fest!

jojomän nu är v i igång! tvåmannaförförfester är väldigt underskattade men jag och malin vet hur man ska göra! en massa schlager så är festen räddad:)

det händer någonting iallafall

okej nu har jag varit tvungen att hålla mig vaken! det har varit kaosartat mycket folk här och det känns som om jag har haft kö i en timme nu. men det är bra jag ska inte klaga, jag håller mig vaken och tiden går fort! nu är jag ju till och med inne på sista timmen. fantastiskt.

men att sova kan jag nog ge upp om jag ska hinna vara klar till klockan fyra (jag ska verkligen kämpa för att inte vara sen idag, jag ska kämpa!). jag ska hämta malin min malin på busstationen klockan tre också så då blir det schlager på förförförfesten hihi.


solen efter regnet liksom

jag ser ingenting! mina ögon är typ helt igensvullna och att sätta på sig linser imorse var liksom inget alternativ. det betyder att jag ser väldigtväldigt dåligt just nu eftersom mina ögon har bestämt sig för att blir sämre och sämre och mina glasögon är ett par år gamla hej och hå. idag är en dålig dag. det är sjukt mycket pollen i luften kan jag lova och jag är så trött att jag skulle somna på en sekund om jag la mig ner (jag tror knappt att jag skulle behöva lägga mig ner ens). OCH jag måste jobba i ungefär fem timmar till när det ser jättesoligt ut (genom fönstret) och säkert kommer att bli jättevarmt och jättehärligt!


MEN den här dagen kommer att bli så mycket bättre! idag kommer ingrid och frida hem!!!!!  (nej jag är inte taggad alls, hm). och så blir det en rejäl fest med alla finflickor (vilket var alldeles för länge sedan) och en förförfest med småbarnen (ja men ni är ju faktiskt yngre än jag och mycket mogna malin, hm igen). klockan fyra drar vi igång med den något udda kombinationen pizza och drinkar!


jag vill hem!

tjugo minuter kvar och sedan är jag förhoppningsvis hemma! om det inte dyker upp några äckliga kunder dvs som tycker att det är helt ok att stanna kvar typ en halvtimme efter det att butiken har stängt. mmmm så mysigt! och efter fem timmars jobb imorgon är jag ledig i sex veckor! hur sjukt är inte det?! sjukt skönt kan jag lova. jag ska göra noll saker (förutom att jag kommer att tvingas agera hushållerska hemma men jag får väl ställa mig och diska i en balja på balkongen i solen eller något?). nu ska jag hålla mig vaken sista tiden och sen räkna kassan och sen köra jättefort hem och andas ut för då är det (nästan) helg.


ibland tänker man inte på hur bra man egentligen har det

ibland är det tur att man är allergisk (jag trodde aldrig att jag skulle tycka det) så att man har någonting att skylla svullna ögon på. så jävlajävla onödigt. och hemskt och ofattbart. man ska inte dö när man är nitton nästan tjugo år och har hela livet framför sig. inteinteinte.


jag var ett trevligt sällskap åtminstone hälften av kvällen

vi invigde picknickfilten igår! maja bakade en kladdkaka (tyvärr inte efter recept den här gången heller) och jag fick äntligen packa upp lite saker från picknicklådan som jag har under sängen. sen styrde jag maja simon och jonathan mot varuträsk där vi fikade tills det att jag och maja blev så allergiska så att vi inte kunde sitta kvar i gräset. medan maja smet iväg till grillning med klassen (det är sinnessjukt att hon tar studenten om mindre än en vecka!!) så såg vi andra greys. vilken seger det är att vi har övertygat dem om att det är världens bästa program! sedan började den tidiga morgonen, allergin och medicinerna ta ut sin rätt och jag hade hyfsat svårt att hålla uppe ögonen (ja jag somnade) och simon började flippa mellan typ tio olika saker? jag tror (lägg märke till att jag inte är så säker, jag sov som sagt och kan ha drömt hälften) att vi såg delar ur greys, bernard och bianca, så ska det låta, 28 dagar senare och möjligtvis ett par saker till. eller vi såg, han såg (men jag erkände givetvis inte för en sekund att jag inte var vaken).


det blir inte riktigt alltid som man har tänkt sig

ehum, jag fick liksom ge mig. det kan hända att exkexet hade svarat på mitt sms, redan igårväll! jag är hopplös på att läsa sms när jag sover, det har hänt ett antal gånger kan jag lova och det ställer alltid till med en massa besvär. men jag hann åtminstone inte skälla ut honom!

fast det slutade med att det inte blev någon lunch. det var sjukt lång kö överallt och efter det att jag hämtat tobbe ute på anderstorp och vi hittat en parkering i stan så var det inte så mycket tid kvar! men han fick sin födelsdagspresent iallafall (två månader försent men ändå) och vi hann ju träffas en liten stund åtminstone :)


överraskningslunch

idag tror jag att jag och ex-kexet har en lunchdejt där runt halv tolv. men helt säker kan jag ju inte vara eftersom han inte har svarat på smset jag skickade igår plus att han skulle spela poker igårkväll/natt vilket betyder att han mycket väl skulle kunna sova långt mycket längre än till halv tolv. det blir spännande. vi har inte heller bestämt var vi ska äta så jag vet inte riktigt vad jag ska göra om han inte hör av sig? då blir det nog uppvärmd spagetti med köttfärssås och en promenad med vovven istället. inte helt fel men det var alldeles för länge sedan vi sågs, vi har inte träffats sedan före jag for till turkiet! så tobbson dags att vakna nu och börja reagera och agera!


piggast hittills i veckan

jag dammtorkade i ett par timmar och sen for jag hem och sov. en mycket inspirerande och utvecklande kväll alltså. men det var skönt imorse när jag vaknade (eller skönt, hur skönt kan det vara att vakna tio över sex?!) och åtminstone inte grät av trötthet! men så somnade jag ju också ungefär sekunden jag la huvudet på kudden. jag tror att den här arbetsdagen kommer att kännas jättekort eftersom jag jobbade tolv timmar igår! jag slutar klockan fyra, jag har redan börjat räkna ner.


det börjar kännas nu..

nu jobbar jag stenhårt för att hålla mig vaken! jag somnade ute på studsmattan idag på lunchen på cirka tre minuter medan jag väntade på pappa (och samtidigt som han provade motorsågen typ två meter ifrån mig) så jag gör verkligen bäst i att hålla mig igång. just nu håller jag på att stöka om bland alla vattenkokare och kaffekokare och brödrostar och fixar lite med utställningen, väldigt ambitiöst. men eftersom jag dammtorkar gör det allergin (som nu börjar komma igång ordentligt, hata björkar) hundra gånger värre så jag kommer nog inte att kunna andas om ett tag men det får jag ta då, nu ska jag och dammråttorna mysa vidare!


jag funderar på att skriva det på latin

jag längtar tolv timmar framåt (ett halvt dygn!! hjälp det såg längre ut i skrift) för då är jag snart på väg hem och får äntligen sova! jag ska sovasovasova hela natten och det ska bli så sjukt skönt! absolut inget mer nattsudd och ingen panikångest mitt i natten för att jag vet att jag ska upp om mindre än fem timmar. vi får se om jag lyckas sova mig snäll och glad och trevlig. jag är tydligen åtminstone inte det förstnämnda enligt vissa (jag har fått som förslag att jag ska tatuera in "ren ondska", borde jag bli ledsen?) men det spelar ingen roll, jag är iallafall en vinnare mohahaha!


på tiden

ögonen tårades när jag skulle sätta in linserna imorse och innan dess satt jag på sängkanten och stirrade rakt in i väggen i flera dyrbara minuter innan jag ens kunde resa mig upp. jag var inte pigg. ingen bra början på en trettontimmars-arbetsdag alltså men det är bara att bita ihop. i veckan borde jag få ihop en massa övertid och det kan behövas inför min "lilla" ledighet på sex veckor! äntligen en sommar när jag får vara i solen mer än en dag i veckan!


hopplöst fall

och som vanligt när jag är uppe vid den här tiden (okej inte alltid men oftast) vill jag skjuta mig själv. jag börjar kvart i sju imorgon. och kommer alltså få sova mindre än fem timmar. hjälp.

störst går först

jag har just gjort typ världens roligast grej plus att jag har hittat nya drömyrket! lastbilschaffis jajemän, bara tuta och köra! eftersom mor var tvngen att ha bilen och vi var mitt i filmen så så bytte vi bara bil och jag fick lov att ta pappas jobbarbil (som är stor, riktigt stor). det var lite panik först och jag var säker på att jag skulle ta med mig minst två brevlådar i svängarna men det gick riktigt bra och var som sagt riktigt roligt också! jag hade det där halvgalna leendet. livsfarligt.

sen och lat går inte ihop så bra

jag har undrat lite över hur man skulle kunna jobba till halv sju på kvällen om man är vuxen och har barn och är seriös och måste laga mat (till fler än en person iallafall) och har kommit fram till att det inte kan gå! tur för mig att jag är väldans oseriös och kan glida in till middagen när jag vill (nu ljuger jag jättemycket men ändå). och jag undrar också om jag kommer att svälta ihjäl eller somna någonstans på lagret imorgon när jag måste vara kvar på jobbet till klockan nio för att fixa i ordning efter ombyggnationen. troligtvis.
nu är jag seg som vanligt och borde egentligen redan vara på väg till simon men här sitter jag i handduk och bloggar lite och läser lite roliga bloggar. bra på att passa tider som vanligt! fast om jag segar mig lite till så hinner mamma kanske komma tillbaka med bilen och det vore ju faktiskt grymt skönt att slippa gå (även fast det kanske skulle ta tio minuter?). aja, jag har hört att man får magsår och tappar hår om man stressar.


mer hjälpsamma?

det finns en sak som jag har lagt märke till nu när jag har jobbat här i kassan ett ganska bra tag! det finns faktiskt en stor skillnad mellan manliga och kvinnliga kunder på hur de visar sitt leg. vi har ingen kortläsare här så vi måste alltid ta legitimation på kunderna och utan att överdriva kan jag säga att kvinnliga kunder ALLTID plockar fram legitimationen så att jag får scanna den (vilket är väldigt enkelt). många män däremot verkar tycka att är jättejobbigt att fram körkortet ur fickan på plånboken och slänger bara hela börsen så att jag måste knappa in hela deras personnummer (vilket är betydligt oenklare). fast jag har blivit sjukt snabb på att knappa siffror nu (inget ont som för något gott med sig osv, fast det måste nog ändå räknas till värdelöst kunnande).


det kan ju inte bli bättre

alltså den här dagen säger jag bara! det började med att jag försov mig, jag vaknade en kvart före jag började klockan nio. och jag var egentligen i stort behov av att tvätta håret men det hann jag givetvis inte. okej tänkte jag, jag ska ju bara jobba, det gör ju inte så mycket, så farligt är det ju inte. HAHA. tror ni inte att de skulle spela in reklamfilmen med kassan just idag?! så där står jag och tar betalt för lite spackel med en kamera upptryckt i ansiktet. underbar tajming.


s(k)urgumma

mamma väckte upp mig med ett hot om storstädning ikväll, kanske inte världens bästa uppvaknande (fast särskilt vaken var jag inte ändå, minnet av samtalet är ganska luddigt). hon kan ändå ha en poäng. jag orkade ju liksom inte packa upp väskan från stuga igår men behövde ändå en sak som längst under = saker och kläder över hela mitt golv. jag är bara orolig för att mammas idé om storstädning innefattade hela huset och då blev det genast ganska mycket jobbigare! jag tror inte heller att jag kan smita undan genom att skylla på att jag har jobbat hela dagen och måste vila. då tror jag allvarligt att hon kastar ut mig (vilket vore halverst skönt för då skulle jag slippa hennes tjat men lite jobbigt också eftersom jag då vore hemlös).


arbeterskan

jag jobbar i veckan och det känns riktigt tungt (jag vet att jag är sjukt bortskämd som inte har jobbat på ett par veckor men ändå)! jag jobbar i kassan och det är ungefär lika tråkigt som det brukar vara, tiden släpar sig fram. idag jobbar jag nio-sex så jag har ett antal timmar kvar. mums. fast efter den här sex-dagarsveckan så är jag ledig i hela sex veckor vilket känns underbart! och jag är verkligen ledig också, inga lördagar, ingenting. jag kommer att bli väldigt väldigt fattig men kommer att ha väldigt väldigt roligt (och förhoppningsvis bli väldigt väldigt brun också).


turkiet-återträff (ja jag vet att vi har träffats typ varje dag sen dess men ändå)!

vilken helg alltså. vilken komplett galen helg! och att vi överlevde är ett mysterium men här sitter jag, lite trött kanske men fullt levandes. jag tror att jag inte ska gå in närmare på vad som hände och vad som inte hände men jag kan väl bara säga att vi hade roligt. alldeles för roligt. så roligt att vi sov till klockan tre både lördag och söndag. hrmm, hoppsan! det var fyra slitna krigare som körde hem (jag vägrade köra, det fick jonathan göra) igår och det märktes när det var dags för veckans höjdpunkt, sanningens ögonblick! det var bara jag och simon som pallade att vara vakna till efter klockan tio (maja sov garanterat fem minuter efter det att jag hade lämnat av henne hemma).


jag är hopplös

hm klockan är två på natten och jag var redo att lägga mig klockan tio. vad hände? nu sitter jag här vid datorn och ser på ali g (det är exKEX-grejer det!) och är huur pigg som helst! jag måste nog släcka lampan och verkligen försöka somna för det här funkar bara inte. kaosresan till umeå blev väldigtväldigt bra och nu följer jag upp den braiga helgen med en troligtvis dubbelt så spårad helg. jag maja simon och holm i min stuga, reunion från både tärna och turkiet! livsfarligt.

men sjukt roligt

jag är grymt taggad för att vara uppe så här tidigt på morgonen

från en kaosresa till en annan, nu åker jag iväg till umeå och lina över helgen! och jag tror att det här kan bli hur bra som helst:)

jag SA ju att jag inte hittade!!

ehum, och just det ja. jag kanske borde nämna att jag lyckades köra lite fel när vi skulle ut från piteå mot haparanda. jagkanskekördetillbakamotskellefteåigenmendetkanhändavemsomhelstochjagvändefaktisktnästandirekt! maja skrattade så att hon inte kunde andas (och skrek att jag körde åt fel håll, det hjälpte inte, vi körde fortfarande åt fel håll). men vi kom som sagt på rätt väg igen och sen gick resten av vägen som på räls (nej absolut inte - vi dog nästan).

topp tre kaosresa

jaha ja vi överlevde (fast det var nära där ett tag..)! och vi hann med ikea, skopunkten, en jättestor godisaffär och så alko givetvis. det var meningen att vi också skulle hinna med ett besök på alko i kemi men eftersom både jag och maja har supit bort alldeles för många hjärnceller så tänkte vi inte riktigt på att finland inte har samma tid som sverige så det var stängt. jättestängt. men inte grät vi för det! nejnej, vi såg det som en utflyft där vi fick se mer av finland. vackra vyer av motorvägen och höghus i sten. underbart. fast det blev en dyr flaska vatten.
och det var helt sant som vi upprepade hundra gånger: "det var nog tur att det bara blev du och jag". jag tror inte att någon annan hade förstått, eller stått ut. du och jag skorpan!

eller hur jag ska köra?

ja jag hittar inte till haparanda. skratta åt mig då!

jag vet inte ens hur många mil jag ska köra idag?

jag och maja. och en blå volvo. till haparanda. vad kan inte gå fel liksom?

kaosresa nummer två på väg till ikea, alko och skopunkten startar om en kvart (förra resan var faktiskt ganska sinnes, särskilt när anna körde över 120 på treans växel). den här gången är vi bara två tappra efter ganska ett hyfsat bortfall av deltagare men jag tror att det blir minnesvärt. eller jag vet att det blir minnesvärt!


i flocken var det jag som var lynette

och eftersom jag somnade rätt bra igår så skulle man kunna tycka att jag skulle vakna rätt bra idag. haha. jag klev upp halv två. men jag tycker att jag lever upp rätt bra på de krav har på mig själv som arbetslös? sova jättelänge och sen göra ingenting alls resten av dagen. det allra sjukaste är att jag typ gillar mitt liv jättejättemycket nu. jag är nog kanske gjord för att vara hemmafru. det gäller bara att övertyga min blivande make om det. och för att bättra på min image som hemmafru kan jag meddela att jag igår köpte mig en juicemaskin!! jag har gått och trånat efter den i typ ett år nu (jag vet precis hur sjuk jag är) och så fick jag pengar av farmor&farfar till den nu när jag fyllde år och vips kan jag göra en massa roliga juicer! och roligt är det, igår hade vi lite provsmakning. men jag måste erkänna att gammal hederlig apelsin inte gör någon ledsen :)

jag försökte verkligen vara social

jag sov några timmar ute på balkongen igår men det hjälpte inte, jag var fortfarande en trött och otrevlig människa. så jag gjorde det bästa av saken och åt glass och spelade ps2 innan jag däckade i soffan. pigg tjej alltså. men man skulle kunna säga att jag spenderade lite kvalitetstid med mig själv! (ja sömn räknas som kvalitetstid för mig). och jag hade ju faktiskt ben&jerry som sällskap.

ondskan själv

jag är inte en trevlig person när jag har fått sova för lite (och definitivt inte när jag just har blivit väckt men det är en annan historia). så just nu känns inte mitt leende så äkta när jag för hundrade gången säger: "haha nja inte riktigt gratis" när streckkoden inte fungerar och kunden tycker att det är jättekul att säga att den blir gratis då. jo det var jättekul. de första tjugo gångerna (nej det var inte ens roligt de första fem gångerna förresten). och när folk skäller på mig idag måste jag bita mig i kinden för att inte bita dom (nej det är inte mitt fel att vi har så höga priser, eller att ditt skåp inte har kommit än eller att den röda borrskruven från plannja är slut). jag tror att jag måste sova ett par timmar när jag kommer hem från jobbet om jag överhuvudtaget ska kunna umgås med folk ikväll.  


ändå mysigt att gå hemåt till fågelkvitter på morgonen

det är tur att jag har varit på träningsläger i turkiet och lärt mig fungera utan sömn efter en festkväll. annars kanske det skulle vara lite jobbigt nu när jag sitter här och jobbar och har sovit ungefär tre timmar. hoppsan. vad hände? hemgången började ju så bra när vi stack från balzac ungefär klockan ett och kände oss jätteduktiga som inte raglade ut sist vid stängning (som kanske möjligtvis har hänt ett antal gånger). vi åt litegrann och sedan skulle vi ju hem! (då hade klockan i och för sig hunnit bli kanske just före två?) hm, hem ja. nej som vanligt slutade kvällen hos maja men den här gången var det iallafall inte någon ordentlig efterfest utan vi tog det väldigt lugnt. väldigt lugnt. maja och holm tog det till och med så lugnt att de somnade. jag somnade inte. klockan kvart i fyra där började jag dock också slumra in men insåg att det verkligen inte var någon bra idé att somna hos maja när jag skulle upp och jobba om några timmar. så jag drog med mig grabbarna ut (jag undrar om maja somnade i trappan efter det att hon låst efter oss), skickade iväg holm hemåt och fick lite sällskap på hemvägen av simon.


man vet att man kommer hem sent på natten om morgontidningen redan ligger i postlådan.


jag byter skinn!

och det är så sjukt äckligt. jag får panik, all min brunfärg typ bara rinner av mig. jag kommer att se ut som en snögubbe nu snart igen. just nu är jag fläckig. jättevackert. och inte är det sol ute heller så man kan bättra på lite. nejnej, vi kör på grå himmel och moln, underbart. och så kan jag inte bestämma mig för om jag ska ut ikväll eller inte! jag är som lite småsugen men samtidigt så orkar jag inte, borde jag inte (jag är en svag människa osv) och så jobbar jag imorgon. men jaa, vi får väl se helt enkelt. jag kanske skippar att ta beslutet själv och överlåter det till maja istället. det vore skönt.

turkiet kändes lite futtigt

idag har jag varit på stan och fikat med malin, det var alldeles för länge sen vi sågs! det känner man när vi pratar i mun på varandra! hon fick förövrigt höra den långa versionen tihi. sen så sprang vi på anna också den bruna slynan som nyss har kommit hem från thailand. men det kändes sjukt bra för jag har saknat henne:) och snart så får vi hem resten av flocken också som nu är på bali (?) tror jag. det här kommer att bli en bra sommar!


den korta versionen

så vad hände egentligen på den här resan? eller vad hände inte?! en vanlig dag kunde se ut så här:
jag vaknade av att simon knackade på min och majas dörr och jag och han gick ner och åt frukost (eller ja lite gurka och fetaost/gurka och tomater, vi var inte jättehungriga konstigt nog) medan de andra sussade sött. efter det gick vi ner till stranden och fixade fem solstolar och så låg vi och solade ett tag innan den första av sömntutorna lyckades ta sig ner till stranden (i de flesta fall maja, resten av grabbarna var inte jättepigga. och fredrik ville inte vara i solen särskilt mycket så han dök upp efter lunch haha!) så solade och badade vi hela dagen, huuur härligt som helst. jag kan knappt skriva om det för då mår jag så dåligt över att jag inte får vara där just nu!
efter klockan fyra började det droppa av folk igen (maja och fredrik brukade få nog och gå upp på hotellet) men vi tappra stannade kvar till ungefär halv sex varje dag (jag och simon var först ut och sist in alla dagar, snacka om att kämpa för brännan). sen så sov vi oftast nån timme på rummet och sen var det middag och sen fest. ni kanske börjar inse varför jag är så sliten nu? först sola precis hela dagen (och jag är sämst på att dricka vatten) med sömnbrist och sedan festa hela kvällarna (nätterna). jag ligger back på ganska många sömntimmar!! men det var det värt och jag skulle inte tveka att göra om det, onej.

på bättringsvägen

jag är fortfarande deprimerad men igår gjorde jag iallafall någonting annat än stirrade in i väggen och önskade att det var en annan vägg ganska långt härifrån som jag stirrade på (fast i och för sig, hade jag varit där hade jag knappast stirrat in i väggen!). min och simons lilla promenix slutade med att vi hamnade hos maja och såg på bilderna från turkiet. det finns verkligen helt sinnessjuka bilder!! min personliga favorit är nog den på maja i trappan utanför vårt hotellrum (jag ska lägga upp den om jag får men jag är väldigt tveksam till att hon kommer att tillåta det). jag tror att jag måste ta tag i mina egna bilder och lägga in dem på datorn snart. men det måste göras i smyg, min kära mor får inte under några som helst omständigheter se en del av de där bilderna!

vilken resa!!

allvarligt talat, jag har haft en så fruktansvärt bra vecka att jag tror att den blir svår att toppa! ah jag tror inte det går att fatta hur roligt vi har haft!! precis allt har varit jättebra, vädret, solen, värmen, vattnet, brännan, festerna, kvällarna ja precis allt. jag är djupt deprimerad just nu.

hits