sista kvällen innan vi flyr landet

sådärja, i stockholm nu hos majas pappa! vi sitter barnvakt åt hennes underbara lillayster alice två år. vi ser på tellytubbies, kan det vara det värsta barnprogrammet nånsin?! vad är det för skit?? de kan ju inte ens prata rent. men jag gillar den lila sakens handväska! men det är är åtminstone det perfekta sättet att spendera sin sista kväll i sverige? eller hur det nu var.. vi hade tänkt spåra lite på stan men insåg att vi inte hade särskilt mycket partykläder med oss. vi ska ju vara nyktra hela resan (eller hur det nu var igen) ! aja, den här bloggen kommer att ligga nere nu i ett par månader (eller så länge som jag och maja står ut med varandra) men som sagt så hitter ni mig här istället!

ha det så bra hemma nu allihopa för det ska vi ha! posss

om ni saknar mig, eller bara vill håna mig för att allt kommer att gå så fel

alltså hjälp, nu börjar det verkligen närma sig på riktigt! imorgon klockan åtta ungefär rullar vi ut ur skellefteå och på söndag lyfter planet mot auckland! ryggsäcken är halvpackad och filmerna till ipoden är halvklara. hur ska det här gå? är ni sugna på att veta det, och kanske följa oss sådär en bit på vägen så finns det två alternativ:

alternativ1: det snälla alternativet, resdagboken (sök på juliaen eller majahed). här kommer vi att skriva vad vi gör och vad vi är och lägga upp bilder. här får mamma och pappa och farmor läsa (därav det snälla alternativet)

alternativ2: min nya blogg
etthundraensaker.blogg.se. där får familjen INTE läsa. detta är det icke-snälla alternativet. och så ska det förbli. tack. (designen är rätt rolig men det hade jag tänkt få hjälp med. söta rara lilla linnea?:) )

inte riktigt i fas

jag tror att jag är lite sönderstressad just nu (jag vet att det är mitt eget fel men ändå). imorse när jag var ute och gick med novak såg jag en kängru i skogen. det säger väl allt?

jag mår så dåligt

JAG HAR PANIK! och panik som jag aldrig haft (jag brukar ju som panika lite nu och då, men det här är allvar!). vad ska jag göra med min packning? ingenting stämmer och allt blir bara fel och jag vet inte vad jag ska ha med mig! och när vi provpackade majas ryggsäck igår (jag har en lika stor) så rymdes inte alls. och vi har verkligen inte med oss mycket! hjälp. varför gör jag alltid så här mot mig själv? varför kan jag inte ha styrt upp allting för typ en vecka sen. men jag tröstar mig själv med att jag åtminstone har imorgon på mig.





och jodå, givetvis så var det be mine med robyn som var den första låten som dök upp på radion i söndags. det var så typiskt att jag var tvungen att skratta även fast det inte var kul alls. den lyssnade jag på för läänge sedan men det är samma sak nu. men ge mig några dagar på nya zeeland så ska ni få se att livet leker igen! det måste, vad ska jag annars göra?

min fina morgontradition med en timmes snooze är förstörd

jag har upptäckt en sak med min nya mobil som gav mig rysningar (ja jag blev tvungen att köpa en ny mobil, ja jag förstörde den i fyllan, ja det är min tredje mobil på två år och alla är förstörda i fyllan och ja jag köpte den billigaste jag kunde hitta), det går inte att snooza på morgonen !! det är det värsta jag har varit med om, jag var ju tvungen att kliva upp direkt ?! mardröm. fast det kanske är en bra sak egentligen om jag tänker efter, tänk om jag nu lyckas komma i tid någon gång? till exempel imorse gled jag in på vårdcentralen hela TVÅ MINUTER före jag skulle vara där. och fick min äckliga spruta men nu ska jag tydligen slippa hepatit (a, b, c? ingen aning.) iallafall. alltid något!

lite skräck sådär mitt i kvällen

jo just det ja, jag blev ju instängd på fredriks toalett igår också! lite alkohol i blodet och jag fick inte upp dörren och paniken var inte långt borta (eller faktiskt där, jag övervägde allvarligt att hoppa ut genom fönstret där ett tag. andra våningen jaja). jag fick kontakt med de andra där ute genom att banka lite på dörren och sen började operation få-ut-julia. det gick sådär. hela festen stod utanför och maja fick lugna mig när paniken kröp fram. det gick också sådär. till slut fick de lyfta dörren med en kofot samtidigt som jag vred om nyckeln allt vad jag kunde. så ut kom jag till slut! fast någonstans hade jag redan gett upp så jonatan med en kofot i handen var nog bästa synen (okej näst kanske) på hela kvällen!

förväntningarna var höga

och det blev en mycket bra sista fest! mycket mycket bra till och med. jag tror inte att den skulle ha kunnat bli bättre? jag fick hänga med (typ) alla jag ville (förutom lina som som vanligt inte svarade i telefon och umeborna som aldrig dök upp) och det var supertrevligt! och lite sorgligt också, med tanke på att vi åker om bara några dagar nu. usch. men samtidigt bra. kvällen slutade ju också bra och sååå. idag är jag seg och har sett på film. imorgon är det dags att ta tag i allting som jag inte redan har fixat. vilket är ganska mycket. men det ordnar sig alltid! nu har jag någonting att leva på ett tag åtminstone. jo visst:)

piggelin 38

jag lär mig visst aldrig, det är inte värt att sätta sig och blogga när promillehalten är över noll. men igår var jag ju åtminstone inte arg som ett bi! vilket framsteg.
idag är jag lite seg men inte värst. mest trött (och som vanligt kan jag inte sova på dagen för jag har fortfarande inte hittat ett tillräckligt bra gömställe för mamma) men det funkar det med! däremot är jag inte jättesugen på att hoppa in i duschen och börja göra mig iordning för ikväll, jag vill sega omkring i min myströja länge än! menmen, som sagt, sista festen nu i sverige på ett bra tag. då är det bara att bita ihop. nu kör vi!


sista fredagen!

jo jag har haft riktigt kul ikväll! men jag har varit alltför lugn men vad ska man göra? det finns andra soom har tagit hand om den biten..  haha! jag maja linnea och jonatan är hos maja och varvar ner för att linnea ska våga sig hem sen! linnea har just spillt ut en chipspåse över hela golvet, jojje ska trimma en häck imorgon och maja kallar nylonstrumpebyxor för nätstrumpor. vi ska nog vandra hem snart!

mindre än en vecka kvar nu!!!!!!!!!!!! imorgon laddar vi om igen och kör sista festen innan vi åker. be there. det ska jag. hihi.

oja

jag skulle ha stannat i sängen imorse.


jo jag är så glad och trevlig och nöjd

jajaja det regnar och jag är trött och jag tror att jag har sovit axeln ur led (?) och jag orkar inte gå med vovven i regnet och jag är hungrig men orkar inte laga mat och vill sova men vågar inte för mamma blir galen om hon upptäcker det. istället måste jag: tvätta, dammsuga, skura golvet, diska och sortera tvätt. och så ringer de från min optiker IDAG och säger att mina provlinser har kommit när jag egentligen skulle ha kommit i måndags. om jag inte hinner få mina linser innan vi åker, ja då vet jag någon som kommer att få stora problem !

nej men om man skulle ta och flytta sig ner en våning och fortsätta gnälla där. om den här dagen blir bra, ja då måste det finnas en gud. men imorgon, IMORGON NI! då smäller det. då är det hejdåfest på högsta nivå. högsta!

vi är inte så effektiva

jag och maja släpade oss (ja det kan inte beskrivas på något annat sätt) runt på stan för att fixa en massa saker innan resan. det gick .. sådär. vi kom med ungefär varsin sak struken från listan. tur att vi har gott om tid kvar! eller? nej just ja, vi har ju bara åtta dagar kvar nu!! sinnesss

ikväll har jag och mamma varit på bio och sett patrik 1,5. en väldigt mysig film! och vips så är jag dödstrött och kämpar för att hålla ögonen öppna. jag är väldigt lur på att en viss maja smittat mig med sin förkylning.. och hon som skulle vara med jonatan och se greys ikväll HAHAH säger jag. höll hon sig vaken första fem minuterna så har hon överraskat.

hits