dubbeldusch

jag har nyss tagit en dusch och gissa vad jag ska göra nu? duscha! tydligen behövdes vi inte vid handlingen och lika glad är jag för det men då kanske det börjar vara dags att tvätta håret? men nu ser vi andra säsongen av top model istället och malin får se lite live-blogging, säkert jättespännande hrrmm.
det känns inte riktigt som nyårsafton måste jag säga men ge mig några timmar nu så ska vi nog se att jag börjar komma igång. !!

näst sista dagen för i år och vi är fortfarande inte uppstyrda

alltså du spårade värld! men jag gillar det :)


jag försöker hitta några roliga lekar eftersom att det helt plötsligt är nyårs imorgon! nu verkar det ju ändå vara halvspikat var vi ska äta och så ska vi handla tillsammans imorgon men vi är fortfarande sjukt oplanerade som vanligt. och ingrid får ta och tagga upp!! men det ska vi nog kunna ordna hihi.

payback time

nu har jag schasat iväg la familia och ska snart ta bilen till jobbet (jaja det är fortfarande ca  en halvminuts bilväg men man måste väl passa på?). jag orkar inte med att det ska bli tjafs idag i kassan så hör ni det alla sura och gnälliga kunder håll er ur vägen!!! jag har bara en månad kvar nu så nu finns det inget som hindrar att jag inte skäller tillbaka (kanske det att jag inte fått nåt kontrakt på den här sista månaden, men skitsamma jag ska ändå bli parasit och leva på mamma och pappa, jag får göra det lite tidigare helt enkelt).

dagen före

det känns som om det är min storasyster som har kommit hem när det egentligen är majas! men anna sa att det kändes ungefär som att komma hem när hon kom till oss så jag räknar in henne i familjen.
men just nu tror jag inte att man ska satsa på att ingå i just den här familjen, det är KAOS här hemma. imorgon åker resten av oss (ja alla utom jag) till fjällen över nyår och om någon tycker att jag har dålig planering och är seg på att packa ska ni bara veta att min familj är x gånger värre! det är kläder överallt och tvättmaskinen har gått hela dagen så man går som runt i en våt dimma här på övervåningen. men jaa, jag klagar väl inte så jättemycket över att de åker iväg några dagar. gaaanska skönt!

ska det inte gå mot ljusare tider nu?

brukar det verkligen vara så här mörkt på morgonen? man tycker att jag borde veta efter att ha tagit mig till jobbet samma tid varje morgon nu i ett par månader men jag var till och med tvungen att kolla vad klockan var typ tio gånger! totalt förvirrad, det är jag det. ett tag där var jag helt säker att jag var en timme fel och att klockan bara var sju, men jag var inte ledsen för det - jag hade somnat om på en halv sekund! nu visade det ju sig att klockan var åtta och att det inte blev någon tupplur men det får jag väl leva med (till lunchen, jag ska somna prick tolv och sedan vakna en sekund i ett).

och på tal om totalt förvirrad: imorse vaknade jag i min morgonrock. inte jättekonstigt kanske man kan tycka, om det var så att man hade somnat i den också! och det hade givetvis inte jag så frågan är vad jag har gjort och var jag har varit inatt?


jättekul med jobb på jullovet (det är så jag ser det)

jag tror inte riktigt att jag har kommit in i det där med att jobba igen. nu under julhelgen har det ju blivit vana att inte gå och lägga sig i tid, beroende på lite olika saker (alkohol, filmen mumien med pappa osv). så nu när jag ska upp och jobba imorgon kommer jag att vara helt oförberedd! men att det är fredag imorgon har jag inte heller fattat så jag hade nog varit lost även om jag hade gått och lagt mig åtta ikväll. nu piper datorn här och säger att batteriet är slut och jag orkar inte gå ner och hämta strömsladden så GOD NATT

hej min lilla ulltott!

novak

nu blev det ett sånt där tråkigt uppehåll igen

först och främst: GOD JUL (i efterskott).

och sen så har det hänt "litegrann" sen sist men jaa, vad ska jag säga om det? utgången på lördagen blev ingen utgång men blev bra till slut ändå (förlåt rickard!), julafton var mysigt som vanligt (det är väl alltid samma sak?), utgången på annandagen var SJUKT rolig och visst mådde jag som jag förtjänade idag! det var typ fortfarande snurrigt när jag borstade tänderna innan jag skulle till jobbet imorse och jag skulle aldrig ha satt mig i en bil om vi säger så. men roligt var det!

äntligen är jag taggad igen

haha jag tror att det finns en stor chans att min kväll spårar ur? första gången jag är ute i skellefteå sedan dagen d och ju mer jag fick höra om festen rickard ska dra med mig på desto mer inser jag hur minilitet skellefteå verkligen är. men det blir spännande åtminstone! och förhoppningsvis sjukt roligt för det känner jag att jag behöver just nu. och min date är ju kanske världens snyggaste (fast tyvärr så har jag nog inte så stor chans hos honom om vi säger så.... hihi)

2000 eller 2300 w?

och nu är äntligen min vecka slut och julen på g! det var inte särskilt mycket folk i butiken idag men de flesta som var där skulle ju köpa strykjärn och kaffekokare och matberedare och allt vad det nu var och då är det julias jobb att svara på alla frågor. LÄTT. men hej, man kommer långt på att se glad ut och läsa lite på förpackningarna.

nu ska jag hoppa i duschen och förhoppningsvis så somnar jag inte där så att jag äntligen får gå ut med rickard :)

värsta grejen

nu ska jag låta er ta del av ett av de intressantaste samtalen ikväll:
(mamma och pappa har köpt en ny gps och är "lite" taggade på den)
mamma: oh titta man kan se hur högt man är över havet, vi är..
pappa: nej säg inget låt mig gissa
pappa: hm, 30 meter
mamma: nej 52 och en halv. den pendlar mellan 52 och 53.






det där säger väl allt eller hur?

så här känner jag mig just nu

moberg

jag är inte hans typ (på ett väldigt övertygande sätt)

jobbdagen flöt på riktigt bra måste jag säga! det gick fort där ett tag och sen så var det lunch och julfika och så dök rickard upp (hur roligt som helst att träffa honom!) och så fikade jag lite till och vips så var dagen slut. härligt.
sen så tycker jag att det var ganska roligt att alla mina arbetskamrater kommenterade att jag hade stängt dörren till mitt kontor när rickard var in och hälsade på, typ "vad gjorde ni då blink blink". trooligt säger jag bara, troligt haha.

21 mars eller 21 december?

det är skridskobana på gårdsplanen nu och när nu också solen lyser så ser jag allvarligt ingenting. jag är som en liten ljusskygg varelse som ser solen för första gången på flera månader. jag sitter här och kisar och tycker faktiskt att det mest är jobbigt! nej ge mig lite mörker och jag kurar ihop mig som en liten fladdermus och njuter. och hur friskt är det att det känns som en vårdag 3 dagar före julafton?!


pigg som vanligt

ah jag är så trött nu att jag knappt vet vad jag gör! hade jag inte haft bilen hade jag nog övernattat i ingrids garderob eller nåt (jag kunde ju alltid frågat sandra om vägen ut). och trots bilen var jag råsugen på att gena över cykelvägen. men nu är det inte långt kvar till sängen! jag räknar med cirka tre minuter och då har jag ändå tagit i hihi! däremot kommer jag inte att skratta imorgon när klockan ringer och jag ska upp för att jobba.

der blev lite sådär med sunes jul men det var kanske inte jättekonstigt ändå och det kändes faktiskt helt ok att inte se klart den. har man inte träffats på fyra månader så finns det ju en del att säga...

rudolf my love

jag tror att sunes jul är halverst ganska uppstyrt nu! mycket bra. men däremot är jag inte särskilt uppstyrd memn jag får ta tag i det nu. det plus resten av våran kväll haha :)

mina ljusglimtar just nu

just nu är det inte särskilt bra och allt ser ganska nattsvart ut och därför måste jag ta fram några roliga tankar. här kommer mina roliga tankar:

1. ingrid skriver "jag är full nu" klockan 9 en fredag- eller lördagskväll som svar på en ordentligt kristen tjejs dagboksinlägg som handlade om varför unga människor super så mycket och hur dåligt det är.

2. en av mina arbetskompisar (vuxen med två barn, men tveksamt om han går under vuxen efter det här) blir inlåst på sitt hotellrum före middagen på vår kickoff därför att han är så onykter.


ja jag vet att allt det där har med alkohol att göra men om ni tänker på det så säger det mer om er än om mig så det så!
och listan kommer säkert att fyllas på men det här är vad som skiner igenom molnen lite extra


värre än kolik

efter att ha nonchalerat min kära lilla blogg under helgen i huvudstaden har den blivit grinig och kinkig som en liten unge och behöver nu tittas till titt som tätt. jag räknar det ungefär som att jag är hemma med sjukt barn när jag bloggar på jobbet!
och jag är så trött idag med att jag inte vet vad jag gör snart. minneslapp till mig själv: GÅ OCH LÄGG DIG I TID PÅ KVÄLLARNA!! men det lär ju inte hända närmaste århundradet känns det som. ikväll blir det att träffa norgebrudarna (ja ni har hetat så i tre månader nu och jag är en vanemänniska) för första gången på just tre månader! och jag fick visst ett uppdrag, är det någon som har sunes jul hemma och tillgänglig för utlåning ?

teckningar och kotthästar och korsstygn och allt vad det var

jag vet att jag utlovade spänning och dramatik och romantik och allt vad det nu var och det var faktiskt gott om det! i shrek 2 som vi såg på lördagskväll iallafall........ men det nakna skyltdockan  kan jag ta på mig! nu står hon där och fryser utan kläder, tur att jag inte har något samvete.


men jag är väl ganska lyckad ändå som är i stockholm i tre dagar för att köpa julklappar och kommer hem med nästan enbart julklappar åt mig själv? nu måste jag ju in på stan här hemma också och det kändes inte jättelockande. jag tror att jag ska börja göra mina julklappar själv i år igen! visst borde ellen&maja bli glad över en fin teckning som jag har ritat själv (med streckgubbar då, det mest avancerade jag kan åstadkomma)?


stockholm del 2

för att fortsätta den spännande rapporteringen så checkade vi in och letade rätt på vårt rum (jag lovar att det aldrig någonsin tidigare har varit några som varit så fascinerande av en hiss, eller snarare ett hissljud). när vi kommer fram till vår korridor upptäcker vi att just vår korridor har ett fotbollstema! lycka igen. fast det blev lite mindre lycka när vi upptäckte att vårt rum hade resultatet Sverige-Danmark 1-2, varför ha en match som sverige förlorade?!

resten av dagen försvann i en dimma orsakad av ett frenetiskt kortdragande och en miljon tunga kassar (kändes det som iallafall). ja resten av resan såg ungefär ut så med några undantag:

1. våran "tidigkväll" som slutade klockan 3 på natten.

2. fyndet av världens bästa nyårsklänning (fast vad som händer på nyårs är fortfarande oklart?)

3. middagar ute som hade lite olika standard, särskilt på personalens bemötande

4. blödande fötter

5. icke-varandet av michael nyqvist och sven wollter.

6. tunnelbaneresan som gick åt fel håll (fast vi upptäckte det innan slutstation åtminstone!)


det har helt enkelt varit en kanonresa men kunde det ha blivit något annat med det ressällskapet? jag tror inte det, även fast hon har lokalsinne som en guldfisk.

sen att vi höll på att missa flyget sisa kvällen behöver vi väl kanske inte prata så högt om? det är inte särskilt konstigt att det går runt i huvudet efter nio timmar på stan!








julklappar? vad är det? har aldrig hört talas om?


stockholm del 1

jag tror att det börjar vara dags för den sanna versionen om min och malins stockholmsresa! det började faktiskt hyfsat bra (mycket bättre än vad vi hade hoppats) när vi tog oss till falmark i tid (trots att pappa polis nästan lyckades köra fel) och när vi upptäckte att vi faktiskt hade biljetter till flyget så var det lycka!! mycket skönt. och det här är också imponerande: vi tog oss (läs: jag lotsade oss) från arlanda till t-centralen, genom hela t-centralen, in i pressbyrån för att köpa åkkort, och sedan ut till solna centrum där vi skulle bo. man kan säga att jag spelade som i trans!! jag trodde att vi skulle ha hunnit tappa bort minst hälften av bagaget och garanterat skulle en av oss ha villat bort sig bland allt folk men med lite skicklighet från min sida (jag är inte blyg av mig) och lite tur från malins (malin du kan inte påstå att det var annat än tur att du säg hotellskylten!!) så hamnade vi helt rätt. sen så kändes det ju inte helt fel att upptäcka att hotellet låg inne i den stora gallerian i solna. då kan man väl inte hjälpa att man gör av med pengar? det måste ju vara ödet?



nu ska jag ringa och bråka lite med boråstapeter men missa inte den spännande fortsättningen, den innehåller både lite action, drama, romantik och framförallt en naken skyltdocka (det var väl en cliffhanger som hette duga?)


äntligen äntligen

wiho nu räknar vi ner i minuter istället för typ i månader! och om cirka tio minuter kommer malin och pappa polis och hämtar mig och då är vi verkligen på väg! ska bli så sjukt roligt och nästan ännu mer skönt. sedan att det "kanske" blir lite shopping också skadar väl aldrig? hur jag ska rymma allt på vägen hem är en annan fråga men jag har packat ner min bag i resväskan så det ska nog kunna gå att ordna..
stockholm nu!

åtminstone inte mer än halvzombie

vad skulle jag göra utan mitt koffein just nu? jag knaprar vitaminer och dricker cola (och låtsas att det hjälper - jag är nog den sorts människa som går på vad som helst och sedan tror att det fungerar också!) för att hålla mig vaken och alert. det hjälper inte iallafall. jag sov en halvtimme på lunchen idag (fast det blev nog mindre, novak låg cirka en centimeter från mitt öra och gnagde på tuggbenet som besatt) men nu har jag tyvärr börjat känna efter hur skönt det skulle vara med en liten tupplur. jag kanske smiter in i förrådet och bäddar ner mig bland alla gamla pärmar?


500!!

sådärja! nu har jag varit konstig och ovärd i hela 500 inlägg och det måste givetvis firas! och eftersom att jag är ganska säker på att inte alla har fått upptäcka en ung john travolta i trikåer så måste självklart jag se till att ni får göra det!! sedan vill jag att ni ska tänka på att när vi såg filmen var det lördagkväll/natt med lite vin inblandat och att sen dess så ser jag honom som genom små rosafärgade glasögon. så jag vill inte höra några klagomål nu! varsågod och håll till godo:



tony2

uppstyrt men inte nerpackat

nu har jag och malin styrt upp stockholmsresan på riktigt (man skulle kunna tro att vi styrde upp den på riktigt när vi bokade hotell och flyg men nej) genom att:
1. kolla upp hur stort handbagage man får ha på flyget
2. kolla upp hur mycket väskan får väga på flyget
3. kolla upp om hotellet har någon relaxavdelning
4. kolla upp om hotellet har någon bar
5. kolla upp drinklistan på hotellets bar

vi har alltså gjort en grundlig research och jag är nu ganska säker på att detta kommer att bli en helg att minnas (det har jag i och för sig varit säker på ganska länge, vad kan gå fel liksom?)


SVAR: ALLT KAN GÅ FEL MEN DET GÖR INGET !!



ps, nästa är 500 och jag kan avlöja att det kommer att firas med en gammal favorit som bestämde sig för att hälsa på mig


hattarna på

500-inläggsjubileumet kryper allt närmare.. då blir det party!


pre-julklappspanikångest

jag har kommit på en sak som skulle kunna leda till panik! jag har ju kallt räknat med att köpa alla julklappar nu när vi far till stockholm i helgen, vad gör jag om jag inte hittar några?! vad händer om jag där på måndagskväll upptäcker (när jag febrilt försöker stänga den andra överfulla resväskan) att hoppsan hoppsan ellen och mormor får visst ingen julklapp i år?! okej att jag har hela nästa vecka på mig men jag hade ju liksom tänkt slippa springa på stan här hemma. då blir det att ta fram alla skills jag (inte) har och tillverka något vackert och kärleksfullt istället!


lusselelle

nu har vi lussefikat på jobbet och det var ändå ganska mysigt med ljus och lussekatt och pepparkaka! men det var dåligt om lucior även om det fanns en och annan tärna med glitter i håret och så hade vi ju ojje som stjärngosse med strut och allt.

luciavakat har jag absolut inte gjort! jag är fortfarande avskräckt sedan vi vakade i tullis för ett par år sedan. det är det absolut värsta jag har gjort och jag har aldrig mått så dåligt! visst från början var det ju roligt och så med allt folk som var där och vi var så kaxiga. men sen kom det. ojojoj. jag blir inte trevlig när jag inte får sova, det är ett faktum. det bästa jag nånsin har gjort för mig själv var att jag for hem och sov den morgonen och inte gick till skolan som de andra hårdingarna. de som sedan somnade på lektionen (fast vem kan klandra dem när det var HULTAN som stod framme vid tavlan) och säkert mådde ännu värre än mig. och då ska man tänka på att det här var en helnykter tillställning.


tomtarnas minuter är räknade

jag känner mig lite virrig just nu alltså. jag cyklade hem på lunchen idag också men inte för att promenera med hundstackaren utan jag tog en underbar och välbehövlig powenap! problemet med mig är att oftast när jag bara ska ta en powernap så sover jag i flera timmar och den här halvtimmen bröt ju liksom mot den (o)vanan. så jag känner mig halvvaken och snart ska jag sitta i växeln och dirigera folk hit och dit så vi får se hur det går. jag får väl sockerchocka kroppen lite först, jag såg att vi hade fått en massa skumtomtar från någon leverantör och på det här stället måste man passa på!


nu går vi för 100

'cause it starts in my toes


hm, det här kanske inte blir en så dum dag ändå? helt plötsligt taggade jag till. jag vet inte riktigt vad det beror på. kanske för att det bara är en halvtimme kvar tills lunch nu (då jag ska sova!!) eller för att solen slutade lysa mig rakt i ögonen eller bara för att just nu kändes allting inte så pjåkigt. hade det varit fredag idag hade jag nog hoppat av glädje men eftersom det bara är onsdag så får det nog vänta ett tag till.


sen så lyssnar jag inte längre bara på en massa gråtkärleksorgsånger. förklara det ni om ni kan!


det växer istappar i taket

nej det blev ju förstås inget pluggande igår. det kunde nog vem som helst räkna ut! och det som känns ännu bättre är ju att det inte ens var mitt fel, utan lina hade redan bestämt sig för att lägga ner innan jag kom. mycket bra val.

men varför är jag så trött idag?! jag kunde förstå det om det var jag som hade en skoluppgift att lämna in (för då hade jag garanterat suttit uppe till minst 02.30 inatt och gnällt på msn med de andra som inte heller börjat i tid) men jag kom ju i säng före 12 iallafall? och för att fortsätta gnälla så är det iskallt på mitt rum, och då menar jag verkligen ISKALLT! jag skakar typ (men jag orkar inte hämta en tröja) och funderar på att göra upp en mysig liten eld under skrivbordet.


kockarna bruse

ganska lyxigt att bli bjuden på mat en tisdagskväll (även om jag kanske hjälpte till lite också) och purjopotatissoppan blev en hit! och det känns skönt att veta att jag alltid har en sovplats i jockes hockeytrunk de dagar (ha, snarare nätter) jag inte tar mig hem.

spökmail

sådärja! då var vi inne på sista kvarten av dagen. känns mycket, mycket bra. lite skum har den då varit i alla fall. en av de som har jobbat längst här i butiken har sagt upp sig, ganska spårat ändå, särskilt att jag fick veta det först (ja låt mig glädjas åt att känna mig lite speciell)  plus att jag nyss fick ett mail av cissi som gick hem för 1,5 timme sedan. från jobbmailen. hon frågade om jag var ensam på mitt kontor. jag svarade att jag inte har herrbesök på rummet jämt.


han skulle lika gärna kunna dra mig i flätorna

nog för att novak är den sötaste hunden (björnungen) i världen men det är lite tråkigt när jag inte hinner äta lunch för att jag ska gå ut med honom! sen är han verkligen som en liten pojke när man kommer hem och han ska fram för att hälsa. helst av allt vill han bara kramas och gosas men han bara måste ha med sig en leksak som han först ska låtsas bråka om. jag borde säga åt honom att han inte behöver göra sig till, jag vet redan om att han inte är särskilt manlig!


mina tre vänner

är det inte lite väl sinnes att solen typ håller på att gå ner? klockan är ju ändå bara knappt över 11 och hade jag varit ledig idag finns det en hyfsad chans att jag inte ens hade stigit upp än (jag kan ju inte vara lika duktig som igår alla dagar)! det är ändå otroligt att vi överlever med så lite sol under vintern. jag har dock haft lite ljusterapi idag (jag hade solen rätt i ögonen och orkade inte fälla ner persiennen) så jag klarar mig kanske ett tag till..

annars så räknar jag mest ner till lunch nu med mina kära vänner herr faktura och fröken betalningspåminnelse. vi brukar ha det ganska trevligt tillsammans på dagarna och när fru räntefaktura dyker upp finns det ingen hejd på festligheterna! och nu dök hon visst upp så nu har jag inte tid med er längre!


pigg som en lärka

jag känner mig själv alltför väl! men jag somnade iallafall inte före 8! halv 9 däremot hade jag sussat in och så sov jag lyckligt hela natten. inte fullt så pigg imorse trots allt men det tar sig och nu kanske jag orkar med resten av veckan. fullspäckat schema (HAHAHA). nej men torsdag är det planering och uppladdning med malin och ikväll ska jag ännu en gång förstöra linas pluggande.

jag kan inte rå för att kläderna inte vill bo i sin garderob

och med lite mat i magen tänker jag styra upp mitt rum (haha jättekul pappa att jag ska jobba på ISS) och möjligtvis tvätta lite men det är långt ifrån säkert. känner jag mig själv så lär jag somna om ca en halvtimme och sen vakna om 5 timmar och vara piggelin och sen inte kunna somna förrän alldeles för sent. underbart när man ska upp och jobba imorgon då!

frasses är livsviktigt

det där med dagens goda gärning ändrade karaktär! från att hjälpa till med skolarbete till att övertala att äta lunch NU (det är viktigt att äta, annars dör man) men jag tror inte att någon blev onöjd. någon lina, inte "någon" hihi.
och sen gick vi på stan efter det, jag är en dålig människa. men jag lyckades spara de mesta (lägg märke till att jag sa de mesta) pengarna för i helgen så smäller det! kvart över 10 på lördag lyfter planet mot stockholm och jag kunde inte länga mer tror jag!


ps, jag är en vekling också! nyss fick jag gåshud när en rätt ung man fick ta emot nobelpriset och de spelar den där käcka lilla trumpetsignalen. haha.

dagens goda gärning

jag är vaken! vilken överraskning (och det är tyvärr inte helt självvalt). men jag behövde bilen idag och då fick jag allt lov att skjutsa min rara lilla mamma till jobbet före 8. jag ska snart göra dagens goda gärning och vara assistent till lina när hon (nästan) avslutar skolarbetet för i år. jag vet inte riktigt vad jag ska kunna bidra med men något verkar det ju vara! men nu upptäckte jag visst att biblioteket inte öppnar förrän klockan 10 och det går inte riktigt ihop med att vi skulle träffas klockan 9. hade jag inte varit så hungrig hade jag garanterat smygit mig till några mintuers extra sömn!!

julia hendrix

ändå roligaste scenariot på hela helgen:
lördag kväll/natt, i en lägenhet någonstans i umeå. fullt av onyktra människor precis överallt. ett guitarhero. julia som har intagit alkoholhaltiga drycker sedan klockan 4 på dagen spöar joakim som är helt nykter TOTALT. om och om och om igen.


inget studentämne

ännu en gång så har jag haft en galen helg i umeå! jag tror att jag skulle bli utbränd efter bara en vecka som student! men jaa, vad ska jag säga? det skulle troligtvis vara en av de roligaste veckorna nånsin.
hemfärden blev minst lika farlig som ditvägen fast det var ju i och för sig skönt att jocke saktade ner litegrann när hans mobil ringde och han bara kunde köra med en hand (10 km/h, från 140 till 130).

det här är faktiskt inte mitt fel!

och lina lurade mig förövrigt att börja klockan fyra och det är katatrof!! jag är en sån som inte får börja före klockan åtta för annars kan det sluta illa! men okej, det är sånt man får ta just nu :)

fartkamerorna hade inte en chans

nu har jag äntligen tagit mig till umeå! det var lite spännande att åka med jocke i ca 150 men vi överlevde! och nu är det fest i linas lilla studentrum men det är inte illa :D råfint och så gillar vi boxen som står på bordet! just nu tänker jag på anna som får se abbashow och malin som inte får göra det (och som skulle kunna strypa anna för att faktiskt få se).

men visst var vinnarlåten tråkig i år igen?

jamen jag var ju som tvungen att se idol! och jag tror det där blev bra vet ni! marie får göra musik som hon är bra på och amanda får göra sin skiva (det lät faktiskt inget vidare när hon sjöng vinnarlåten ändå så!). men var det bara jag som lade märke till hur fräscha amandas bröder var? eller är jag lite smått skadad som tänker på sånt? nu ska jag packa mina grejer inför imorgon och hoppa i säng! umeå imorgon taggatagga.

home sweet home

inga fler fakturor att knappa på tre hela dagar nu, underbart! plus att mamma stack en pizzameny i handen på mig så fort jag kom hem, det kan jag nog leva med.

lite stark men mest svag

nu tror jag att han har varit hemma hos mig och hämtat sina saker. det ska bli skönt att slippa se dom stå där i hallen men det var fruktansvärt att packa ihop dom! snacka om att saker och ting blir verkliga.. jag lyckades åtminstone motstå impulsen att smussla undan en tröja men samtidigt så får jag panik av tanken att fylla hans låda i byrån med mina egna saker.


allt är mitt fel!

som en motsats till klimatinlägget igår så kan jag erkänna att jag tog bilen till jobbet imorse (ja det tar fortfarande 1 minut). men när det är skridskobana hela vägen känns det inte jättelockande att gå (halka) till jobbet när bilen som bara liksom står där och väntar. jag är en svag människa.

wohoo

fredag imorgon och det enda jag har att se framemot är att det är klänning som gäller för alla på jobbet imorgon! vilken grej alltså. men ikväll vågar jag iväg till sängen några timmar tidigare än vanligt. sen om jag somnar är väl en annan sak men jag räknar de små framstegen?

alldeles för närvarande

okej varje dag matas vi med hundratals artiklar i tidningarna om klimathotet och isarna som smältar och alla katastrofer men jag tror det var först idag jag insåg riktigt hur sant allt är. för idag är det den 6e december. och det spöregnade!

ps, självklart hade jag storstövlarna

mörkrädd mitt på dagen

detta har varit en mycket otäck dag. men kunde den ha blivit så mycket annat efter en sådan otäck kväll som igår? jag kan inte ens skriva det för jag vill inte tänka på det men jag kan ändå inte låta bli! och för varje gång jag har lyckats tänka på något annat för en stund så gör det så ont när allt kommer tillbaka. för tillbaka kommer det.


avståndet bara ökar (och kommer att fortsätta öka)

wow, jag trodde faktiskt inte att det skulle kännas så här jobbigt. nu kommer separationsångesten på riktigt. vilken bubbla har jag bott i senaste veckan?

dom är faktiskt helt nya!

nu under de sista skälvande minuterna sitter jag och funderar hur jag ska kunna övertala fader min att hämta mig från jobbet (det tar ca 1 minut med bil, 3 minuter med cykel och 8 minuter att gå - då förstår ni varför jag måste komma på en riktigt bra anledning). den riktiga anledningen är att jag inte vill att mina nya skor ska bli förstörda av allt regn.


femte december tvåtusensju

nu har den hårt arbetande karriärkvinnan varit nere i butiken och köpt en cola och lite choklad för att hon tycker att hon förtjänar det! nu ska hon sätta sig och mysa lite på sitt superjulpyntade kontor och se på när det regnar (fast det ser hon egentligen inte för att det är kolsvart ute)


pangbom

jag tror att jag har censurerat mig själv nu i ungefär en vecka. det har varit riktigt, riktigt tungt. 100 gånger värre än vad jag faktiskt trodde. okej jag visste redan att det skulle bli ett helvete men när jag förra tisdagen inte ens kunde andas så insåg jag precis hur jobbigt det skulle bli. en ordentlig kraschlandning blev det. och jag har hunnit krascha fler gånger på de här 10 dagarna men ibland har det otroligt nog gått mer än 5 minuter utan att jag har tänkt på honom. och jag gissar att det enda som behövs just nu är tid.

men just nu är det bra att det fortfarande finns folk som styr upp mig och ringer och hör av er och säger att allt kommer att bli bra när jag inte tror det själv, ni är guld värda! så du och du och du, tanken på er håller mig uppe (och du, men allvarligt talat, hur stor är risken att brad pitt ringer?)


hits