det blir hårt

nu åker jag till fjällen och jag har inte ens med mig ett par skidor så resten får ni räkna ut själv! överlever jag så är jag tillbaka på söndagkväll sköt om er och ha roligt för det ska jag ha!

det blev riktigt jobbigt till slut

detta blir mitt sista blogginlägg på arbetstid och jag måste medge att det känns lite sorgligt. jag kommer att sakna alla! och såklart har alla varit supergulliga hela dagen och jag har blivit utbjuden på lunch och fått fika och fina presenter och en massa kramar. snyft! jag ska hit och snika fredagsfika varje vecka har jag tänkt. och så mina slavlördagar såklart! jag har ägnat lite för lite tid åt att städa ur rummet upptäcker jag nu så jag får nog jobba över på min sista dag. MITT rum. MITT rum (jag måste ju passa på medan jag har chansen att skriva så).


jag fick godkänt på äktenskapsprovet

kakorna blev tydligen lyckade!! jag kan ärligt säga att jag nu kunde andas ut för första gången sen igår då kakjävlarna kom ut ur ugnen och ångesten gånger fem infann sig då jag såg resultatet. men lite rosa strössel löser det mesta och när robban tog sin andra bit funderade jag på att ställa mig upp och jubla alternativt göra en liten segerdans på bordet.


och självklart kom ett av målen på straff

jag tänker inte ens kommentera matchen igår så håll käften om ni håller på inter.



eller jo jag måste bara säga en sak, buffon är så sjukt saknad (ingen annan ska någonsin få chansen igen, inte ens i en träningsmatch eller cupmatch, jag funderar starkt på att han ska stå i b-laget också).




och bara en sak till, Camoranesi röda är det mest självklara jag sett på länge. vad gör karln?


tanken är god

mina kära arbetskamrater har anordnat en bowlingkväll för att avtacka mig om två veckor. jättegulligt javisst! men nu har de lagt fram en lista i fikarummet där man ska anmäla sig om man vill följa med. förstår de inte vilken ångest det framkallar för mig?! vi är cirka fyrtio på företaget och tänk om antalet stannar på fem stycken (som är anmälda just nu)? då är det alltså knappt någon som har uppmärksammat att jag ska sluta. kuljul.


dan före dagen d som i dumpad

jag har så smått börjat städa ut mitt kontor nu (jag började med julgrejerna, det kändes som om det började vara dags) och det är faktiskt lite sorgligt. jag har nog inte fattat att jag inte kommer tillbaka nästa vecka, för det känns som att jag ska det! näst sista dagen idag. imorgon ska vi på ekonomiavdelningen ut och äta lunch och så ska jag ha mitt avslutningssamtal med linda och sen så är det slut! (eller ja, jag ska ju bjuda på fika också hade jag tänkt men jag får panik bara jag tänker på det så jag låtsas helst inte om det).


hyfsat lång arbetsdag

tjugo i tio var jag hemma igårkväll! och då hade jag varit på jobbet sedan klockan åtta på morgonen (jaa fem över åtta möjligtvis, nu när jag sover hemma igen så är jag seg på morgonen igen). tjejkvällen blev en succé tror jag nog och det var ju roligt! fast roligast var nog ändå att det blev över mat som jag fick äta. om jag skulle kunna laga mat så skulle jag göra såna där goda saker hemma någongång men jaa, det kommer ju inte att hända.


jag hoppas för deras skulle att jag inte ska ansvara för maten

tack lina för att du påpekar att jag stavar fel. det gör det bara ännu lättare för mig att leva upp till dum blondin!

man skulle kunna tro att jag slutar nu om en kvart men det kunde ju inte vara mer fel! jag ska nämligen jobba i butiken ikväll när vi har tjejkväll. 150 stycken kvinns i butiken, det kan bli spännande det. spännande och högljutt (visst är det roligt att jag har fördomar om mitt eget kön?). men jag gör det för maten (och givetvis för pengarna nu när jag är mellan två jobb som malin så fint uttrycker det), helt klart. de ska inte bli förvånade om snittarna och plockmaten "råkar" ta slut sådär kvart över sju.

vad är det för skillnad på en blondin och en kopiator?

idag sorterat jag papper. sedan häftar jag ihop papperna till häften. sedan numrerar jag häftena. jag känner mig intelligent.

igår slingade jag mitt hår. nu är jag ännu blondare. allt för att matcha mina nya arbetsuppgifter.


sluta med en smäll

jag tror att det märks att jag faktiskt har haft någonting att göra på jobbet idag? och att jag är datorlös i lägenheten. men ingen är perfekt som det så fint heter.
ikväll så jag iallafall hem och snylta till mig en middag, helt ok! jag måste också erkänna att jag inte har haft igång spisen än, jag ser det som en seger! sen så har jag så fint räknat ut att om jag sitter kvar här och bloggar ett tag så slipper jag laga mat ännu en gång. världens bästa dotter, det är jag! möjligtvis sover jag hemma också men vi får se. veckan ser faktiskt hyfsat fullspikad ut för ovanlighetens skull! imorgon ska jag jobba och eftersom jag gör min sista dag på torsdag måste jag BAKA på onsdagkväll. hjälp. hjälp. fast det vore ju ändå lite coolt att bli ihågkommen som den som sänkte hela företaget pga akut matförgiftning.

sovgott och godnatt

trots att det är katastrof att jag ska upp om några timmar har jag haft jätteroligt ikväll! och om jag nu inte skulle upp om några timmar skulle jag nu ligga och sussa s¨gott i lägenheten. jag skulle sova jättelänge. och jag är rätt pigg. men nöjd (fast det kunde ha varit liiiiiite bättre fast bara lite). over and out (för att citera umeå-bon som har lovat att gottgöra mig till vecka. det gillar vi)

hon påverkade åtminstone inte mig men det hade jag inte räknat med heller

igår satt jag och såg på 400kg-kvinnan och hade nyss ätit en pizza. men allt jag kunde tänka på var vilken pizza jag skulle äta ikväll.


nu är kvällen inne och jag ska hoppa på bussen (om jag nu inte missar den pga blogging) och åka in till stan till min malin och köpa en pizza och sen se handboll och göra absolut ingenting. jag tror inte att det finns något som skulle kunna göra kvällen mer fulländad.

lillan 2

igår kväll gick det en dokumentär på 4:an som handlade om en kvinna som vägde över 400 kg och som inte hade varit upp ur sin säng på flera år. nu skulle hon äntligen få sin efterlängtade operation som skulle ge henne livet tillbaka. det gick inget vidare utan hon dog två veckor efter operationen. nu skulle jag ju kunna påpeka den otroliga intelligensnivån i att låta saker och ting gå så pass mycket överstyr att man hamnar ovanför 400kilos-strecket (streck och streck, det är nog snarare en motorväg man ska passera) men det gör jag faktiskt inte utan jag tycker mest synd om hennes döttrar.

men jag blev lite fundersam när hon sa att hon inte var en sådan som låg i sängen och åt hela dagarna. jag skulle nog våga mig på att fastslå att det krävs hårt arbete på just de två sakerna för att uppnå en kropp som hennes.


kalla mig sjuk i huvudet om ni vill

jag har kommit på ännu en felstavning som får mig att rysa.


sorligt


ryyyyyyyyyyys.


de där 45 minuterna får jag ta igen en annan gång

jaadå, det blev ingen tidigkväll igår heller. men jag var ganska hyfsat pigg när jag steg upp imorse ändå (med mina mått mätt)! det känns dock lite onödigt att jag måste börja gå till bussen ungefär samtidigt som när jag i vanliga fall brukar stiga upp när jag bor hemma! men jag är världens snabbaste så det gör inte alltför mycket. jag är en rishög.


ännu en gourmetmiddag

jag kom på varför det är så kallt på mitt kontor när jag gick hem på lunchen idag. det kan ju bero på att det är midvinterkallt utomhus också! vad hände med sommaren liksom? för det måste ju ha varit allraminst vår för en vecka sen när allt smältvatten översvämmade alla gator och det regnade hela tiden. fast det gillade jag ju inte heller. och nu fryser jag istället. jag är aldrig nöjd jag vet.


ikväll är mamma iväg till mormor och det betyder att pappa har bjudit in sig själv på middag hos mig i lägenheten. det finns självklart inte en chans att jag lagar mat så vi hamnar troligtvis på korv-ivars för avhämtning. inte helt fel det, men jag undrar hur snabbt jag kan bli av med dem efter middagen? jag har stora planer för ikväll....




jag ska sova innan åtta!


någon hörde min bön

jag börjar tro på att det finns en högre makt som lyssnar på mig för nu sitter jag i värmen igen! däremot har jag solen rakt i ögonen och ser absolut ingenting och kommer att få 80årsrynkor runt ögonen för att jag måste kisa så mycket men jag är åtminstone varm. och är det egentligen inte lite överskattat att se vad man gör? iallafall för mig som inte gör så mycket just nu. jag har funderat lite på att börja ha solglasögon (och idag passar det ju extra bra), men då måste jag lära mig att sova sittandes. vore hur som helst perfekt.


välkommen till istiden

jag undrar hur kallt det egentligen är här i mitt rum på jobbet. det kan inte vara långt ifrån minusgrader! (jag vet att jag brukar ha alldeles för varmt i vanliga fall men nu är det verkligen extremt kallt). det kommer inte att dröja länge innan jag sitter här i jacka, mössa och vantar. och inte kort efter det löper jag hela linan ut. med skoteroverall.


MEN det finns en sak som värmer! egypten i början på mars, jatack.


och han gör det igen:

Giréus säger:

Äta eller bli äten, så är det.. det är därför man ska ha buffè, för då äter man bara :D


min förebild

jag hänger nog här hemma ett tag till, men det är mest för att jag inte orkar åka buss till stan utan hellre väntar på att pappa ska komma hem med bilen så jag kan få skjuts. för jag är trött. på allt. och på alla. (nej det är jag verkligen inte men det lät bättre än "några").
just nu finns det två saker som håller på mig uppe:
såpisxxx (nej det är ingen porrfilm)
och rickard på msn:

Giréus säger:

men Julia då..

Giréus säger:

Du måste lära dig att du ska ha fyra djur!

Giréus säger:

En Jaguar i garaget, en mink i gardroben, en tiger i sängen och en åsna som betalar räkningarna!


mitt parasitande har redan börjat

sjung halleluja hela dagen har gått fort! och nu slutar jag om en halvtimme! (nu är jag sådär äckligt uppåt igen med utropstecken men det ska inte hålla i sig länge till jag lovar). idag efter jobbet ska jag hem och snika till mig en middag som jag slipper laga själv (det tog tre dagar, jag hade satt mina pengar på två) men sen återvänder jag till min exil i främmande land. därför har jag insett att jag måste panikblogga lite nu och alla vet hur svårt det är att skriva på beställning (även om maria måste ta sig i kragen och beställningsskriva lite åt oss alla som väntar!).


jag är inte sådär glad i vanliga fall

värst var uppåt jag verkar ha varit i söndags. jag klämde in ett utropstecken i varenda mening tydligen. jag ber om ursäkt och det ska aldrig mer upprepas. livet är ingen fest. men jag får skylla på att jag var stressad och att pappa hade kört fram bilen och stod och varvade motorn så jag hade liksom inget val.

om man ser tillbaka på min lediga dag igår så kan man föreställa sig ungefär hur alla dagar efter den 31a januari kommer att se ut. först kommer jag att sova alldeles för länge. sen så ligger jag kvar i sängen och drar mig ett tag. när jag väl stiger upp så tar det bara så lång tid som det tar att hämta något ätbart ur kylskåpet innan jag ligger nerbäddad i soffan istället. efter lite seriös tvkanalzapping så sover jag nog en liten stund, alla vet ju hur skönt det är att sova mitt på dagen? slut.


jag grät inte ens efter mamma

efter första natten själv i lägenhet är jag nu hemma för att hämta lite saker och äta lite mat (som tur var bor jag granne med korv-ivars annars hade jag väl svultit ihjäl). men det gick över förväntan! lägenheten är verkligen hur fin som helst, så pelle ska inte bli alltför förvånad om jag inte har flyttat ut innan han kommer hem! en sak som jag inte är särskilt van vid är att höra trafiken rakt utanför sovrumsfönstret! imorse vaknade jag klockan sex av något som lät som att plogbilen skrapade upp hela gatan! men man vänjer sig säkert.
nu ska jag tillbaka in i datorvakumet men i'll be back.

mångsysslare

så nu har jag äntligen helg jag med! det känns mycket bra måste jag säga. plus att jag ska flytta in i "min" lägenhet över helgen. men det kommer att bli problem om det inte finns tv4sport, då måste jag hem på söndag eftermiddag! om de visar mitt juve så måste jag ju liksom se det, jag har ju inget val!
nu ska jag agera chaufför åt mamma och pappa, och sen ska jag fixa mat åt mina systrar och sen så ska jag vara flyttgubbe, så jag kommer alltså att landa på fyra stycken yrken idag!

vad ska man säga liksom?

nä men jag är inte alls bitter. bara lite konfunderad..? alltså va? okej?


och mer än så får jag inte ur mig ikväll. jag återkommer på jag är på (bättre) humör.

fredagsfika är inte överskattat

på grund av min otroligt mättande och stora lunch (haha) så kom ju bullarna på fikat ganska lägligt. fast nu när sockerchocken har släppt har även humör plus piggheten börjat dala. och det är mörkt ute. det är nästan tur att det är iskallt på mitt kontor ibland, annars hade jag nog legat och snarkat under skrivbordet både en och två gånger. nu de senaste dagarna har jag till och med haft ännu mindre att göra än vanligt, då jag håller på att lämna ifrån mig mina arbetsuppgifter. näst sista fredagen idag, men jag tror att jag även i fortsättningen ska snäppa förbi här på fredagar. fredagsfikat är heligt vet ni väl.


allt eller inget

det fanns självklart ingen mat i kylskåpet så jag fick skrapa ihop värsta festmåltiden bestående av keso, rödlök, en apelsin och lite tacochips. lite försent kom jag på att det inte är jättesmart att trycka i sig en massa lök när man är tvungen att umgås med folk efter det. fast det är ju jag i ett nötskal, när jag verkligen gör någonting (lägg märke till verkligen) så gör jag det ordentligt. måste jag städa så rensar jag gärna garderoben samtidigt och kommer jag på att jag ska börja träna så kör jag stenhårt i högst en vecka (och sen gör jag inget mer resten av det året). så nu när jag skulle äta lök så gjorde jag även det ordentligt.


5-10 kilo?

och så har ännu en förmiddag gått igen! nu går tiden helt galet fort men jag klagar inte (varför skulle jag göra det?). om en kvart ska jag traska hem och äta mat (eller mat och mat, vi får se vad som finns i kylskåpet) och sen ska jag traska lite mer med vovvsingen. det är alltid lika skönt att ha cirka tio minuter på sig att äta... fast snart kommer jag ju att ha all tid i världen att äta. jag undrar hur många kilo det är möjligt att gå upp på en vecka? det finns en hyfsat stor chans att det kommer vi snart att märka tror jag!


nu vet jag ju iallafall varför jag inte fick förlängt

det räckte tydligen inte med att jag inte får fortsätta här på jobbet och att ytterligare en person har sagt upp sig. nejnej, nu ska tre och en halv tjänst till bort. wohoo, spänd stämning.. ingen har heller fått veta vem det är som ska gå eller ens från vilken avdelning så det är nog ganska spännande och nervöst för många. jag står ju däremot liksom utanför det där (det var ju en bra sak. EN) så jag ser lite framemot att höra snacket på morgonfikat måste jag ju erkänna. jag vill ha lite drama, ge mig lite action så här på morgonen och inför helgen tack!


ingen hade väl egentligen förväntat sig att jag skulle ta det direkt?

det blev en spännande färd till ursviken i bil istället för med buss. men det var mörkt och halt och som vanligt gick det fort. jag vill verkligen bli rallyförare när jag blir stor! för som det är nu vill man ju inte köra för fort (egentligen), jag skulle bryta ihop om jag blev av med körkortet! och då är det kanske någon vänlig själ som vill upplysa mig om att om jag hade tagit körkortet direkt när jag fyllde 18 så skulle min prövotid snart vara slut. men nu är det ju så att jag och mitt körkort snart firar ett halvår tillsammans och det kan jag ju tycka vad jag vill om men inte göra så mycket åt.. jag står för att jag alltid är seg i starten!


vi ska ha micke persbrandt i huvudrollen

ikväll ska jag till min andra hälft malin och vi ska givetvis roa oss med det som ska ge klirr i kassan om några år så vi slipper jobba alls, vårt egen lilla såpa som alldeles snart kommer att ersätta andra avenyn för det finns väl inte något sämre program? och sen när vi väl har slagit igenom ska vi jobba 12-14 varje dag och glassa resten av tiden. men före det så ska jag ha ett personalmöte och sen ska jag halka hem och äta och sen ska jag lyckas ta en buss och komma ihåg att hoppa av på rätt ställe (jag är ju ganska van att hoppa av några hållplatser senare, två år sätter sina spår som vi säger så).


måste jag höra en ringsignal med laserljud en gång till blir jag tokig!

jag har aldrig riktigt förstått det här med medelålders män och ringsignaler på mobilen. man är inte häftig om man har värsta "ungdomsringsignalen" med "roliga ljud" och "tokiga röster". man är inte hipp om ens telefon ligger och skriver "svaaaara då, ja men kom igen och svaaaara då" jättejättehögt. dagen man fyller tolv år är det inte tillåtet längre. och det är inte under några omständigheter ok att ha en sådan ringsignal på sin arbetsmobiltelefon när man är VD!!!


det är inte roligt, det är ett handikapp

under hela fikarasten har alla suttit och pratat om folk som inte kan hålla tiden, som alltid är sena, som inte har någon tidsuppfattning osv osv. de har även skrattat åt att man måste säga till vissa personer att man ska träffas en kvart tidigare än vad som egentligen är meningen, för att de ska vara i tid. jätteroligt tyckte dom. jätteroligt tyckte jag som passade perfekt in på allt de sa.


vad gör man inte för lite choklad

jag överlevde!!! och jag behövde varken ta mina superstarka tabletter som jag fick när jag och malin var på sjukhuset förra gången (nu lät det som om vi är där varje dag men så är det inte riktigt) eller åka ambulans. jag kanske har blivit immun? eller så var jag bara grymt skillad på att gnaga bort chokladen runt nötfyllningen i  mitten av chokladbiten. alla har vi våra talanger.


men jag undrar hur det kommer att bli nästa gång jag svimmar/inte kan andas/får en allergichock (fyll i valfritt)? det är ju liksom annas tur att följa med i ambulansen, det kan ju bli spännande att vänta in henne. "nej alltså vi kan inte fara till sjukhuset än för jag har lovat att min kompis ska få följa med i ambulansen så vi måste vänta på henne!". ja jag gissar att jag får vara glad om det inte händer när hon är i thailand iallafall...


verkligen jättesmart

jag fick just ett starkt sug efter choklad. och eftersom den enda chokladen jag hade tillgänglig i mitt rum var aladdinasken (med bara bitar med nötter kvar, de andra har jag ju givetvis redan ätit upp) så går jag nu omkring lite spänd och undrar om det blir ambulans till akuten igen. jag har aldrig sagt att jag är smart (okej det har jag kanske men jag har iallafall aldrig sagt att jag inte gillar choklad!!).

från heltid till dötid

imorgon går jag in på min näst sista vecka på jobbet och det känns faktiskt inte helt fel. det är precis som när man har varit ute och rest, man längtar inte hem först men när man väl är på väg hem vill man bara vara hemma direkt! och jag längtar efter att få sova!

nu när jag jobbat heltid i snart åtta månader (aj galet länge, nu när jag väl tänker efter. och ja, jag räknade på fingrarna) är det en sak som är till och med ännu självklarare nu än tidigare: jag måste gifta mig rikt. snuskigt rikt.


trots att mina tyskar åkte ut i första omgången!

även idag har jag lyckats halka mig iväg till jobbet. jag som verkligen trodde stenhårt på en tidigkväll igår men jaa, vad hände? som tur var (jag tycker det egentligen inte men jag får väl låtsas vara mogen och klok) så har vi inte kvar eurosport hemma för annars hade jag garanterat varit uppe och förstört nätterna genom att titta på australian open. men på helgen är det ju en helt annan sak så jag måste kolla upp vilka kanaler jag har i lägenheten....


alla vet

nu slutar jag om tio minuter och alla vet ju att man inte hinner starta upp något nytt projekt på bara tio minuter och alla vet ju också att man inte ska börja på något som man inte kan slutföra så därför fördriver jag lite tid nu innan jag ska gå hem så fort jag kan för att kasta i mig lite mat och sedan hämta nyckeln till den lägenhet jag lyckats låna (lura till mig?) under en månads tid. jag kan leva med det.

värdaste telefonsamtalet hittills

haha ja då har man blivit med lägenhet då!


jag vet iallafall vad jag ska göra på söndag klockan 14.55

...och de visar juventus-sampdoria på tv4sport på söndag, den här veckan blir bara bättre och bättre!

sluta aldrig glimma med guldtanden niklas

åhååå min niklas ska vara med i melodifestivalen (och för er som inte fattar det är så är det niklas strömstedt och det har alltid varit vi). låten heter för många ord om kärlek och det låter väl ungefär som det brukar låta kan jag tänka mig (och hoppas).


jag ska bli en mjukis

jag tror att jag är världens mest otränade person. alltså på riktigt. det är nästan otäckt. och ganska pinsamt. men okej då, här kommer det: jag har liksom fått en konstigt idé om att jag ska börja stretcha för att bli lite mjukare i kroppen (sisådär tre år försent). och det har jag gjort nu. två kvällar i rad.

och jag har sån träningsvärk att jag inte kan lyfta armarna över axlarna.


så blev det med den lediga dagen

jag tog på mig att jobba litegrann i kassan idag men bara från halv tre, nångång måste ju även jag få sova (och här bortser jag från att jag sov till halv1 igår). jag skulle nästan ha kunnat sova här i kassan istället, att det har varit lugnt är en gigantisk underdrift. nu är det dock bara tio minuter kvar och sen ska jag äntligen hem och äta. jag tror att jag har haft ungefär fem kassainslag sedan klockan fem. som sagt, lugnt.  


fyllechaffis åt far min okej okej

så här länge tog det för mig att tagga till! det räckte med världens pinsammaste tjej och nu sitter jag med ett leende på läpparna (fast leende och leende, snarare hånflin). sen så kom jag ju att tänka på att min bakis-fast-inte-bakis-dag kan bero på att jag kom hem efter klockan tre igårnatt och då är man kanske inte jättepigg dagen efter? pappsen fick iallafall skjuts hem och det tror jag att han var glad för då det snöade litegrann igår. och del piero kvitterade på straff i 91a minuten igår. och jag ska ringa malin nu.
jag vet att det verkar som om jag har en personlighetsklyvning nu när jag är glad och så men det är faktiskt mycket möjligt och skulle förklara en hel del.



ps, jag ska fortfarande inte se sverige-costa rica

bara lite vanlig söndagdepression

jag vet inte riktigt vad det är med mig idag men jag känner mig seg både i huvudet och i kroppen och är bara allmänt negg. om jag inte visste bättre skulle jag nästan tro att jag är bakis men eftersom jag inte drack en droppe igår så borde jag ju rimligtvis inte vara det. och kvällen blev faktiskt 100 gånger bättre än dagen så det kommer inte därifrån heller (fast det fanns ju en bra sak med dagen och hon börjar på m och slutar på alin). men jaa, det blir bra snart, jag ska tagga till nu. sverige - costa rica snart (SAANT att jag ska se den!). hihi.

kvällen blir förhoppningsvis bättre än dagen

det var sjukt tråkigt att jobba idag tråkigt nog.

och sen såg vi en förlustmatch jag och malin och det var ju inte heller jätteroligt. fast clemens borde ha vunnit eftersom de var bättre (största idrottsklyschan nånsin kanske?). en rolig sak var ändå att min arbetskamrat från vindeln spelade i motståndarlaget haha! och nu ska jag få god middag och sen ska jag se juventus piska catania och sen så ska jag tydligen äta glass och se film.


jag ligger ju faktiskt inte kvar i sängen

så där ja, dags för en ny underbar arbetsdag, lördag och allt. nej men det är faktiskt inte värst, jag jobbar fyra timmar och får betalt för åtta så jag ska väl kanske inte klaga. och det går över förväntan att stiga upp på morgonen måste jag säga! jag ska väl inte överdriva och säga att jag är pigg och liksom bara studsar upp ur sängen, det vore ju en lögn. men jag är ju här nu, det tycker jag får säga det mesta.


ulf larsson har till och med sämre hållning än min maja!

mm, det är alltid lika sjukt när man kommer i säng tidigare på helgen än vad man brukar göra på vardagarna. men ikväll har varit en extremt lugn kväll, men det är ganska skönt och jag behöver det just nu känner jag. mamma och mormor har farit hem till mormor (det känns konstigt att inte skriva mormor&morfar) nu men kommer nog tillbaka hit imorgon.

jag blev faktiskt positivt överraskad av let's dance (sjukt kan tyckas eftersom jag var rätt opeppad) men jag tror att det skulle bli svårt att sitta och se hela programmet i två timmar. vad som har etsat sig fast i mitt minne mest är att tildes danspartner alfred (!) såg ut att vara cirka femton år.

nu ska jag och ipoden ha en mysig lugna-favoriter-stund igen (ja jag har förlåtit gårdagen) och så ska jag lösa resten av sudokusarna (sudokusen? sudokunarna?prova böja det själva om ni tycker det låter konstigt!!!).

jag taggar fortfarande

nu är vi igång! och hittills är jag inte besviken, sångarna är precis lika värdelösa som i de andra säsongerna och juryn (iallafall han tony) äcklar mig precis lika mycket med sin brytning som förr. jag är sjukt sugen på att vara med själv måste jag säga. så antingen måste jag bli b-kändis eller dansproffs. hur svårt kan det vara?

och det är ju fel bonde som är med! jag hade hellre sett min fredrik skutta omkring där på dansgolvet. där har ni fredagsunderhållning tv4!

det man inte har i kylen får man ha i vinkällaren

men nu var jag ju faktiskt lite orättvis mot mig själv. jag har ju visst lagat nånting ur en av tinas kokböcker. jag gjorde en bejublad pannacotta med limemarinerade hallon (!!!) och enda orsaken till att den inte blev uppäten var att jag (JAG) hade lagat middag som var jättegod (det trodde jag inte ens själv på innan, ha!). fast jag måste erkänna att jag var hyfsat nervös trots proffshjälpen i köket. men det ordnade jag genom att hinka i sällskapet (och mig själv) ett par glas vin före maten. kan man inte laga mat får man ta till andra knep.


min hemliga passion

jag undrar lite vem jag ska hålla på i let's dance i år. uffe larsson är ju bara läskig, jättejätteläskig och karl-petter är ju nästan för lätt (och faktiskt så sparar jag honom åt lina, snälla jag). nää jag tror nog att jag satsar på mat-tina. ett tag där var jag besatt av henne och jag har alla hennes kokböcker (jag vet att jag inte kan laga mat så ni slipper påpeka det). fast det konstiga är att jag egentligen inte gillar henne heller! hatkärlek tror jag det kallas. ibland vill jag bara sudda bort det där smilet och slippa lyssna på det äckliga skorrandet. men så sitter jag där igen och bläddrar från sida till sida med recept som jag

1. aldrig kommer att laga

2. inte har en aning om vad hälften av ingredienserna är för något och allra minst hur man tillagar dem


kom låt oss dansa i år igen

jag är sjukligt taggad på let's dance ikväll (jag menar verkligen sjukligt). jag vet egentligen inte varför, jag tycker inte att det är så bra och när jag har sett det förr så har jag lessnat efter ungefär en halv låt och så har sångaren varit värdelös varje år. men trots allt det så är jag sjukligt taggad. det kommer garanterat sluta med att jag inte ens ser det men uppladdningen idag kommer att vara stenhård.


thank you for the music

igårkväll hade jag och min älskade (ipod) en lugna-favoriter-stund och så löste vi lite sudoku (lite betyder i det här fallet cirka tolv stycken). det har nu lett till att min älskade ligger helt tyst och svart nedanför min säng och vägrar titta på mig. och laddarsladden är borta. katastrof.

gigi

buffon
här har vi någon som jag har saknat! (och som jag ska gifta mig med men det är en annan sak). och de visar matchen på lördag tv har jag just upptäckt, yessss!

andra har söndagsmiddagar, vi har torsdagssemlor

ikväll startade en familjetradition om igen! varje torsdag äter vi en semla och ser på antikrundan. det ni! i vanliga fall brukar mamma ha bakat egna semlor (jag är en mes och gillar inte mandelmassa) men av förklarliga skäl så var det inte aktuellt den här veckan. men pappa fixade köpes och det smakade riktigt bra för en gångs skull. och det är alltid lika roligt att se när folk tror att deras skräp är värt så mycket mindre än vad de tror!

just du just nu

det är så logiskt alla fattar utom du

du har inte en aning

du har inte en aning

det är så logiskt alla fattar utom du

du har inte en aning

att jag tänker på dig precis just nu



det här skriver jag med risk för att bli sågad vid fotknölarna (jag brukar bli det när det handlar om musik) men jag gillar ju faktiskt låten! (och ja jag tänker fortfarande heja på mitt jimmy-substitut lipsillen alexander schöld i melodifestivalen!!)


det är inte bara jag som är sen

och det snöar ute.. OCH DET SNÖAR UTE!!
väderguden kom igen nu och inse att du är två och en halv vecka försenad! julafton är den 24e december och inte den tionde januari. värt med snö nu?! jag har redan börjat se framemot asfalt och grönt gräs. nej nu får du ta och ge dig.

inte en chans att jag vaknat i tid

så där ja, nu är jag på jobbet iallafall. det blev en liten ofrivillig sovmorgon imorse men jag tog mig inte upp ur sängen! tur att jag hade världens gulligaste arbetskamrater som fattar. men jag fattar inte. fortfarande. och mormor sover fortfarande inte. och mamma sover inte för att mormor inte sover. ett riktigt bra exempel på en nedåtgående spiral. men det ska gå bra!

allt på en gång

och att mormor inte kan andas och nu har åkt till akuten med mamma för att hon har så ont i ryggen för att få starkare smärtstillande gör inte saker och ting bättre. men mormor klarar det här, det vet jag säkert! det gör bara så ont att höra henne kippa efter luft.
och jag vill bara stänga dörren och inte höra men det kan jag väl inte göra?


och nej jag är inte ikapp än.

vissa saker kan man aldrig förbereda sig på

när www.fonus.se är den senaste hemsidan som mamma besökt då vet man att det inte är bra. jag tror jag inte har fattat det själv än men jag tror att kroppen förstod när jag var på väg tillbaka till jobbet idag efter lunchen. jag tror att jag inte behöver tillägga att jag inte tog mig till jobbet. jag väntar på att resten ska komma ikapp, men jag längtar inte. min morfar var iallafall bäst och kommer att vara (är) grymt saknad.  

inte helt otydligt

märks det att jag har en helt sjukt tråkig dag på jobbet eller?

hundögon kallas det!

sen vi klippte bort håret runt novaks ögon är det cirka en miljon gånger svårare att lämna honom hemma när min lunch är slut och jag måste tillbaka till jobbet!

pest, definitivt pest

just nu lutar det nästan åt hon i radio. hon har ett programinslag som hon kallar för nöjeskollen i skellefteå. idag tyckte hon att man skulle ta sig till lasarettet klockan två för då skulle frälsningsarmén uppträda. (!!!!!!!)


pest eller kolera

jag har fortfarande svårt att bestämma mig för vad jag ogillar mest, folk som stavar usch "ursh", eller hon i mix megapol som låtsas att hon bor i skellefteå.


men hallå där arn, kommer du här ridande på din häst och vill gifta dig med mig? jaha men så trevligt, det går jättebra!

arn

efter två veckor kommer jag knappt kunna knyta mina egna skor

nu går jag in på min fjärde sista vecka (det där lät inte särskilt bra?) och på ett sätt kan jag inte låta bli att tycka att det ska bli skönt. jag vet att jag ska vara ödmjuk och tacksam och allt det där för att jag har fått jobba heltid sedan jag gick ut skolan men jag är lite (mycket) småsugen på att vara ledig ett tag nu också. fast jag kommer garanterat att få ångest efter två veckor av att bara gå hemma och se alla pengar rinna iväg. ja jag är aldrig nöjd.


roligaste telefonsamtalet igår:
pappa: har du tagit mina skor?

(pappa har storlek 46, jag har storlek 36)

det gäller att vara smart om man inte vill rensa avlopp

att jag städar är alltid ett oroväckande tecken (det la lina märke till redan i lördags). vad säger det då att jag har städat både mitt rum och toaletten idag? samtidigt som jag känner mig så nöjd. det är inte helt lätt tolkat måste jag säga. personlighetsklyvning på hög nivå! och nu när mina systrar kommer hem ska jag sätta dem i arbete direkt. det är det bästa med att ha hjälpt till hemma - är man först kan man välja alla de lätta sakerna. och sedan delegerar man bara ut, hm låt säga, avloppsrensningen (!) till någon annan!

vill hon ha dem själv eller vill hon bara bli av med mig?

jag fick en aladdinchokladask av mamma i julklapp. jättesnällt kan tyckas! MEN är man allergisk mot nötter (som kära mor verkligen borde veta efter snart 20 år tillsammans) är det inte lika roligt. sammanlagt kunde jag äta åtta stycken chokladbitar (det var två sorter och en av dem var inte ens god). pluspoäng till mamma för välgenomtänkt julklapp (det kändes ju inte alls som panik-i-sista-stund).

ibland är det väldigt passande med lediga måndagar

jo och så gick en helg till (fast min helg kan ju inte riktigt vara slut än eftersom jag ligger nerbäddad här i min säng fortfarande men ändå)! ganska lugnt och skönt men jag tror att det behövdes efter de senaste två veckorna. nu börjar verkligheten springa ikapp och min hals är helt uppsvälld och jag låter som bengt magnusson när jag pratar (inte helt fel kanske, jag har alltid gillat whiskeyröster, "och whiskey" kommer malin tänka nu och fnissa men där har du feeeeeel! ). och på tal om magnus söner så ska jag bli bjuden på bio ikväll! visserligen är det far min som står för inbjudan men det blir nog inte så pjåkigt tror jag. alla vet ju ändå att om jag hade chansen att få gifta mig med arn så skulle jag ju ta den utan att tveka en sekund.

jag är ju som en liten råtta

jag skojar typ inte när jag säger att jag är själv kvar här uppe på kontoret nu! åtminstone alla chefer har stuckit (jag klandrar de inte, hade jag haft chansen hade jag tagit den utan att tveka) och nu undrar jag bara om jag borde dansa på bordet eller så?

och det är alltid lika härligt när alla ropar "trevlig helg" när de far. det är INTE helg än. jag hade tänkt skrika det i lite otrevlig ton till den sista som sa det men jaa, eftersom det var vd:n så kanske det inte hade varit min bästa idé på länge. min bästa idé på länge är att jag har sett till att bilen står parkerad där nere. två minuter hem wihoo.


en liten lögn sådär efter maten sitter aldrig fel

och hon tog sig hem! och hon åt mat! och hon var vaken hela kvällen tills hon skulle sova! (okej där ljög jag, jag somnade faktiskt på soffan cirka 2 minuter efter det att jag lämnat bordet men två av tre är ju inte helt fel). sen så var jag faktiskt på väg i säng där runt klockan 10 igen men jag blev så taggad när malin styrde upp min sommar så jag kunde inte sova! nu är det i alla fall officiellt, jag MÅSTE vara arbetslös i sommar.


jag känner mig ungefär som en barnarbetare i indien

det finns en hyfsat stor chans att jag får ge hem nu! och det vore inte helt fel om man tänker på att jag nu på två dagar har jobbat minst 21 timmar. konstigt nog är jag inte så hungrig men jag tror att jag har gått över någon sorts gräns där jag inte känner hunger längre. snälla goda gud se till att det står mat på bordet när jag väl tar mig hem! måste jag laga något så tror jag hellre att jag tar en tugga av julgranen eller vad som helst annat som inte kräver någon ansträngning. sen så lär jag väl slockna sådär en halvtimme efter jag har kommit hem, sova i ett par timmar och sen vakna pigg och nöjd och inte kunna somna när jag egentligen borde. precis som vanligt alltså!


jag ser verkligen siffror när jag blundar

varför tror folk att det är alkohol som dödar hjärnceller? jag ska berätta vad det egentligen är som dödar hjärnceller: att först knappa ett sexsiffrigt artikelnummer och sedan en till siffra på det. gör det i ett par timmar så förstår ni vad jag menar!! så ikväll ska jag bara spänna på mig tvångströjan och lägga mig i mitt madrasserade rum.


väldigt stimulerande och utvecklande jobb

det är bara sjukt att jobba från sju till sju dagen efter dagen efter nyårsafton! och det blir inte bättre av att man äter lunch halv tolv och sedan middag när man kommer hem halv åtta (jag åt inte ens då kom jag på utan då sov jag istället två timmar så jag åt middag halv 10). nu ska jag försöka övertala min hund att sova med mig men han lär väl vägra och gå och lägga sig under mammas säng istället (frisk hund egentligen, hellre under än i sängen). imorgon börjar det om igen vid sju och sen kommer jag att sitta vid datorn och knappa in siffror resten av dagen. hjärntvättad jag onej?

pigg tjej!

mina ögon har nästa gått i kors idag! jag har varit så sjukt trött att det ett tag där nästan var risk att jag allvarligt skulle somna över min inventeringspärm. jobbigt nog har jag ju ingen annan att skylla på. tidigkväll igårkväll? haha sant. jag fick några timmars sömn iallafall men ikväll så kommer det nog att bli tack och godnatt senast åtta! familjen och vovven kommer ju hem ikväll också, ganska mysigt ändå även om det bästa som finns typ är att vara ensam hemma.

vi missade inte malmsjö trots allt!

sinnes igen men GOTT NYTT ÅR! det blev en riktigt bra nyårsafton till slut måste jag säga, med en john travolta (han dyker visst alltid upp?) vid tolvslaget och en malin att pussa på. nu ska jag försöka sova och det kommer att vara rätt lätt eftersom jag sov rätt kort idag men eftersom jag börjar klockan sju imorgon har jag nog inte så mycket val tror jag. mmmmmm så kul med inventering.

hits