelt sjukt! det är verkligen på riktigt nu. sinnessjukt, jag kan inte fatta det! vi bokar biljetten senast nästan vecka. hjälp!


jag och maja. i nya zeeland. i minst typ fyra månader. det kan ju bara sluta med kaos. ett jättebra kaos!


alltid lika organiserad

jag vet att jag har sagt att jag ska lägga upp bilder från pdol och det ska jag! men nu verkar det som om jag har tappat bort min kamera?! jag kan möjligtvis ha den hos maja men jag vet faktiskt inte. braa koll som vanligt julia!


en riktig måndag

jag är hyfsat pigg idag ändå! men en liten tupplur på lunchen blev det trots allt så nu är jag lite sömnig. det är ju inte lika varmt här uppe och det är ju skönt men det är fortfarande inte så mycket att göra. dagen går låångsamt då. och nu börjar det vara tillbaka så mycket folk här uppe på kontoret att det börjar bli svårt att smygblogga. ack vilka problem man kan ha ibland!

det känns som om det kommer att bli en riktig måndag det här, vädret är grått och jag är seg och dagen kommer som sagt att gå låångsamt. då är det tur att det finns saker att se framemot iallafall!

här kommer min lyckolista just nu:

1. det här är sista veckan jag jobbar!

2. utgång på fredag (det räcker med en vit helg i sommar) !

3. i veckan blir det nog till att boka vår resa!


dags att sussa

nu är jag varm igen men får sitta och kämpa för att hålla ögonen öppna! vad är det för fel på mig? hur kan jag vara så trött? men jag gissar att det bara är att go with the flow så nu ska jag krypa ner och sova. jag måste erkänna att jag har satt igång elementet på mitt rum, såhär mitt i sommaren. inte så somrigt men jag vaknade imorse och inatt och trodde att jag skulle frysa ihjäl! inte coolt. så nu tar jag det säkra före det osäkra, inget mer tandklapprande. jätteskönt att sova, mindre skönt att stiga upp kvart i sju. aja, jag går ju in på sista veckan nu!

sovgott

serie a

jo hej och hå förlora mot hamburg med 3-0 är verkligen skönt. superskönt. grattis hamburg ni vann emirates cup. braa gjort juventus, real madrid och arsenal. men nu är det bara tjugosju dagar kvar till serie a börjar! jag lääängtar. och jag verkligen älskar att juve har värvat två svenskar och en dansk i sommar! för nu står det om juve i tidningen och alla matcher kommer att visas på tv! precis som inter med zlatan (världens äckligaste lag och världens skönaste spelare. tyvärr.). 

jag har varit ute och sprungit en sväng och måste hoppa in i duschen nu för jag fryser! min lilla råtta är inte mycket till element nu längre när hans päls är puts väck. men lite söt är han trots allt ändå! :)
 

forza juve

pajen var väl värd att vänta på! nu är jag iallafall mätt men jag börjar bli lite väl trött. jag ligger i sängen och ser på juventus-hamburg men om det här spelet fortsätter i andra halvlek så kommer jag inte vara vaken länge till. och jag måste fortfarande städa mitt rum. och tvätta. men jag har goott om tid. inte sant? pappsen undrade om jag ville följa med honom och systrarna och se the dark knight igen. och det vill jag, men jag orkar helt enkelt inte! jag måste verkligen komma i säng i bra tid idag, det är mitt stora mål. det och röja i rummet.

jag är hungrig

det blev en lång promenad och det var skönt. det var skönt att prata med min malin också! även om jag helst undviker att tänka på att hon flyttar om två veckor.. nu sitter jag och gäspar och tittar lite på tv och undrar om jag ska orka fixa någonting att äta. tveksamt. mamma verkar göra en paj, frågan är bara om jag dör av hunger om jag väntar på den?

min enda lediga dag

godmorgon! det är fjorton grader ute. i augusti? på min enda lediga dag i veckan. det kändes väl inte så oväntat att det skulle vara så. jag har ingen aning om vad som händer idag. syster 1 försöker övertala pappa att fara ut med båten men jag vet inte, det känns så kallt! jag ska ta en liten prommis med min lilla råtta (vi har klippt novak igen) och sen skulle jag helst vilja krypa ner i sängen igen och se en film och somna igen och sen vakna av att det är sol och trettio grader varmt (jag skulle nöja mig med tjugofem!). men nej, det är omöjligt, för om jag går tillbaka in i mitt rum nu så kommer jag att tvingas lägga märke till hur sjukt stökigt det är och då måste jag städa och tvätta och det skjuter jag gärna upp så länge som möjligt.

varför är jag inte i östersund?

det blev ingen film (först iallafall) utan vi hängde lite hos sofia och spelade bond (på nintendo64, det är grejer det!) och sen for vi på max för att grabbarna var hungriga. oväntat och ovanligt. sen när de var mätta och belåtna for vi hem till jonatan för att se film. det gick ju sådär att välja. till slut bestämde sig alla för att fara hem (klockan var ju ändå ett) och skulle jonatan se the rock själv. okej då tänkte jag och så stannade jag och simon ett tag med honom. men det blev inte direkt hela! men nu måste jag verkligen se slutet! jag tror att jag har sett halva typ tio gånger nu. på att-göra-listan.

kvällen har egentligen varit en enda kamp. en kamp för att inte tänka på att håkan är i östersund ikväll och spelar på yran. jag har mått fysiskt illa varje gång jag har tänkt på det och det har seriöst knutit sig i magen. och det blir inte bättre av att jonas ringer så jag får höra honom! jag vill vara där!!

vad jag bryr mig om nu
i dina armar om mig
även om jag vet att jag måste glömma dig

vad jag bryr mig om är att se dig gråta
för jag har gråtit
och du ringde aldrig
vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaks till dig


då måste jag vara superfin

nu börjar jag vakna till igen och ska nog iväg till fredrik (?) och kanske se en film (?). aja, det blir nog bra vilket som! men jag är seg som vanligt och inte i närheten av klar för att fara. men fint folk kommer sent brukar det väl heta? nu måste jag skynda på litegrann innan jag blir efterlyst, heeej

hej jag heter julia och jag sover bort hela mitt liv!!!!

jag skulle ta en lite tupplur när jag kom hem från jobbet idag och tänkte vakna utvilad och pigg efter en timme HAHAHAHH. jag vaknade för en halvtimme sen och har alltså sovit i mer än tre timmar. mm, bra. tur att det inte är bra vädet idag iallafall för då hade jag allvarligt satt mig ner och lipat en stund. nu blir det inget lipande men det känns surt ändå. inte för att jag hade några jätteallvarliga planer (i och för sig så hade jag fått ett sms av ingo om en jätteroligt kväll som jag nu missar för att jag sov, braaaa) men ändå! ändå! nu ska jag hoppa in i duschen hade jag tänkt mig (haha jag känner mig som sahara nu, ni få som vet vem jag menar då) för givetvis så har jag legat och slumrat på soffan i jobbtröjan, här byts det inte kläder när man kommer hem inte! dreggel


t måste tycka att jag är världens tråkigaste sällskap

det var en riktigt trevlig kväll igår! först ville ingen av oss se adam&eva men det slutade med att vi nästan grät av skratt. så kan det gå. sen såg vi csi och sen somnade jag. oväntat nog. när jag sen vaknade upp där klockan tre var jag hyfsat borta och visste knappt var jag var. det var ungefär då tobbe påminde mig om att jag skulle jobba idag! det blev en spännande bilfärd hem iallafall, jag har varit piggare i mitt liv. och när jag väl kom hem fick jag panik för att ellen och maja inte låg och sov i sina sängar (det visade sig att de sov hos en kompis BRA idé att berätta det för mig?) så då fick jag ringa och väcka upp dom där klockan halv fyra på morgonen.

jag trodde att det skulle vara riktigt tungt att stiga upp idag på morgonen men det gick bara bra! jag sov ju åtminstone två timmar hos tobbe och sen så fick jag ju sova till nio imorse så jag var piggare än på länge! det känns lite konstigt att vara tillbaka i kassan nu men det tog inte lång stund innan jag var tillbaka i flytet så att säga. jag hade världens gulligaste kund också som tackade "för jättebra service". hihi äcklig kassörska jag äär


kanske med släp`?

håll i dig nu lina och ramla inte av stolen men jag var ute och sprang idag igen! det ni, helt sjukt (låt mig vara glad, det kommer att gå över om någon dag). eftersom mina föräldrar flytt fältet så åt sedan jag och mina systrar lite tacos och sen dess har jag gjort ungefär noll saker. men nu är jag på gång igen! jag ska bara sätta upp håret och sen bär det av till exKexet! att vara singel väcker många underliga frågor har jag insett. till exempel, hur kort klänning får man ha om ens föredetta har sagt att man ska ha på sig skoteroverall nästa gång man ses? är det knä som gäller då? då har jag ett problem. ! nej men allvarligt nu ska jag sluta skriva konstigheter och ge mig iväg! adjoken

mig imponerar du inte på!


skafferiråtta

helg om en kvart skulle man kunna tro men nej, inte det inte! jag har tagit på mig att jobba imorgon också, i kassan faktiskt. sådär lite för gamla goda tiders skull (vem försöker jag lura egentligen? givetvis är det för pengarna). det blir ju en sovmorgon också, vi öppnar inte förrän klockan tio (jag försöker här bortse från att jag annars kunde ha sovit hur länge jag ville)och så stänger vi klockan två.

ikväll blir det lite samvaro med exkexis och säkert någon bra (alternativt usel om han får välja. varför umgås jag bara med killar som gillar sylvester stallone?!!!!) film och garanterat något gott att knapra på. och nu får jag se lägenheten nästan klar också! jag är fortfarande äckligt avundsjuk men nu så är det ju ganska självklart att jag inte kan skaffa lägenhet till hösten. hihi. och behöver jag en så kan jag säkert få hyra in mig i hans skafferi. det såg ganska rymligt ut tyckte jag.


har nån hört nåt om hurricane?

jag tycker att det är lite pinsamt att jag knappt har kommenterat hur fruktansvärt otroligt fantastiskt ofattbart bra håkan var i piteå ?! och det är inte en överdrift det är det bästa jag har sett! alla låtar var bra (även fast jag saknade några givetvis. det går ju inte att göra annat när alla hans låtar är bra) och jag hade noll röst kvar efteråt. men det var det värt. och avslutningen. avslutningen! det är så jag sääger det du är det finaste jag vet. benen vek sig nästan åhååå håkan! det finns faktiskt inte ens ord. förutom kanske ett: bäst bäst bäst bäst bäst bäst


ps, jag ska försöka fixa in bilderna från pdol i datorn så jag kan lägga ut några läckerbitar här (obs, högst ironiskt, jag och maja har nog aldrig varit så äckliga som under den helgen)


piggelin som vanligt

jag behövde inte ens övertala mamma för det visade sig att de hade ställt in middagen och farit ut med båten istället. tack för att jag blir informerad om såna där små pyttiga förändringar i schemat. men inte blev jag ledsen inte! jag åt lite nudlar och sen så la jag mig på soffan för att "ta en tupplur" som jag sa. jo tjena. jag sov från klockan halv fem till tio, gick upp och borstade tänderna och tog ut linserna och sen så kröp jag ner i sängen den här gången. det blev en ganska rejäl tupplur! det var skönt och välbehövligt men det känns inte särskilt friskt att sova fjorton timmar och sedan vakna upp på morgonen och inte ens vara speciellt pigg! men jag är ju åtminstone lite piggare än vad jag brukar vara. men påsarna under ögonen var större än någonsin. vad är det som händer med mig? är det allergin? eller är det allergimedicinen? eller är det värmen? (jag sätter mina pengar på värmen. och kanske kanske det faktum att jag igår upptäckte att jag har käkat dubbel dos av medicinen hela veckan..)


hits